Στους «4» στο Παρίσι και πρώτος στο Λονδίνο ο Νόλε!

Στους «4» στο Παρίσι και πρώτος στο Λονδίνο ο Νόλε!

bet365

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Τόμας Μπέρντιχ με 6-3, 7-5, 6-3 και πήρε την πρόκριση στον 30ό ημιτελικό γκραν σλαμ της καριέρας του.

Αυτή ήταν η 24η φορά (11η διαδοχική) που ο Νο 1 στον κόσμο Σέρβος κερδίζει τον Μπέρντιχ σε 26 μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Παράλληλα, με τη νίκη αυτή βελτίωσε το ρεκόρ του στο γαλλικό Όπεν σε 53-11 και πέρασε στην τρίτη θέση της λίστας με τους τενίστες στην Όπεν Έρα με τις περισσότερες παρουσίες σε ημιτελικούς γκραν σλαμ. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Ρότζερ Φέντερερ με 39 παρουσίες και ακολουθεί ο Τζίμι Κόνορς με 31.

Στο πρώτο σετ ο Τσέχος μπήκε δυνατά, όμως οι αντοχές του εξαντλήθηκαν στο 3-3, με τον Νόλε να κάνει δύο μπρέικ και να κλείνει το σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ ο Σέρβος προηγήθηκε με 3-0 και 4-1, με τον Μπέρντιχ να παίρνει πίσω το ένα μπρέικ και να μειώνει σε 4-3. Στην συνέχεια έφτασε κοντά στο τάι-μπρέικ, όμως ο Τζόκοβιτς έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του την κατάλληλη στιγμή και γλίτωσε από περιπέτειες.

Στο τρίτο σετ ο Μπέρντιχ ξεκίνησε με μπρέικ, όμως ο Τζόκοβιτς απάντησε άμεσα, ισοφαρίζοντας σε 3-3. Ακολούθησε μικροένταση όταν η Έυα Ασδεράκη ανακοίνωσε τη διακοπή του αγώνα λόγω της βροχής με τον Μπέρντιχ να διαμαρτύρεται θεωρώντας ότι η ένταση της βροχής δεν είχε δυναμώσει. Τελικά, η διακοπή διήρκεσε λίγα λεπτά, με τους παίκτες να επιστρέφουν στο κορτ και τον Τζόκοβιτς να κατακτά τη νίκη με 3-3.

Αντίπαλος του Τζόκοβιτς στον ημιτελικό θα είναι ο Ντομινίκ Τιέμ, με τον οποίο έχουν αναμετρηθεί δύο φορές, με τον Αυστριακό να μετρά ισάριθμες ήττες.

Ο Τιέμ έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς κατάφερε να νίκησε τον Νταβίντ Γκοφάν με 4-6, 7-6 (7), 6-4, 6-1.

Εξάλλου, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγινε ο πρώτος τενίστας που εξασφάλισε την πρόκριση του στο ATP World Tour Finals του Λονδίνου, στο οποίο θα μετάσχει για 10η συνεχή σεζόν με στόχο τον 5ο του τίτλο.

 

Τελευταία Νέα