Τα παράπονα των Παραολυμπιονικών ενώπιον Τσίπρα και Παυλόπουλου στη Βουλή (pics)

Τα παράπονα των Παραολυμπιονικών ενώπιον Τσίπρα και Παυλόπουλου στη Βουλή (pics)

Τα παράπονα των Παραολυμπιονικών ενώπιον Τσίπρα και Παυλόπουλου στη Βουλή  (pics)

Ιδιαίτερα συγκινημένος, όχι μόνο για τις αθλητικές επιδόσεις, αλλά και για το μήνυμα που έστειλαν σε όλο τον κόσμο οι Παραολυμπιονίκες στο Ρίο ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Στην σημερινή εκδήλωση στη Βουλή προς τιμήν των αθλητών που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ο κ. Παυλόπουλος τόνισε: «Είμαστε υπερήφανοι για εσάς, τους προπονητές σας και κυρίως τις οικογένειές σας. Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τις οικογένειές σας για τις θυσίες που έχουν κάνει. Είμαστε υπερήφανοι για δύο λόγους.

Πρώτον για τις διακρίσεις, τις επιδόσεις και το ήθος σας. Ηταν πραγματικά κορυφαία εμπειρία. Η σειρά που πήρατε στην παγκόσμια κατάταξη στην 3η μεγαλύτερη διοργάνωση δείχνει το επίπεδο της ομάδας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι σε κάθε μετάλλιο που παίρνατε μεταφέρατε το μήνυμα της Ελλάδας. Της Ελλάδας του Ολυμπιακού πνεύματος και Ολυμπιακού ιδεώδους.

Ο δεύτερος λόγος είναι για το παράδειγμα και το υπόδειγμα που προσφέρατε στο ελληνικό λαό. Το παράδειγμα ελπίδας και αισιοδοξίας που προσφέρατε στη νέα γενιά. Πως μπορεί να μετατρέψει κανείς την αναπηρία σε δύναμη ψυχής. Δείξατε κυρίως στη νέα γενιά ότι ο άνθρωπος δεν έχει άλλα όρια, πέραν αυτών που βάζει ο ίδιος. Κάνατε το χρέος σας. Εμείς πρέπει να κάνουμε το χρέος μας. Εσείς θα είστε οι κριτές κι εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας καλύψουμε τις ανάγκες. Συγχαρητήρια θερμά».

Στο μεταξύ, με... αίσθημα χαράς, ικανοποίησης και ανακούφισης δέχτηκαν την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα οι Παραολυμπιονίκες του Ρίο στην τιμητική εκδήλωση που έγινε στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως στους διορισμούς του ΑΣΕΠ το 15% των θέσεων θα καλύπτεται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία, δίνοντας έτσι λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτοί οι αθλητές, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι άνεργοι.

«Η ελληνική κοινωνία οφείλει να είναι δίπλα σας. Με νόμο που θα έρθει στο προσεχές διάστημα, το 15% των θέσεων που θα προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ θα καλύπτονται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία. Ως μια απόδειξη ότι δεν είστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας» τόνισε ο πρωθυπουργός και τα λόγια του έγιναν δεκτά με ζεστό χειροκρότημα.

«Να καλωσορίσω στο Εθνικό Κοινοβούλιο τους Παραολυμπιονίκες και τους αθλητές που μας έκαναν υπερήφανους και να σας ευχαριστήσω. Πριν φύγετε για το Ρίο, σας είχα ευχηθεί λέγοντας ότι σε τέτοιες στιγμές συνήθως λέμε στερεοτυπικές φράσεις. Δεν αρκούν, όμως, τα λόγια για να αποτυπώσουν τη μεγάλη σημασία γι' αυτό που κάνετε. Ούτε το δέος που μπορεί να νιώσει κάποιος αν βάλει τον εαυτό του στη δική σας θέση.

Αν θα έβρισκε τη δύναμη που έχετε εσείς, αν θα μπορούσε να ξεπεράσει τα προβλήματα σας. Η ζωή πάντα υπάρχει, όταν οι άνθρωποι ονειρεύονται. Όταν σταματάει να ονειρεύεται και να προσπαθεί, σταματάει η ζωή. Εσείς δίνετε μαθήματα σε όλους μας. Μαθήματα αγώνων, πίστης και μαθήματα ελευθερίας» τόνισε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Φέρατε στη χώρα μας 13 μετάλλια, καταρρίψατε παγκόσμια, ευρωπαϊκά και ατομικά ρεκόρ. Όλοι μαζί όμως καταρρίψατε σύνορα. Το σύνορο ανάμεσα στον φόβο και τον θρίαμβο, την προκατάληψη και την αναγνώριση. Διάβασα τις δηλώσεις του Παύλου Μάμαλου. Πως αντιμετώπισε ως παιδί το σχολείο. Μια συμπεριφορά προσβλητική προς όλους, κυρίως προς εμάς που έχουμε θέσης ευθύνης.

Γιατί δεν δουλέψαμε, προκειμένου να λύσουμε αυτά τα προβλήματα που έχουν την ξενόφερτη λέξη "bullying". Θέλω να ευχαριστήσω τον Παύλο, γιατί μας τάραξε με αυτά που είπε και μας έδειξε ότι έχουμε δουλειά ακόμα να κάνουμε. Τα λόγια αυτά που ακούτε δεν είναι λόγια συμπόνοιας, είναι λόγια θαυμασμού, γιατί είστε αθλητές και σας επιβραβεύουμε για τις επιδόσεις. Συγκινούμαστε από τη χαρά που βλέπουμε στα πρόσωπά σας. Μας δίνετε δύναμη και μας κάνετε να αισθανόμαστε ότι η δύναμη της ψυχής μπορεί να δώσει αποτέλεσμα» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Βουλή τίμησαν την Παραολυμπιακή ομάδα

Με ιδιαίτερη τιμή υποδέχτηκε η πολιτική ηγεσία της χώρας τους... ήρωες που αγωνίστηκαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας. Την αναγνώριση των προσπαθειών, του ήθους και εν συνεχεία των αποτελεσμάτων της πολύ επιτυχημένης αποστολής στο Ρίο βράβευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχηγοί πολιτικών κομμάτων, υπουργοί και βουλευτές.

Ο πρόεδρος της Βουλής καλωσόρισε την Παραολυμπιακή ομάδα λέγοντας: «Με ιδιαίτερη συγκίνηση σας καλωσορίζουμε σε μία εκδήλωση απόδοσης τιμής, για να έχετε εσείς τη δυνατότητα να μας μιλήσετε για την κορυφαία διοργάνωση. Και να έχουμε την ευκαιρία να σας ακούσουμε για τα αποτελέσματά σας. Είστε άξιοι πρεσβευτές, με τη δική σας προσπάθεια κάνατε την Ελλάδα υπερήφανη. Η συμμετοχή και μόνος στον αθλητισμό αποτελεί έναν άθλο».

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι προπονητές. Πρώτος μίλησε ο εθνικός προπονητής της Ποδηλασίας, Γιώργος Βαρβεράκης, ο οποίος σχολίασε: «Η Παραολυμπιακή μας ομάδα έγραψε ακόμα μια χρυσή ιστορία. Οι αθλητές, οι οικογένειες αυτών των παιδιών είναι το πιο τρανό παράδειγμα του τι μπορούμε να πετύχουμε. Παράδειγμα για την κοινωνία. Ζητάμε στήριξη, με τις δομές, τους νόμους και τις αποφάσεις σας για να συνεχίσουμε περήφανοι τις προσπάθειές μας. Μην μας ξεχάσετε και, όταν σβήσουν τα φώτα, μην αφήσετε να σβήσουν και τα όνειρά μας».

Από την μεριά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Άρσης Βαρών σε πάγκο, Δημήτρης Ιωαννίδης, είπε: «Ο αθλητισμός είναι ο τρόπος να μπει η αναπηρία στην κοινωνία μας. Υποχρέωση όλων μας να τους βοηθήσουμε να γίνει η καθημερινότητά τους καλύτερη. Περιμένουμε από όλους να μας στηρίξουν. Ευχαριστούμε την πολιτεία για την στήριξη και περιμένουμε τη βοήθειά σας».

Εκ μέρους τον αθλητών μίλησε ο Παραολυμπιονίκης Γρηγόρης Πολυχρονίδης: «Όλοι οι αθλητές αυτής της αίθουσας καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να τιμήσουμε τη χώρα μας. Οι μετακινήσεις κάνουν το έργο μας πιο δύσκολο. Χωρίς τις οικογένειές μας δεν θα κάναμε τίποτα. Οι αθλητές μας είναι αδιόριστοι. Χάρηκα γι' αυτό που είπατε, κ. πρωθυπουργέ, γιατί οι αθλητές δεν έχουν καμία στήριξη παρά μόνο τις οικογένειές τους. Ακόμη και οι κορυφαίοι αθλητές».

Ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής και αρχηγός αποστολής της παραολυμπιακής ομάδας του Ρίο, Γιώργος Φουντουλάκης, φανερά συγκινημένος σχολίασε: «Είμαι περήφανος που έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής, έχοντας αυτούς τους αθλητές.

Μέσα σε 165 χώρες στο Ρίο η Ελλάδα κατέλαβε την 24η θέση. Είναι αθλητές, εργαζόμενοι, οικογενειάρχες που παλεύουν να κρατήσουν τις θέσεις τους, ενάντια στην φαρμακοδιέγερση. Είμαι περήφανος που έχω την πιο δυνατή ομάδα. Στην Ελλάδα απέχουμε πολύ από την συμπεριφορά των ξένων χωρών. Στην Ελλάδα υπάρχει απαξίωση και το νιώθουμε στο πετσί μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υφυπουργό, τον κ. Κοντονή, για τη συνεργασία που είχαμε, που μας δόθηκε η έκτακτη επιχορήγηση».

Μετά τις ομιλίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βράβευσε όλη την ελληνική αποστολή που συμμετείχε στο Ρίο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Best of internet