Βλάχος: «Σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη»

Gazzetta team
Βλάχος: «Σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη»

bet365

Στη μάχη της τελικής φάσης του World League, που θα διεξαχθεί στη Χουιζού της Κίνας, ρίχνεται η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών αύριο (21/6) στις 11:20 απέναντι στην αντίστοιχη της Ιαπωνίας.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου εκτός της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου, θα συναντήσουν στον όμιλο την Αυστραλία και την Ιταλία, με σκοπό να τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου, ώστε να είναι πιο εύκολος - όσο εύκολος μπορεί να είναι σε μια τέτοια διοργάνωση - ο δρόμος προς τον τελικό.

Πάντως ανεξάρτητα από τα παιχνίδια των ομίλων, καμία ομάδα δεν αποκλείεται από τη συνέχεια της διοργάνωσης, καθώς όλες οι θα παίξουν σε χιαστί προημιτελικό την Παρασκευή 24/6. Αυτό που καθορίζει η θέση στον όμιλο, είναι τον αντίπαλο στο χιαστί παιχνίδι.

Εάν η Ελλάδα τερματίσει πρώτη και κάνει το ίδιο και η Σερβία, που φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί τόσο του δικού της ομίλου αλλά και ολόκληρου του τουρνουά, τότε οι δύο ομάδες μπορούν να συναντηθούν μόνο στον τελικό.

Το πρόγραμμα των αγώνων του ομίλου (Α') για την Εθνική Ελλάδος:

Τρίτη 21 Ιουνίου

11:20 ΕΛΛΑΔΑ - Ιαπωνία

Τετάρτη 22 Ιουνίου

11:20 ΕΛΛΑΔΑ - Ιταλία

Πέμπτη 23 Ιουνίου

11:20 ΕΛΛΑΔΑ - Αυστραλία

Στο Β' Όμιλο της διοργάνωσης λαμβάνουν μέρος η Σερβία, οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Βραζιλία.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας, Θοδωρής Βλάχος από τη Χουιζού της Κίνας, όπου βρίσκεται η εθνική μας ομάδα δήλωσε για την προσπάθεια στο Super Final του World League:

Θοδωρής Βλάχος - Προπονητής Εθνικής Ομάδας Ανδρών

«Καλώς ή κακώς η τελική φάση της διοργάνωσης πέφτει πάνω στην προετοιμασία όλων των ομάδων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είναι ουσιαστικά ένα τεστ ενόψει του Ρίο. Είναι ένα τουρνουά του οποίου οι διοργανωτές έχουν προσέξει πάρα πολύ και είναι άριστο από όλες τις πλευρές. Εμείς θέλουμε να παίξουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Θέλουμε να μάθουμε να κερδίζουμε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Είτε είμαστε μπροστά στο σκορ, είτε πίσω. Αυτό θα μας μάθει να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις σωστά και θα μας δώσει επιπλέον εμπειρίες, που θα είναι πολύ χρήσιμες στα κρίσιμα παιχνίδια των Ολυμπιακών Αγώνων».

Για την προετοιμασία στη Σιγκαπούρη: «Η προετοιμασία στη Σιγκαπούρη πήγε πολύ καλά και έγινε σε εξαιρετικές συνθήκες.

Δεν έχει μπει ακόμη σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων ο Φουντούλης, που είχε αποκομίσει ένα πρόβλημα τραυματισμού από τον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Σόνλοκ, ενώ τις τελευταίες ημέρες είχαν μικροτραυματισμούς ο Δελακάς και ο Γούνας, χωρίς όμως να είναι κάτι σοβαρό.

Οι δύο τελευταίοι θα αγωνιστούν κανονικά, όμως για το Φουντούλη δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρω τη συμμετοχή του αν δεν είμαστε 100% σίγουροι».

 

Τελευταία Νέα