Ο λύκος φυλάει τα έρμα... Απίστευτες καταγγελίες εις βάρος της WADA

Ο λύκος φυλάει τα έρμα... Απίστευτες καταγγελίες εις βάρος της WADA

bet365

Η WADA είχε στη διάθεση της επώνυμες καταγγελίες εις βάρος συγκεκριμένων προσώπων και τις αγνόησε, όπως αποκαλύπτουν οι New York Times!

Το Δεκέμβριο του 2012 ο Παγκόσμιος Οργανισμός αντιντόπινγκ (WADA) έλαβε email από την δισκοβόλο, Ντάρια Πιστσαλνίκοβα, η οποία τέσσερις μήνες νωρίτερα είχε ανέβει στο Λονδίνο στο δεύτερο σκαλί του ολυμπιακού βάθρου και ζητούσε από τους αρμοδίους βοήθεια, καταγγέλλοντας συστηματικό ντόπινγκ.

Η αθλήτρια ομολογούσε ότι είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρχών αντιντόπινγκ της Ρωσίας. Παρακαλώ ερευνήστε, εκλιπαρούσε στο γράμμα της, το οποίο μάλιστα ήταν γραμμένο στα αγγλικά, τονίζοντας ότι «Θέλω να συνεργαστώ με τον WADA».

Ωστόσο, η αντίδραση τoυ WADA αντί να ερευνήσει τις κατηγορίες, προκειμένου να προστατεύσει τους «καθαρούς» αθλητές, ήταν να στείλει σε όλους τους εμπλεκόμενους το ηλεκτρονικό μήνυμα της Πιστσαλνίκοβα!

Το γεγονός έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, αφού έρχεται να συμπληρώσει το παζλ των δηλώσεων του διευθυντή των εργαστηρίων αντιντόπινγκ των Χειμερικών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι το 2014, ο οποίος αποκάλυψε ότι τουλάχιστον 15 Ρώσοι Ολυμπιονίκες είχαν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, ακολουθώντας πρόγραμμα κρατικού ντόπινγκ.

Η περίπτωση της Πιστσαλνίκοβα δεν ήταν η μοναδική και όπως είναι φυσικό δημιουργεί ερωτηματικά σχετικά με την βούληση του WADA να πατάξει το ντόπινγκ.

«Το συστηματικό ντόπινγκ στη Ρωσία αντιμετωπίστηκε από τον WADA ως συγκλονιστικό νέο, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα», τόνισε ο Άρνι Λιούνκβιστ, πρώην ιατρικός επίτροπος για την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου και πρόσθεσε: «Μπορούσαν να έχουν ερευνήσει το θέμα, αλλά δεν το έκαναν».

Αύριο (17/06), αναμένεται η απόφαση της IAAF, για την άρση της τιμωρίας αποκλεισμού από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας Στίβου, από την οποία θα εξαρτηθεί και η συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

 

Τελευταία Νέα