Παιδιά στην Τσετσενία αγωνίζονται στο MMA χωρίς προστασία

Gazzetta team
Παιδιά στην Τσετσενία αγωνίζονται στο MMA χωρίς προστασία

bet365

Σκάνδαλο στην Τσετσενία από τους αγώνες πάλης μεταξύ παιδιών ηλικιών 8 και 10 ετών.

Αγώνες ανάλογους με αυτούς του Κόνορ ΜακΓκρέγκορ και του Ρόντα Ρούσι, επαγγελματιών μαχητών μικτών πολεμικών τεχνών.

Στην πόλη Γκρόζνι της Τσετσενίας, πραγματοποιήθηκε ένα τουρνουά μικτών πολεμικών τεχνών, εκδήλωση που μάλιστα μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση. Παιδιά ηλικίας μεταξύ οκτώ και δέκα ετών, μάχονταν με κλωτσιές και γροθιές χωρίς καμία προστασία, όπως ακριβώς οι επαγγελματίες ενήλικες.

Μάλιστα συμμετείχαν και οι τρεις γιοι του προέδρου της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος ήταν πολύ περήφανος, επειδή ο γιος του, 10 χρονών ανακηρύχθηκε πρωταθλητής του τουρνουά, βγάζοντας νοκ-άουττον αντίπαλό του,μέσα σε μόλις 14 δευτερόλεπτα.


Χρειάζονται πολλά χρόνια εξάσκηση σε πυγμαχία, τζούντο, καράτε και μικτές πολεμικές τέχνες. Η Άννα Κουζνέτσοβα, υπεύθυνη για τα δικαιώματα των μικρών παιδιών στη Ρωσία, ρώτησε για το τι συνέβη στην Τσετσενία και προειδοποίησε ότι «η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών αποτελεί προτεραιότητα. Ίσως η πάλη είναι επίδειξη, αλλά τα χτυπήματα ήταν πραγματικά».

Ο Φεντόρ Εμελιανκο, για πολλούς ο καλύτερος μαχητής στην ιστορία του ΜΜΑ, υπενθύμισε ότι «όλοι οι μαχητές κάτω των 21 ετών πρέπει να αγωνίζονται με κράνος και προστατευτικά, ενώ τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν μπορούν να αγωνίζονται ή και ακόμα να παρακολουθούν ως θεατές αυτές τις μάχες.

«Είναι απαράδεκτο. Παιδιά οκτώ χρονών επιτίθενται ο ένας στον άλλον, διασκεδάζοντας ενήλικες. Είμαι πολύ εξοργισμένος ότι ο πρόεδρος έχει δει τα πάντα,» τόνισε ο πρωταθλητής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία Νέα