Μέρα «σφαγής» για τα φαβορί

Μέρα «σφαγής» για τα φαβορί

bet365

Μετά τον Νόβακ Τζόκοβιτς θύμα έκπληξης έπεσε και η δις κάτοχος του θεσμού (2011 και 2014) Πέτρα Κβίτοβα.

Η Τσέχα, Νο 10 στο ταμπλό ηττήθηκε από την Εκατερίνα Μακάροβα και αποκλείστηκε στο δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Ο αγώνας είχε διακοπεί λόγω της βροχής το απόγευμα της Παρασκευής και ξεκίνησε με την Κβίτοβα να προηγείται 1-0 στα σετ.

Η Κβίτοβα υπέπεσε σε 43 αβίαστα λάθη γνωρίζοντας την ήττα σε 1 ώρα και 53 λεπτά. Αντίπαλος της Νο 35 στον κόσμο Μακάροβα θα είναι η Μπαρμπόρα Στρικόβα.

Εξάλλου η Αντζελίκ Κέρμπερ έκαμψε την συμπατριώτισσα της Καρίνα Γουιτχοεφτ με 7-6 (13-11) 6-1. Η Γερμανίδα τα βρήκε σκούρα με την 21χρονη αντίπαλο της Νο 109 στον κόσμο, όμως έπειτα από μία ώρα κατάκτησε το πρώτο σετ. Έπειτα από δίωρη διακοπή λόγω βροχής οι δύο παίκτριες επέστρεψαν με την Κέρμπερ να προηγείται 2-0, όμως υπήρξε και δεύτερη διακοπή. Με την επανέναρξη του αγώνα η Κέρμπερ ολοκλήρωσε το «έργο» της και στον 4ο γύρο θα αναμετρηθεί με τον Γιαπωνέζα Μισάκι Ντόι.

Στο 4ο γύρο προκρίθηκε και η Σιμόνα Χάλεπ, η οποία επικράτησε της ημιφιναλίστ του 2014, Νο 26 στο ταμπλό, Ολλανδής Κίκι Μπέρτενς με 6-4, 6-3. Η Ρουμάνα χρειάστηκε 69 λεπτά για να πάρει την πρόκριση και να δηλώσει: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που έπαιξα στον 4ο γύρο. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου γκραν σλαμς. Ήταν φοβερή μέρα σήμερα. Έπαιξα καλό τένις και είμαι χαρούμενη που νίκησα στα δύο σετ. Σερβίρει πολύ καλά, πολύ δυνατά και ήμουν σε θέση να επιστρέψω δυνατά. Έπαιξα έξυπνα και επιθετικά σήμερα και πραγματικά μου άρεσε που ήταν κλειστό το κορτ».

Τέλος, η Νο 11 στο ταμπλό Τιμέα Μπατσίντσκι νίκησε με 4-6 6-2 6-1 και στον τρίτο γύρο θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Αναστασία Παβλιουτσένκοβα. Η Σλόαν Στέφενς, Νο 18 στο ταμπλό κατάφερε να σώσει ματς πόιντ την Παρασκευή και με ανατροπή να προκριθεί στον τρίτο γύρο επικρατώντας 3-6 7-6 (8-6) 8-6 Μάντι Μινέλα. Αντίπαλος της στον επόμενο γύρο θα είναι η Σβετλάνα Κουζνέτσοβα.

 

Τελευταία Νέα