Η Μουγκουρούθα είναι η νικήτρια του Ρολάν Γκαρός! (gTV, pics)

Η Μουγκουρούθα είναι η νικήτρια του Ρολάν Γκαρός! (gTV, pics)

bet365

Η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα επικράτησε 7-5, 6-4 της Σερένα Γουίλιαμς στον τελικό του Ρολάν Γκαρός και πανηγύρισε τον πρώτο της τίτλο σε γκραν σλαμ.

H 22χρονη τενίστρια έγινε η πρώτη Ισπανίδα που κερδίζει γκραν σλαμ τα τελευταία 18 χρόνια, έπειτα από το 1998 όταν η Αράντχα Σάντσεθ Βικάριο είχε αναδειχθεί νικήτρια στο Ρολάν Γκαρός.

Επίσης είναι μόλις η δεύτερη Ισπανίδα που πανηγυρίζει στα χωμάτινα γήπεδα του Παρισιού και τρίτη στην ιστορία που φτάνει στην κατάκτηση γκραν σλαμ, στα 132 χρόνια ιστορίας των τεσσάρων μέιτζορ!

Μουγκουρούθα και Γουίλιαμς συναντήθηκαν για 5η φορά με την πρώτη φτάνει στη δεύτερη νίκη της επί της Γουίλιαμς, αμφότερες στο γήπεδα του Ρολάν Γκαρός.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Σερένα Γουιλιαμς χάνει σε δύο συνεχόμενους τελικούς γκραν σλαμ. Θυμίζουμε ότι είχε ηττηθεί στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν από την Αντζελίκ Κέρμπερ και τώρα από την Μουγκουρούθα.

Έτσι, η Αμερικανίδα παραμένει στην τρίτη θέση της λίστα με τις αθλήτριες με τους περισσότερους τίτλους σε γκραν σλαμ με 21 τρόπαια, πίσω παό την Μάργκαρετ Κορτ 24 και Στέφι Γκραφ με 22.

Η νεαρή Καταλανή έχοντας απόλυτη επίγνωση των δυνατοτήτων της αντιπάλου της έπαιξε απίστευτα συγκεντρωμένα.

Στο πρώτο σετ η Μουγκουρούθα, η οποία είχε χάσει 11 μήνες νωρίτερα τον τίτλο του Γουίμπλεντον από την Γουίλιαμς, έσπασε το σερβίς της Αμερικανίδας στο 2-2 για να πάρει προβάδισμα 3-2, όμως η τελευταία το πήρε αμέσως πίσω και προηγήθηκε 4-5. Η «Μούγκου» κράτησε το σερβίς της και έφτασε σε νέο μπρέικ στο 5-5, διαμορφώνοντας το 6-5, για να κλείσει στη συνέχεια το σετ στο σερβίς της.

Στο δεύτερο σετ η Μουγκουρούθα έφτασε πολύ νωρίς στο μπέικ, το οποίο σίγουρα απόβαλε ένα μέρος του άγχους της. Η Γουίλιαμς απάντησε ισοφαρίζοντας σε 1-1, όμως η Καταλανή πέτυχε και τρίτο μπρέικ με το οποίο πήρε προβάδισμα 2-1.

Στην συνέχεια στο 5-3 είχε 3 τσάμπιονσιπ πόιντς, τα οποία όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει, για να φτάσει στην κατάκτηση του ματς στο σερβίς της αμέσως μετά, με έναν τρόπο που σίγουρα θα θυμάται και η ίδια και η αντίπαλος της για πάντα.

Η Μουγκουρούθα έβγαλε λόμπα κοντά στη βασική γραμμή με την Γουίλιαμς να αφήνει την μπάλα θεωρώντας ότι είναι έξω, όταν κλάσματα του δευτερολέπτου αργότερα κατάλαβε το λάθος της, συνειδητοποίησε ότι μόλις είχε χάσει το ματς.

Η Μουγκουρούθα ήταν έτοιμη να ξαναπάει για σερβίς όταν ξαφνικά έμεινε ακίνητη σαν άγαλμα, άφησε τον εαυτό της να πέσει στο έδαφος και αμέσως σηκώθηκε για να πανηγυρίσει.

Η 22χρονη Ισπανίδα έγινε η νεότερη τενίστρια που κερδίζει γκραν σλαμ, από το Αυστραλιανό Όπεν του 2012, όταν η 22χρονη Βικτόρια Αζαρένκα είχε πανηγυρίσει τον τίτλο. Η νεότερη τενίστρια που έχει κατακτήσει το Ρολάν Γκαρός είναι η Άννα Ιβάνοβιτς στα 19 της χρόνια το 2008.

Ο λογαριασμός της Μουγκουρούθα θα έχουν πιστωθούν από Δευτέρα 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα θα επιστρέψει ξανά στο Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, την καλύτερη που έχει πάρει ποτέ.

«Είμαι ενθουσιασμένη. Το να παίζεις σε τελικό γκραν σλαμ κόντρα σε μία από τις καλύτερες τενίστριες είναι σπουδαίο, είναι υπέροχο και είμαι πολύ χαρούμενη. Η Σερένα είναι πολύ δυνατή παίκτρια. Έπρεπε να είμαι έτοιμη και πολύ συγκεντρωμένη σε όλους τους πόντους και γι αυτό προσπάθησα να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις», δήλωσε η νικήτρια της διοργάνωσης.

 

Τελευταία Νέα