«Δεν υπάρχει πειθαρχική ποινή σε βάρος της Πηγής Δεβετζή»

«Δεν υπάρχει πειθαρχική ποινή σε βάρος της Πηγής Δεβετζή»

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Πηγής Δεβετζή τοποθετήθηκε δημόσια, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του gazzetta.gr για το ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποσταλεί έγγραφο της ΔΟΕ στην ΕΟΕ, με το οποίο να καλείται η αθλήτρια να επιστρέψει το μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. 

«Δεν υπάρχει πειθαρχική ποινή σε βάρος της Πηγής Δεβετζή»

Διαβάστε το ρεπορτάζ του gazzetta.gr ΕΔΩστο οποίο τονίζεται ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου ακύρωσε τα αποτελέσματα της Δεβετζή στο Παγκόσμιο της Οζάκα και τους Αγώνες του Πεκίνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου του Δημητρακόπουλου:

«Το δικηγορικό μας γραφείο χειρίζεται την υπόθεση της ολυμπιονίκου Πηγής Δεβετζή, που αφορά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου το 2008. Προς υλοποίηση της άνω εντολής έχουμε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και έχουμε αιτηθεί πληρέστερα στοιχεία σχετικά με την ανάλυση των δειγμάτων του Πεκίνου, εν όψει της πειθαρχικής διαδικασίας, που είναι σε εξέλιξη.

Κατηγορηματικά διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει πειθαρχική ποινή σε βάρος της Πηγής Δεβετζή από τη Δ.Ο.Ε. , η οποία είναι η μόνη αρμόδια αρχή για να αφαιρέσει το ολυμπιακό μετάλλιο από την Πηγή Δεβετζή.

Όσο αφορά τη φερόμενη επιβληθείσα πειθαρχική κύρωση από την IAAF, αυτή αναφέρεται σε γεγονότα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Οζάκα το 2007, υπόθεση με την οποία το γραφείο μας δεν έχει ασχοληθεί και δεν γνωρίζει κάτι σχετικό.

Σε κάθε περίπτωση, αν ισχύουν τα όσα αναφέρονται απόψε στα Μ.Μ.Ε., περί πειθαρχικού αποκλεισμού της Πηγής Δεβετζή, είναι βέβαιον ότι η ολυμπιονίκης θα ασκήσει τις έννομες δυνατότητες της ενώπιον του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS).»

Best of internet