Διοργάνωση προκλήσεων το 53ο Ράλλυ Αιγαίου

Gazzetta team
Διοργάνωση προκλήσεων το 53ο Ράλλυ Αιγαίου

bet365

Αγώνας που θα βασίζεται στη ναυτοσύνη και στην καλή ιστιοπλοϊκή κατάρτιση κυβερνητών και πληρωμάτων θα είναι το 53ο Ράλλυ Αιγαίου, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

Τα σκάφη θα αποπλεύσουν από τον Φαληρικό Όρμο με προορισμό την Πάτμο, στις 16 Ιουλίου, ενώ την εκκίνηση θα την δώσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, από την πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού «Πεζόπουλος».

Πολλά από τα πληρώματα που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση αγωνίστηκαν, πριν από λίγες ημέρες, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοικτής Θαλάσσης, στη Χαλκιδική και, τώρα, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, πρέπει οι ομάδες να αλλάξουν τη φιλοσοφία τους και από μικρές διαδρομές με λίγο αέρα να προετοιμαστούν για μεγάλες ιστιοδρομίες ανοικτής θάλασσας με μελτέμι. «Για εμάς το πρόγραμμα είναι πιεσμένο. Πήραμε μέρος στο Ευρωπαϊκό αλλά θα αγωνιστούμε και στο Ράλλυ γιατί πιστεύουμε στον θεσμό. Ο αγώνας προμηνύεται καλός και οι πλεύσεις, παρότι μεγάλες, είναι εύκολες. Η βαθμολογική πόρτα στο Ατσιγκανόκαστρο της Σύρου δίνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και τα αποτελέσματα θα είναι δίκαια», δήλωσε ο κυβερνήτης του «Bana Bioletta 4» Γιώργος Συκάρης. Για 5η φορά θα τρέξει σε Ράλλυ Αιγαίου η ομάδα του «Chiara Iason». Το πλήρωμα έχει προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο των νικητών. «Θα είναι ένας αγώνας πολλών μιλίων. Σκληρός και ναυτικός, όπως κάθε Ράλλυ Αιγαίου. Εξάλλου, αυτό είναι που περιμένει κάθε ιστιοπλόος από τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Πρόκειται για τον κορυφαίο αγώνα ανοικτής θάλασσας που διεξάγεται στην Ελλάδα. Συνδυάζει τη ναυτοσύνη με τις ιστιοπλοϊκές γνώσεις. Για να φτάσει μία ομάδα στη γραμμή εκκίνησης χρειάζεται πολλές ώρες προετοιμασίας, τόσο του πληρώματος όσο και του σκάφους και θυσίες. Η ομάδα μας δούλεψε πολλές ώρες ώστε να είναι έτοιμη για έναν αγώνα που απαιτεί πολύ καλές ναυτικές γνώσεις και ναυτική κατάρτιση», τόνισε ο κυβερνήτης Νίκος Φωτίου.

Η συγκέντρωση των κυβερνητών και των πληρωμάτων θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο «Θωρηκτό Αβέρωφ», το Θωρακισμένο - Καταδρομικό πλοίο που έχει γράψει «χρυσές» σελίδες ελληνικής ιστορίας στο Αιγαίο Πέλαγος.

Χορηγός της φετινής διοργάνωση είναι η εταιρεία χρωμάτων JOTUN. Υποστηρικτές οι εταιρείες, Δ.ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ, TECHNAVA, ΚΟΡΡΕΣ και G4S. Τηλεοπτικός μεταδότης είναι η NOVA, χορηγός επικοινωνίας το ACTION24 και χορηγός web-media το GAZZETTA.GR.

 

Τελευταία Νέα