Ντουντουνάκη: «Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες!»

Ντουντουνάκη: «Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες!»

bet365

Η κορυφαία αθλήτρια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης, Άννα Ντουντουνάκη επιβεβαίωσε για 6η φορά το όριο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα με 58.65, αφήνοντας δεύτερη την Κρίστελ Βουρνά με 59.37, η οποία ελπίζει να πιάσει το όριο στο Σέτε Κόλι της Ιταλίας. «Είμαι σε καλή κατάσταση. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την επίδοσή μου, αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν έχω προλάβει να ξεκουραστώ καθόλου μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Σήμερα χάρηκα περισσότερο γιατί βγήκε η επίδοση που ήθελα στο Λονδίνο. Ήταν κάτι που δεν ήθελα να λέω, όμως σε αυτούς του αγώνες ήμουν λίγο άρρωστη και έπαιρνα αντιβίωση. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για μένα, γι αυτό και δεν το έλεγα. Δε μου αρέσουν οι δικαιολογίες. Πιστεύω ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα μου βγει ένας πολύ καλός χρόνος», δήλωσε η Άννα Ντουντουνάκη.

Από την πλευρά της η Βουρνά τόνισε: «Δεν είχα προετοιμαστεί για εδώ, αλλά ένιωθα καλά. Πίστευα ότι μπορούσα να το κάνω. Δεν ξέρω αν είναι θέμα άγχους, πάντως είναι δύσκολο να κυνηγάς ένα όριο μέχρι τελευταία στιγμή».

Ο Απόστολος Χρήστου νικητής σε όλα τα αγωνίσματα του ύπτιου, στα 50μ. ύπτιο αποφάνθηκε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι κατέκτησα 3 χρυσά μετάλλια, που ήταν και ο στόχος.

Είχα να το πετύχω από το 2013. Έδειξα ότι είμαι ο γρηγορότερος και τώρα πάμε για το Ρίο. Παρά τα προβλήματα – με τον ήλιο, είχα πρόβλημα στη στροφή – πέτυχα έναν πολύ καλό χρόνο και στα 50μ ύπτιο και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία μου σε αυτό το πανελλήνιο πρωτάθλημα».

Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ, ο οποίος σάρωσε τα χρυσά στις μικρές αποστάσεις ελευθέρου, κατέκτησε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στα 100μ. ελεύθερο ανδρών με 49.29 και υπογράμμισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το χρόνο που πέτυχα. Κουράστηκα πάρα πολύ με το 100άρι, ήταν πολύ δύσκολο μετά από τόσες κούρσες. Στο τέλος είχα ασπρίσει, δεν έβλεπα τον τοίχο.


Από δω και στο εξής συνεχίζουμε τις προπονήσεις για το Ρίο, με έναν ενδιάμεσο σταθμό στο γαλλικό πρωτάθλημα, το οποίο θα είναι ένα πέρασμα».

Ο Παναγιώτης Χιώτης έκανε την έκπληξη κατακτώντας την πρώτη θέση στα 200μ. πρόσθιο με 2:15.11, αφήνοντας δεύτερο τον Παναγιώτη Σαμιλίδη με 2:15.47 και τρίτο τον Δημήτρη Κουλούρη 2:15.67. Ο κολυμβητής του Εθνικού, o οποίος έκανε ατομικό ρεκόρ αποφάνθηκε:

«Οι Σαμιλίδης και Κουλούρης είναι σπουδαίοι αθλητές και σίγουρα με βοήθησαν πολύ. Ήμουν καλά σωματικά και ψυχολογικά και έφτασα σε ένα ατομικό ρεκόρ που κυνηγούσα αρκετό καιρό. Ευχαριστώ πολύ τους προπονητές μου τον Άκη Οικονόμου και τον Μανώλη Κουτσουδάκη. Στόχος μου είναι να δουλέψω σκληρά, ώστε να εξασφαλίσω την πρόκριση στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο Στέφανος Δημητριάδης, αθλητής του Ολυμπιακού, νικητής στα 100μ. Πεταλούδα δήλωσε

Στέφανος Δημητριάδης:«Έχω πάει πολύ κοντά στο 53.00 πολλές φορές και παλεύω να κατεβάσω το χρόνο μου ώστε κάνω μια ατομική επίδοση (έχει 52.83 από το 2009). Είναι κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να διορθωθούν.

Έκτοτε κολυμπάω πολλές φορές Είμαι ευχαριστημένος από τη σημερινή επίδοση. Θέλω να κάνω δουλειά σε κάποια τεχνικά σημεία, όπως την εκκίνηση, τη στροφή και τον τερματισμό, ώστε να έρθει ένας καλύτερος χρόνος».

H πρωταθλήτρια στα 100μ. ελεύθερο Χαρίκλεια Οικονόμου, έκανε ατομικό ρεκόρ και όλο ενθουσιασμό επεσήμανε: «Είμαι πολύ χαρούμενη για το ατομικό ρεκόρ που έκανα. Τώρα στόχος μου είναι να κυλίσει όσο το δυνατόν καλά η χρονιά μέχρι τον Ιούλιο. Έχω το Παγκόσμιο στην Τουρκία.

Ευελπιστώ να κάνω ένα ανάλογο χρόνο εκεί και να πάω όσο καλύτερα μπορώ και στο Πρωτάθλημα Κατηγοριών στην Θεσσαλονίκη που θα είναι και το τελευταίο μου γιατί θα φύγω για σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι».

Στην τρίτη ημέρα των αγώνων έγινε και το πρώτο πανελλήνιο ρεκόρ στο 85ο εθνικό πρωτάθλημα κολύμβησης. Αυτό σημειώθηκε από τη Γεωργία Δαμασιώτη στα 100μ πεταλούδα στην κατηγορία των παγκορασίδων Β. Η αθλήτρια του Ωκεανού τερμάτισε 5η σε χρόνο 1:03.37 και συνέτριψε το δικό της (από το χειμερινό πρωτάθλημα του ΟΑΚΑ) 1:03.82.

«Δεν έχω σκεφτεί πότε θα είμαι έτοιμη να φτάσω σε κάποιους Ολυμπιακούς Αγώνες, πάντως είναι κάτι που ονειρεύομαι. Προπονούμαι με τον πατέρα μου και με τον κύριο Ηλία Πανέτη.

Τα όνειρα μου φτάνουν μέχρι μια συμμετοχή μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες κάποια μέρα. Αυτό που θέλω να πετύχω αυτή τη στιγμή είναι να βελτιώνω κάθε φορά τους χρόνους μου. Σίγουρα αυτό για το οποίο προπονούμαι είναι η βελτίωση της τεχνικής μου. Στον Ωκεανό εστιάζουμε στη δουλειά στη λεπτομέρεια», τόνισε η 13χρονη κολυμβήτρια.

Η νικήτρια των 200μ. πρόσθιο, η 25χρονη Μαρία Φιλοπούλου η οποία ζει και προετοιμάζεται στο Κουβέιτ είπε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τους χρόνους μου. Σε σημείο που σκέφτομαι ότι πρέπει να επαναπροσδιορίσω τους στόχους μου. Ευχαριστώ τον Ηλία, τον αδελφό μου ο οποίος είναι και ο προπονητής μου στο Κουβέιτ»

Από την πλευρά της η 16χρονη, Ελένη Κοντογεώργου, η οποία κατέκτησε την τρίτη θέση υπογράμμισε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη από το χρόνο μου, με δεδομένο ότι είμαι κουρασμένη από τις προπονήσεις. Πήγα καλά και στόχος είναι να τα πάω ακόμη καλύτερα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων».

 

Τελευταία Νέα