Ανοίγει η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΑΜΕΑ

Ανοίγει η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΑΜΕΑ

Ανοίγει η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΑΜΕΑ

Οι αθλητές με τις αναπηρίες, θα έχουν τον αγωνιστικό λόγο στην επιτραπέζια αντισφαίριση αυτό το Σαββατοκύριακο, 21 και 22 Μαΐου. Η σημαντικότερη διοργάνωσή τους στο εσωτερικό, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α.Με.Α., διεξάγεται στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο (Μεγάλης του Γένους Σχολής 10, στον Άλιμο).

 

Κυρίως, διότι πρόκειται να σημειώσει ρεκόρ συμμετοχών, αφού έχουν δηλώσει 14 σωματεία και 63 αθλητές και αθλήτριες απ’ όλη τη χώρα. Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο, τα ομαδικά και τα ατομικά αγωνίσματα, ενώ θα γίνουν και οι 11 κλάσεις. Την οργανωτική ευθύνη των αγώνων έχει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων Με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α), ενώ η Ελλην

Οι κλάσεις 1-5 είναι για τους αθλητές σε αμαξίδιο, εκείνες από το 6 έως το 10 είναι για τους ορθίους και η κατηγορία 11 για άτομα με νοητική υστέρηση. To αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει στις 9 το πρωί του Σαββάτου με τα ομαδικά στις κατηγορίες 11, 1-5 και 6-10. Θα τελειώσουν το μεσημέρι (υπολογίζεται γύρω στις 14.00) και θ’ ακολουθήσουν οι απονομές. Η συνέχεια θα δοθεί με τους ατομικούς αγώνες με το σύστημα διεξαγωγής να προβλέπει γκρουπ στην αρχή. Στη δεύτερη μέρα του event, την Κυριακή, οι αναμετρήσεις θ’ αρχίσουν στις 9 και υπολογίζεται να τελειώσουν περίπου στις 13.00 για ν’ ακολουθήσουν οι απονομές.   

Η καθιερωμένη διοργάνωση είχε φιλοξενηθεί και πέρσι στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο. Το γεγονός ότι αναμένεται ρεκόρ συμμετοχών προσφέρει επιπλέον κίνητρο και πρωταθλητές, που δίνουν σταθερά το «παρών» στον θεσμό, καλούν φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης να στηρίξουν με την παρουσία τους στο γυμναστήριο και την προσπάθεια των ατόμων με αναπηρίες και τη διοργάνωση. «Είναι καλή ευκαιρία φίλοι και συναθλητές να μας τιμήσετε ως θεατές με την παρουσία σας διότι εγγυόμαστε όμορφο θέαμα και ανταγωνιστικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά μήνυμα σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. 

Best of internet