Στις αρμόδιες δικαστικές αρχές οι φάκελοι της ομοσπονδίας τριάθλου

Στις αρμόδιες δικαστικές αρχές οι φάκελοι της ομοσπονδίας τριάθλου

Στις αρμόδιες δικαστικές αρχές οι φάκελοι της ομοσπονδίας τριάθλου

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού διαβίβασε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, τους φακέλους που στην υπόθεση κακοδιαχείρισης των τελευταίων οκτώ ετών στην ομοσπονδία τριάθλου.

 

Συγκεκριμένα, ο κ Κοντονής απέστειλε ογκώδη φάκελο-αναφορά που περιλαμβάνει τεκμηριωμένες διαπιστώσεις των υπηρεσιών της ΓΓΑ για τα πεπραγμένα στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου στη διάρκεια των ετών 2008-2016, σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά και επώνυμες επίσημες καταγγελίες αθλητικών παραγόντων, σχετικά με τη λειτουργία της Ομοσπονδίας.

«Ο φάκελος διαβιβάστηκε κατά το άρθρο 37 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, καθώς από τη διαχρονική και ενδελεχή έρευνα των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι η λειτουργία της Ε.Ο. Τριάθλου ΔΕΝ είναι νόμιμη, και επειδή δεν κατέστη δυνατός, λόγω μη ανταπόκρισης της Ε.Ο. Τριάθλου στις επί σειρά ετών αλλεπάλληλες οχλήσεις της Γ.Γ.Α., ο έλεγχος νομιμότητας των αρχαιρεσιών του 2012 και άλλων πράξεων του Δ.Σ. », αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υφυπουργείου Αθλητισμού.

Και προσθέτει ότι η ειδική αθλητική αναγνώριση της Ε.Ο. Τριάθλου έχει ήδη ανακληθεί από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού επειδή «μόνο ένα σωματείο επιδεικνύει δραστηριότητα, όπως αυτή ορίζεται στο καταστατικό της Ομοσπονδίας και έχει αθλητική αναγνώριση στο άθλημα του Τριάθλου».   

 

Best of internet