Κυπριακή κυριαρχία στην πρώτη μέρα του XC Bike Festival

Gazzetta team
Κυπριακή κυριαρχία στην πρώτη μέρα του XC Bike Festival

bet365

Οι Κύπριοι πρωταθλητές Αλέξανδρος Ματσάγκος και Θράσος Ιωάννου κυριάρχησαν στο σημερινό (17/9) αγώνα ορεινής ποδηλασίας XC Eliminator, που έγινε στις εγκαταστάσεις «TheRanch» στο Σοφικό Κορινθίας με διοργανωτές τον Ποδηλατικό Ομιλο Θησέα και την «Golden Events».

Ο 17χρονος Ματσάγκος νίκησε στην κατηγορία Elite/Juniors (Ανδρών – Εφήβων), ενώ ο 16χρονος Θράσος Ιωάννου κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία Open (16 ετών και άνω).


Στην Elite/Juniors o Βασίλης Ζιάκας του ΑΠΟ Κορωπίου, έχασε την 1η θέση στο νήμα (φωτό) και κατετάγη δεύτερος, ενώ ακολούθησε στην 3η θέση ο Ορφέας Συρίγος του Ορφέα Σαλαμίνα.
Στην κατηγορία Open δεύτερος τερμάτισε ο επίσης Κύπριος Σάββας Ζένιου και 3ος ο 52χρονος φετινός πρωταθλητής στην κατηγορία Masters στην ποδηλασία Δρόμου, Γιώργος Γκίνης.


Να αναφερθεί ότι ο αγώνας XC Eliminator (Cross Country Eliminator) απόστασης 800 μέτρων έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αναμένεται να καθιερωθεί στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό.


Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, κομισάριος του αυριανού (18/9) διεθνούς αγώνα ορεινής ποδηλασίας XC Bike Festival κατηγορίας UCI 3, δήλωσε φανερά ευχαριστημένος: «Η συμμετοχή είναι αρκετά καλή για αγώνα που διοργανώνεται πρώτη φορά. Πέραν των πρωταθλητών και βαλκανιονικών που μετέχουν θετική είναι η ανταπόκριση και των απλών αθλητών της ορεινής ποδηλασίας.

Μάλιστα μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν για τη διαδρομή (σ.σ. στο δασικό χώρο γύρω από το «TheRanch») όλοι οι αθλητές που τη δοκίμασαν στη σημερινή επίσημη προπόνηση και έμειναν ικανοποιημένοι τόσο από τα τεχνικά της κομμάτια όσο και από τη δυσκολία της».


Η συνέχεια στη διοργάνωση θα δοθεί αύριο το πρωί με τη συμμετοχή 97 αθλητών και αθλητριών. Εικοσιέξι θα πάρουν μέρος στην κατηγορία UCI 3, 57 στην κατηγορία Open και 14 Παίδες. Πιο αναλυτικά στις 10:30 π.μ. θα γίνουν αγώνες Mountain Bike Cross Country (XCO) στις κατηγορίες Παίδων και Open 45 λεπτών, ενώ στις 11:15 θα ακολουθήσουν οι αγώνες Masters 75 λεπτών και Οpen X-Pert 75 λεπτών.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα κλείσει με τον διεθνή αγώνα ορεινής ποδηλασίας (ξεκινά στη 1 μ.μ.) του «XC Bike Festival» κατηγορίας Elite UCI 3 διάρκειας 90 λεπτών στους άνδρες και τις γυναίκες και διάρκειας 75 λεπτών στους έφηβους και τις νεάνιδες.

 

Τελευταία Νέα