H Σαράποβα κάνει λόγο για στοχοποίηση από ITF και WADA vid

Αργυρώ Γιαννουδάκη
H Σαράποβα κάνει λόγο για στοχοποίηση από ITF και WADA vid

bet365

Η μείωση της ποινής αποκλεισμού της Μαρία Σάράποβα κατά 9 μήνες από το Ανώτατο Διαιτητικό Αθλητικό της Λωζάνης, την βρήκε να κάνει λόγο για λάθος χειρισμούς από πλευράς ITF και WADA.

Η Ρωσίδα τενίστρια, η οποία είχε βρεθεί θετική στην ουσία μελδονάτη θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση τον Απρίλιο του 2017.

Σε δηλώσεις της σχετικά με τον αποκλεισμό της, τόνισε ότι οι χειρισμοί του WADA και της ΙΤF, από τη στιγμή που η ενημέρωση που υπήρξε προς τους αθλητές δεν ήταν επαρκής.

Σημείωσε δε ότι δεν υπάρχει καμία εμπεριστατωμένη έρευνα, που να αποδεικνύει ότι το σκεύασμα meldonium βελτιώνει τις επιδόσεις ενός αθλητή, τονίζοντας ότι η ίδια κατέφυγε στη χρήση του έπειτα από τις συστάσεις των γιατρών της οι οποίοι διαπίστωσαν καρδιολογικά προβλήματα.

Στην ερώτηση δε, για το αν θεωρεί ότι στοχοποιήθηκε από την ITF η Μάσα είπε: «Ποτέ δεν ήθελα να το πιστέψω, αλλά έχω αρχίσει να το σκέφτομαι. Τιμωρήθηκε με αποκλεισμό για 24 μήνες, ενώ εκείνοι (ITF) ήθελαν 4 χρόνια ποινή για μένα».

Άμεση ήταν η απάντηση της ITF η οποία με ανακοίνωση της επεσήμανε: «Η ΙΤF δεν προσπάθησε να αποκλείσει την κυρία Σαράποβα για 4 χρόνια. Η ΙΤF ξεκάθαρα δήλωσε ότι υπεύθυνοι για την επιβολή της αρμόζουσας τιμωρίας ήταν το Ανεξάρτητο Δικαστήριο και το CAS. Η κυρία Σαράποβα δήλωσε ότι το Ανεξάρτητο Δικαστήριο δεν ήταν αντικειμενικό.

Οι νομικοί εκπρόσωποι της κυρίας Σαράποβα ενημερώθηκαν πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης για την έδρα και εγγράφως δήλωσαν ότι συμφωνούν να προχωρήσει η διαδικασία. Η κυρία Σαράποβα παραδέχτηκε κατά την ακροαματική διαδικασία πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης στο CAS ότι η ITF δεν γνώριζε πριν από το 2016 για την εκτεταμένη χρήση του meldonium από αθλητές από οποιαδήποτε περιοχή, ούτε για την κυρία Σαράποβα».

 

Τελευταία Νέα