Η «αυλαία» του «53ου Ράλλυ Αιγαίου»

Gazzetta team
Η «αυλαία» του «53ου Ράλλυ Αιγαίου»

bet365

Με την απονομή των επάθλων, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου, έπεσε χθες η «αυλαία» του «53ου Ράλλυ Αιγαίου», που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Ο.Ι.Α.Θ.).

Στους όμορφους κήπους της ΝΔΑ, τα πληρώματα και οι φίλοι του ιστορικού θεσμού είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τη διοργάνωση, να θυμηθούν τις όμορφες στιγμές αγωνιστικής ιστιοπλοΐας, που έζησαν, να ανταλλάξουν απόψεις και να δώσουν ραντεβού στο «54ο Ράλλυ Αιγαίου».

«Από οργανωτικής πλευράς, όλα κύλησαν εξαιρετικά. Αντιμετωπίσαμε ανέμους 8 και 9 μποφόρ και όλα τα πληρώματα είχαν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι διαθέτουν μεγάλη ναυτοσύνη και μπορούν να τρέξουν σε μία τόσο δύσκολη θάλασσα όπως το Αιγαίο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ, Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Αρωγός στη διοργάνωση ήταν, όπως κάθε χρόνο, το Πολεμικό Ναυτικό. «Χαιρόμαστε που βοηθήσαμε για τη διεξαγωγή ενός αγώνα που προβάλλει το Αιγαίο μας. Θα συνεχίσουμε να τον στηρίζουμε», υπογράμμισε ο αρχηγός του ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης.

Φίλος της ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας δήλωσε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος. Ο επικεφαλής του ελληνικού αθλητικού κινήματος έδωσε την εκκίνηση για την 53η διοργάνωση και, χθες, κατά την απονομή των επάθλων, είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί για τις ωραίες στιγμές του αγώνα, να μιλήσει με Ολυμπιονίκες του παρελθόντος αλλά και να γνωρίσει τη νέα γενιά του αθλήματος που ασχολείται τόσο με την ιστιοπλοΐα ολυμπιακών κατηγοριών όσο και με αυτή της ανοικτής θάλασσας. «Η ιστιοπλοΐα έχει δώσει πολλές στιγμές χαράς στους Έλληνες και ελπίζω η χρυσή ιστορία της να συνεχιστεί και στο Ρίο. Ανάλογη είναι και η ιστορία του Ράλλυ Αιγαίου. Ένας αγώνας που προβάλλει το Αιγαίο και στηρίζει την οικονομία των νησιών. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές που στηρίζουν τόσα χρόνια τον θεσμό», υπογράμμισε ο κ. Καπράλος.

 

Τελευταία Νέα