Στην Πνύκα παρουσία Παυλόπουλου η Τελετή Εναρξης της ΔΟΑ

Gazzetta team
Στην Πνύκα παρουσία Παυλόπουλου η Τελετή Εναρξης της ΔΟΑ

bet365

Η Τελετή Έναρξης της 56ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας θα γίνει την Κυριακή 12 Ioυνίου στις 19:00 στο Λόφο της Πνύκας, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος, o Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ενώ θα χαιρετήσει με μήνυμα ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Τόμας Μπαχ.

Την 56η Διεθνή Σύνοδο που θα διαρκέσει ως τις 25 Ιουνίου, θα την παρακολουθήσουν 162 νέοι και νέες από 97 χώρες απ' όλο τον κόσμο, ενώ θα υπάρχουν και 22 συντονιστές. Το θέμα της είναι: «O Ολυμπισμός ως αποτελεσματικό μέσο ανάπτυξης και βιωσιμότητας» και ειδικό θέμα: «Η μάθηση που βασίζεται στις Ολυμπιακές αξίες ως αποτελεσματικό μέσο για την περιβαλλοντική προστασία».

Τα μουσικά μέρη της εκδήλωσης ερμηνεύουν η κυρία Δώρα Λουίζου και ο κύριος Μανώλης Σκουλάς. Συνοδεύει το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του κυρίου Σταύρου Μπερή. Η Παιδική Ολυμπιακή Χορωδία της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας ερμηνεύει τον Ολυμπιακό Ύμνο και τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κυρίου Σταύρου Μπερή.

Το πρόγραμμα της Τελετής

19.00 Άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου

Ολυμπιακός Ύμνος

19.05 Προσφώνηση από τον κύριο Ισίδωρο Κούβελο, Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας

19.15 Μήνυμα εκ μέρους του Δρος Thomas Bach, Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

19.20 Μουσικό διάλειμμα

19.30 Χαιρετισμός από τον κύριο Σπύρο Ι. Καπράλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

19.35 Απονομή της τιμητικής διάκρισης «Ολυμπία», στον κύριο Ching-Kuo Wu, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την Κινεζική Ταϊπέι

19.45 Μουσικό διάλειμμα

19.55 Απονομή της τιμητικής διάκρισης «Αθηνά», στην Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Γερμανίας, η οποία εκπροσωπείται από την Πρόεδρό της, Δρ. h.c. Gudrun DollTepper

Απονομή της τιμητικής διάκρισης «Pierre de Coubertin», από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, στον κύριο Πέτρο Συναδινό, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

20.10 Συναυλία

20.30 Κήρυξη της έναρξης των εργασιών της 56ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο

Εθνικός Ύμνος

Πέρας εκδήλωσης

H διάρκειας δύο εβδομάδων ετήσια Σύνοδος, που παραδοσιακά οργανώνεται κάθε Μάιο ή Iούνιο αποτελεί εισαγωγή των νέων στον Oλυμπισμό και το Oλυμπιακό Kίνημα. H ΔOA συγκεντρώνει μια μεγάλη διεθνή ομάδα νέων ανθρώπων, κυρίως φοιτητές, Oλυμπιακούς αθλητές, ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό, διδάσκουν ή δουλεύουν στις αντίστοιχες Eθνικές Oλυμπιακές Eπιτροπές ή Eθνικές Oλυμπιακές Aκαδημίες.

Σκοπός της ΔOA είναι να εκπαιδεύσει, αλλά κυρίως να παροτρύνει τους νέους ανθρώπους, να χρησιμοποιήσουν παραγωγικά τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους από τη Σύνοδο, για να προαγάγουν τα Oλυμπιακά Iδεώδη και να εκπαιδεύσουν και άλλους ανθρώπους. επιστρέφοντας στις χώρες τους.

 

Τελευταία Νέα