Γραμματοσήμο ο παππούς του Τσιτσιπά, Σεργκέι Σαλνίκοφ

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Γραμματοσήμο ο παππούς του Τσιτσιπά, Σεργκέι Σαλνίκοφ

bet365

Η Ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να τιμήσει την ομάδα ποδοσφαίρου που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες της Μελβούρνης το 1956 με τη δημιουργία σειράς γραμματοσήμων. Ανάμεσα στους παίκτες και ο Σεργκέι Σαλνίκοφ, παππούς του Στέφανου Τσιτσιπά.

Ο επιθετικός της Σπαρτάκ Μόσχας, της Ντιναμό Μόσχας και της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης είχε κατακτήσει πρωτάθλημα Σοβιετικής Ένωσης, ενώ είχε φτάσει και στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1958.

Γεμάτος υπερηφάνεια έγραψε στo Facebook, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, εγγονός του Σαλνίκοφ, ο οποίος ποτέ δεν είχε την τύχη να τον γνωρίσει: «Δεν μπορούσα να είμαι πιο περήφανος εγγονός!

Δυστυχώς, δεν είναι στη ζωή και ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω, αλλά είμαι πολύ περήφανος για τον παππού μου Σεργκέι Σαλνίκοφ, για όσα πρόσφερε στηη ομάδα ποδοσφαίρου της ΕΣΣΔ.

Χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης του 1956 με την ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης, Πρωταθλητής Σοβιετικής Ένωσης και σπουδαίος πρωταθλητής που αντιμετώπισε τον Πελέ και την υπόλοιπη ομάδα της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958 στη Σουηδία.

Η Ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να δημιουργήσει γραμματόσημα για όλους τους θρυλικούς παίκτες της ομάδας ποδοσφαίρου της ΕΣΣΔ και να προσθέσει τα ονόματα τους στα περισσότερα αεροπλάνα της Aeroflot, για να τιμήσει και να δείξει το σεβασμό της στους εθνικούς ήρωες, ανάμεσα στους οποίους στον παππού μου.

Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ παππού! Ευχαριστούμε που μας κάνεις περήφανους!»

Σε ότι αφορά στον Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στα τζούνιορ, ο οποίος ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για το Αμερικανικό Όπεν, γνώρισε την ήττα στον ημιτελικό του τουρνουά Futures 25.000 δολαρίων στο Κάλγκαρι του Καναδά, από τον Ολλανδό ΤΙμ φαν Ριτόφεν με 3-6, 6-3, 7-5.

 

Τελευταία Νέα