Στην Λεντέκι ο τίτλος της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Στην Λεντέκι ο τίτλος της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς

bet365

Η κάτοχος 4 χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων στο Ρίο (200, 400, 800 και 4x200μ.) Κέιτι Λεντέκι, πήρε τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας (υποψήφιοι στην οποία ήταν άνδρες) της χρονιάς στις ΗΠΑ για τέταρτη διαδοχική σεζόν, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ατλάντα.

Στην 19χρονη Αμερικανίδα κολυμβήτρια απονεμήθηκε επίσης και το βραβείο «Phillips 66» για την καλύτερη εμφάνιση, για 5η συναπτή σεζόν, για την κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ στα 800μ. στο πλαίσιο των Αγώνων του Ρίο.

Η Λεντέκι είναι μόλις η τέταρτη Αμερικανίδα που κατακτά 4 χρυσά μετάλλια σε μία διοργάνωση και η δεύτερη μετά την Ντέμπι Μέγερ το 1968 που παίρνει την πρωτιά σε 200, 400 και 800μ. ελεύθερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Είμαι ευγνώμων και νιώθω μεγάλη τιμή που παραλαμβάνω αυτά τα βραβεία και που επίσης έχω την ευκαιρία ξανά να εκπροσωπήσω τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ως μέλος μία απίστευτης εθνικής ομάδας. Ευχαριστώ την οικογένεια μου, την τοπική κοινωνία, την ομάδα στο πανεπιστήμιο και την εθνική καθώς και τους προπονητές και βοηθούς.

Ξεχωριστά θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή ου Μπρους Τζέμελ και τον γυμναστή Λι Σόμερς για την γνώση, την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά προκειμένου να με βοηθήσουν να γίνω καλύτερη κολυμβήτρια», δήλωσε η κάτοχος 5 χρυσών σε Λονδίνο και Ρίο, η οποία θεωρείται όχι άδικα η διάδοχος το Μάικλ Φελπς.

 

Τελευταία Νέα