Από τον στίβο στην ποδηλασία...

Gazzetta team
Από τον στίβο στην ποδηλασία...

bet365

Μας είχαν συνηθίσει σε μετάλλια στον στίβο. Εδώ και λίγο καιρό αποφάσισαν να μεταπηδήσουν σ` ένα άλλο εντυπωσιακό άθλημα, την ποδηλασία και μάλιστα να εξασφαλίσουν την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Οι Θανάσης Μπαράκας και Παρασκευή Καντζά, με δηλώσεις του στο επίσημο site της ΕΠΕ, αναφέρονται στην απόφασή τους να εγκαταλείψουν τον στίβο αλλά και στους στόχους που έχουν θέσει ενόψει της διοργάνωσης που θα γίνει στην Βραζιλία από 7 έως 18 Σεπτεμβρίου.


«Μετά το Παγκόσμιο του στίβου στο Σουόνσι, το 2014, ήμουν σε δίλημμα αν θα συνεχίσω ή θα σταματήσω. Εκείνη τη χρονική περίοδο με πήρε ο συναθλητής μου στον στίβο, Γιάννης Πρώτος και μου είπε ότι ο Κώστας Τρουλινός ψάχνει έναν αθλητή να κάνουν μαζί ποδήλατο! Εγώ είχα διπλό ποδήλατο και παράλληλα είχα κάνει ποδήλατο παλαιότερα.

Έτσι στα τέλη του 2014, μετά από πολλή σκέψη κι αφού είχα κατακτήσει σε όλες τις διοργανώσεις του στίβου το χρυσό μετάλλιο, αποφάσισα να σταματήσω και ν` ασχοληθώ εντατικά με την ποδηλασία. Η αρχή έγινε μετά το Παγκόσμιο της Ουαλίας», λέει ο Θανάσης Μπαράκας, ο οποίος αναφέρεται και στις αντικειμενικές δυσκολίες αυτής της συνεργασίας.


«Οι προπονήσεις μου γίνονται στη Ρόδο με πιλότο τον αδελφό μου και ο Κώστας (Τρουλινός) στο Ηράκλειο. Ακόμη κι έτσι, αν μπορέσουμε να κάνουμε 1.05 στο σπριντ, τότε είμαστε σε θέση να εξασφαλίσουμε θέση στην οκτάδα. Στα χρονομετρημένα είναι διαφορετικά».


Η Παρασκευή Καντζά μετέχει για τέταρτη φορά σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Μόνο που σε αυτούς τους Αγώνες δεν θα είναι με την ομάδα του στίβου αλλά με της Ποδηλασίας!!!


«Από παλιά ήθελα να κάνω ποδηλασία. Έτσι αγόρασα ποδήλατο και με τη βοήθεια του Μπαράκα, βρήκα πιλότο που ήθελε να κάνει tandem, την Βασιλική Βούτζαλη κι ένα προπονητή. Η αρχή έγινε τον Μάρτιο οπότε και συμμετείχαμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Είχαμε σκληρή δουλειά μπροστά μας. Παλέψαμε για να συγχρονισθούμε. Αυτό ήταν το πιο δύσκολο. Πλέον έχουμε στόχο την 8άδα. Αν και είμαστε πολύ λίγο καιρό στη ποδηλασία», είπε η Καντζά.


Και κατέληξε: «Νοιώθω πολύ τυχερή που συμμετέχω για τέταρτη φορά σε Παραολυμπιακούς. Θέλω να δώσω σε όλα τα παιδιά της ελληνικής ομάδας συγχαρητήρια. Και να γυρίσουν με καλές αναμνήσεις από το Ρίο».

 

Τελευταία Νέα