Υπερηφάνεια και ικανοποίηση στον Πολυνίκη Ν.Ο.Θεσσαλονίκης

Gazzetta team
Υπερηφάνεια και ικανοποίηση στον Πολυνίκη Ν.Ο.Θεσσαλονίκης

bet365

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας στα Γιάννενα, κυρίαρχος σύλλογος σε κατακτήσεις μεταλλίων, ήταν μετά από 23 ολόκληρα χρόνια ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης.

Τι είναι τελικά σημαντικότερο για έναν Όμιλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας να είναι πολυνίκης η πρωταθλητής;

Ο πολυνίκης Όμιλος προκύπτει από το σύνολο των μεταλλίων που κατακτά και κυρίως από τα χρυσά μετάλλια. Ο πρωταθλητής μπορεί να μην έχει τα περισσότερα μετάλλια και προκύπτει από το σύνολο της βαθμολογίας του πανελληνίου πρωταθλήματος την οποία ενισχύουν η κάθε 4η, 5η και 6η θέση που μπορεί να καταλάβει κάποιος αθλητής ενός ομίλου σε κάθε αγώνισμα.

Στο φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα το δεύτερο σκέλος του οποίου ολοκληρώθηκε στα Γιάννενα, κυρίαρχος σύλλογος σε κατακτήσεις μεταλλίων, ο λεγόμενος πολυνίκης, ήταν μετά από 23 ολόκληρα χρόνια ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης.

Το navysports.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ν.Ο.Θ Άκη Τσαλίκη ο οποίος δεν έκρυψε τη χαρά και την υπερηφάνεια του για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας κωπηλασίας του συλλόγου:

"Είμαστε όλοι περήφανοι στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης για την ομάδα της κωπηλασίας για τους αθλητές για τους προπονητές για τον έφορο, για το μεγάλο τους κατόρθωμα να αναδείξουν το Ν.Ο.Θ πολυνίκη Όμιλο μετά από πολλά χρόνια από το 1993. Ήταν μια προσπάθεια που ξεκίνησε την άνοιξη στο Σχοινιά με τις ανδρικές και γυναικείες ομάδες και ολοκληρώθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία μέσα στα Γιάννενα με αποκορύφωμα την εκπληκτική κούρσα της οκτάκωπου των παίδων που κέρδισαν με παλικαρίσιο τρόπο".

Σε ότι αφορά τους δύο ξεχωριστούς τίτλους του πολυνίκη και του πρωταθλητή όπως επίσημα αναφέρονται από την κωπηλατική ομοσπονδία ο πρόεδρος του Ν.Ο.Θ τόνισε:

"Νομίζω ότι όλα τα τελευταία χρόνια αυτό που ενδιέφερε ήταν να αναδειχθεί κάποιος πολυνίκης και κανείς δεν ασχολούνταν με τη βαθμολογία του πρωταθλητή. Αν ανατρέξει κανείς στις παλαιότερες δημοσιεύσεις της ιστοσελίδας της κωπηλατικής ομοσπονδίας θα δει ότι τονίζεται ποιος είναι ο πολυνίκης και δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στον πρωταθλητή. Ο στόχος του κάθε ομίλου είναι τα μετάλλια και κυρίως τα χρυσά και αυτός ήταν και ο δικός μας στόχος. Η βαθμολογία κερδίζεται από τις παρουσίες στις τέταρτες πέμπτες και έκτες θέσεις. Είναι λογικό ένας όμιλος που το πρωτάθλημα γίνεται στην έδρα του να έχει περισσότερες παρουσίες σ αυτές τις θέσεις κατεβάζοντας αθλητές με μειωμένες προσδοκίες να συμπληρώνει τους βαθμούς και να κερδίζει στη βαθμολογία. Αυτό όμως δεν ενδιέφερε ποτέ κανένα. Εμάς στόχος μας ήταν τα μετάλλια, να είμαστε ο πολυνίκης όμιλος και τα καταφέραμε".

Παράλληλα ο έφορος κωπηλασίας του ΝΟΘ Κώστας Αθανασόπουλος σε δήλωση του στο navysports.gr τόνισε: "Είμαστε όλοι υπερήφανοι και χαρούμενοι για τη μεγάλη αυτή επιτυχία μετά από 23 χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές τις αθλήτριες και τους προπονητές του ομίλου για την προσπάθεια πουν έκαναν και έδωσαν στο Ν.Ο.Θ τον τίτλο του πολυνίκη".

πηγή: navysports.gr

 

Τελευταία Νέα