Aφρουδάκης: «Εκνευρίστηκα με τον εαυτό μου»

Aφρουδάκης: «Εκνευρίστηκα με τον εαυτό μου»

bet365

Στον ημιτελικό του World League κόντρα στις ΗΠΑ, με γκολ του αρχηγού το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, ενώ λίγο αργότερα ήταν εκείνος που έχασε πέναλτι. Ο Χρήστος Αφρουδάκης, επιστρέφοντας από το Χουιζού με το χάλκινο μετάλλιο κάνει απολογισμό στο gazzetta.gr.

«Κατά την γνώμη μου κάναμε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις, συνολικά. Οι νίκες στον όμιλο κόντρα σε Ιταλία, Ιαπωνία, Βραζιλία και Αυστραλία ήταν με μεγάλη διαφορά στο σκορ, το οποίο είναι σημαντικό όταν βρίσκεσαι στην αρχή της προετοιμασίας και μάλιστα σε μία διοργάνωση η οποία φυσικά είναι σε δεύτερη μοίρα ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων.

Στον ημιτελικό δεν ξεκινήσαμε καλά, όμως καταφέραμε να ανατρέψουμε το εις βάρος μας σκορ στις αρχές της δεύτερης περιόδου και να προηγηθούμε στο κρισιμότερο ίσως σημείου του παιχνιδιού.

Αυτό δείχνει ότι δεν τα παρατάμε. Στην νοοτροπία της ομάδας έχει περάσει η αντίληψη ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για τη νίκη.

Σε ότι αφορά στο χαμένο πέναλτι, αντιλαμβάνεται κανείς ότι παίκτης που το χάνει φέρνει μεγάλο βάρος. Σε ότι αφορά εμένα, ξέρω ότι μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση εκνευρίστηκα με τον εαυτό μου, γιατί δεν σούταρα όπως ήθελα. Δεν ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος τη στιγμή της εκτέλεσης. Αν το εκτελούσα όπως ήθελα και το έπιανε δεν θα με πείραζε, θα έλεγα οκ...», δήλωσε ο Χρήστος Αφρουδάκης και πρόσθεσε σχετικά με το μεγάλο στόχο, που δεν είναι άλλος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες:

«Στον μικρό τελικό με την Ιταλία δείξαμε χαρακτήρα, κόντρα σε μία ομάδα, η οποία από το 2011 βρίσκεται σταθερά στις 4 καλύτερες των μεγάλων διοργανώσεων. Μετά το 15-4 στο ματς του ομίλου, βλέποντας τους να προηγούνται ίσως κάποιοι να πίστεψαν ότι θα πάρουν την εκδίκηση τους. Όμως, μπορέσαμε και γυρίσαμε το ματς και αυτό είναι αξιοσημείωτο τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά, αφού πρόκειται για μία από τις ομάδες που θα συναντήσουμε στο Ολυμπιακό τουρνουά (Ιταλία, Ιαπωνία, Βραζιλία και Αυστραλία).

Έως το Ρίο όλες οι ομάδες θα αλλάξουν πράγματα, όπως κι εμείς, όμως οι αλλαγές δεν μπορεί να είναι τεράστιες. Αν δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή αγωνιστικά έχουμε πιθανότητες για κάτι καλό. Νομίζω ότι μαθαίνουμε να μην έχουμε κανένα φόβο και ταυτόχρονα να έχουμε το μυαλό στο κεφάλι. Μπαίνουμε στην νοοτροπία ότι για να μας κερδίσουν οι αντίπαλοι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν παίξουν το καλύτερος τους πόλο κι εμείς το χειρότερο μας!»

«

 

Τελευταία Νέα