Αντωνιάδης: «Παραμένω ταπεινός και προσηλωμένος στους στόχους μου»

Gazzetta team
Αντωνιάδης: «Παραμένω ταπεινός και προσηλωμένος στους στόχους μου»

bet365

Ο Στέφανος Αντωνιάδης σε διάστημα μικρότερο τους ενός μήνα έκανε για δεύτερη φορά παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα των 50μ διπλών πεδίλων στο άθλημα της τεχνικής κολύμβησης με χρόνο αυτή τη φορά 19.04 (προηγούμενο 19.46).

Ο νεαρός αθλητής του ΝΑΟ Καλαμαριάς, που είναι μαθητής της Β' Λυκείου μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, τόσο για το ρεκόρ που έκανε, όσο και για την προσήλωση του στο μεγάλο στόχο του παγκοσμίου πρωταθλήματος νέων της Γαλλίας (4-11 Ιουλίου), καθώς και για την προσοχή που πρέπει να δοθεί σε αυτό το άθλημα, το οποίο φέρνει μεγάλες επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό.

Για τη σπουδαία επίδοση είπε: «Δεν περίμενα μια τόσο μεγάλη επίδοση, επειδή αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε περίοδο προετοιμασίας και οι προπονήσεις είναι πιο δύσκολες περιλαμβάνοντας πισίνα και γυμναστήριο. Φυσικά και είμαι χαρούμενος με το χρόνο, αφού δείχνει ότι είμαι σε πολύ καλή κατάσταση παρά την κούραση που υπάρχει».

Για το αν σκέφτεται ένα μετάλλιο – γιατί όχι το χρυσό – στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σημείωσε: «Πρώτα απ' όλα θέλω να έχω υγεία ώστε να μπορώ να βγάλω τον καλύτερό μου εαυτό σε αυτούς τους αγώνες. Από εκεί και πέρα παραμένω προσηλωμένος στη δουλειά μου και ταπεινός. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δώσω ότι έχω. Από εκεί και πέρα ότι έρθει είναι καλοδεχούμενο».

Για το γεγονός ότι ταυτόχρονα με την προετοιμασία δίνει εξετάσεις στο σχολείο σχολίασε πως: «Είναι σίγουρα δύσκολο γιατί οι απαιτήσεις των μαθημάτων είναι πολλές. Πρέπει μόλις γυρίσω από την σκληρή προπόνηση να συγκεντρωθώ στο διάβασμα. Δεν είναι ότι πιο εύκολο, αλλά το γνωρίζω ότι απαιτούνται θυσίες. Προσπαθώ να ανταπεξέλθω και στα δύο με το βέλτιστο τρόπο».

Τέλος, μιλώντας για το άθλημα της τεχνικής κολύμβησης και την προώθηση που πρέπει να γίνει:

«Είναι ένα άθλημα που χρειάζεται πολύ δουλειά μέσα και έξω από το νερό, καθώς και εξειδίκευση. Έχει φέρει πολλές επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο στη χώρα μας και θα ήταν σωστό να προωθηθεί και να διαφημιστεί, ωστέ περισσότεροι να ασχοληθούν με αυτό».

 

Τελευταία Νέα