Στη θέση του ο Γιαννιώτης, στην κορυφή!

Στη θέση του ο Γιαννιώτης, στην κορυφή!

bet365

Έπειτα από την κατάκτηση της 4ης θέσης στα 400μ. ελεύθερο ανδρών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης, που διεξάγεται στον Άλιμο, ο Σπύρος Γιαννιώτης επέστρεψε με... άγριες διαθέσεις στην κούρσα των 800μ. και αναδείχθηκε νικητής έπειτα από έναν συγκλονιστικό αγώνα, κατακτώντας το 31ο χρυσό στη διοργάνωση!

Ξαφνικά με την εκκίνηση των 800μ. η εξέδρα σχεδόν σίγησε και η προσοχή όλων στράφηκε στην προσπάθεια των αθλητών. Ακόμη και κολυμβητές που είχαν ολοκληρώσει τις προσπάθειες τους και έκαναν χαλάρωμα, βγήκαν από την διπλανή πισίνα για να δουν την προτελευταία κούρσα του κορυφαίου Έλληνα κολυμβητή.

Μέχρι τα 400μ. Δημήτρης Νέγρης και Γιαννιώτης πήγαιναν χεριά - χεριά, με τον 18χρονο κολυμβητή του Ηλυσιακού να προηγείται ανά διαστήματα, οριακά. Ωστόσο, μετά τα 600μ. ο Κερκυραίος πρωταθλητής έκανε ξεκάθαρο, ότι δεν θα επέτρεπε στον εαυτό του τίποτα λιγότερο από την κορυφή.

Τερματίζοντας με 8:05.49 έβγαλε τα γυαλάκια και κοίταξε τον ηλεκτρονικό πίνακα προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι ήταν ο πρώτος και αμέσως μετά έσκασε ένα χαμόγελο ανακούφισης και χαιρέτισε τους φωτογράφους που είχαν σπεύσει μπροστά του.

Δεύτερος τερμάτισε ο Αντώνης Φωκαϊδή με 8:08.53, με τον Νέγρη να μένει κυρίως από ψυχικές δυνάμεις και να παίρνει την τρίτη θέση στο βάθρο με 8:09.34.

Μία από τις πιο όμορφες στιγμές της σημερινής ημέρας ήταν όσα ακολούθησαν του αγώνα. Έξω από τα αποδυτήρια, ο Γιαννιώτης προσπαθούσε να εξηγήσει στον Νέγρη, τα λάθη του και τεχνικές λεπτομέρειες που είχαν ως αποτέλεσμα να εξελιχθεί έτσι η κούρσα, κυρίως όμως ήθελα να του δώσει κουράγιο για να προσπαθήσει ακόμα σκληρότερα.

Με θρησκευτική ευλάβεια, ο νεαρός κολυμβητής άκουγε και υποσχόταν ότι θα παλέψει ακόμα πιο πολύ στον αυριανό αγώνα των 1.500μ. τον τελευταίο για τον Γιαννιώτη και έναν που σίγουρα δεν θα ξεχάσει ποτέ ο Νέγρης.

«Είναι σίγουρα ωραίο να κολυμπάς. Σίγουρα ήμουν καλύτερα από χθες. Έτσι κι αλλιώς όσο περισσότερα μέτρα κολυμπάω τόσο καλύτερες επιδόσεις κάνω. Τα 800μ. θέλουν περισσότερο αντοχή και λιγότερο δύναμη. Για αύριο, έτσι κι αλλιώς το βασικό μου αγώνισμα στην πισίνα είναι τα 1.500μ και θεωρώ ότι θα είμαι καλύτερα.

Θα είμαι βέβαια πιο φορτισμένος συναισθηματικά. Την στιγμή που θα απλώσω το χέρι για να αγγίξω την πλάκα χρονομέτρου θα είναι η τελευταία μου φορά στην πισίνα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα με αποτρέψει από το να κυνηγήσω την νίκη, όπως κάνω πάντα. Φεύγω γεμάτος, στο καλύτερο σημείο της καριέρας μου. Το να πρωταγωνιστώ στα 36 μου χρόνια και να κυνηγώ μία διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θεωρώ ότι είναι κάτι μοναδικό.

Ελπίζω στην αυριανή κούρσα να βγει κάτι καλό τα παιδιά και να πιάσουν το όριο».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Νέγρης τόνισε: «Δεν ήμουν καλά σήμερα ψυχολογικά. Όταν δεν μου βγαίνει μία κούρσα με παίρνει από κάτω. Ένιωσα κουρασμένος μετά τα 400μ., την Πέμπτη ανέβασα και κάτι δέκατα... Δεν το λέω για δικαιολογία. Δεν είμαι ευχαριστημένος από τον εαυτό μου. Θα τα δώσω όλα στον αυριανό αγώνα των 1.500μ., αφήνοντας πίσω μου τον σημερινό αγώνα».

Ο Νίκος Γέμελος αποφάνθηκε για την εμφάνιση του Σπύρου Γιαννιώτη: «Ήταν αναμενόμενο ότι μετά τη χαμένη κούρσα των 400μ. σήμερα δεν θα χαριζόταν. Ο Σπύρος είναι έτοιμος να σταματήσει, αφήνοντας ένα κενό, το οποίο ο ίδιος θα επιδιώξει να καλυφθεί γρήγορα. Θα κάνει γιατί αφενός δεν είναι εγωιστής και αφετέρου αγαπά πολύ το άθλημα»

 

Τελευταία Νέα