Δράκου: «Ήμουν λίγο μουδιασμένη»

Δράκου: «Ήμουν λίγο μουδιασμένη»

Επιτυχημένη ήταν η ελληνική παρουσία και σήμερα το πρωί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύβησης του Βερολίνου, καθώς οι πέντε από τους επτά αθλητές μας που αγωνίστηκαν στους προκριματικούς, πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Δράκου: «Ήμουν λίγο μουδιασμένη»

Η Νόρα Δράκου ανέβασε χθες πυρετό και δεν αισθανόταν πολύ καλά, σήμερα όμως βελτιώθηκε αρκετά ώστε να κολυμπήσει στα προκριματικά των 50μ. H ίδια δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα:

«Ήμουν λίγο μουδιασμένη. Έκανα πολύ καλό ξεκίνημα και μετά δεν αύξησα το ρυθμό μου, δεν υπήρχε λόγος άλλωστε (σ.σ. η Δράκου συμμετείχε στην τελευταία προκριματική σειρά και γνώριζε τι χρειαζόταν για να περάσει). Δεν ξέρω πόσο πιο γρήγορα μπορώ να πάω το απόγευμα, πάντως το 28.57 δεν είναι κακό για πρωί και για το πώς νιώθω αυτή τη στιγμή. Ελπίζω να νιώθω καλύτερα το απόγευμα».

Διπλή ελληνική επιτυχία είχαμε στα 100μ. πεταλούδα, καθώς τόσο ο Ανδρέας Βαζαίος όσο και ο Στέφανος Δημητριάδης κατάφεραν να μπουν στους ημιτελικούς. Ο πρωταθλητής Ευρώπης των 200μ μικτής ατομικής είπε:

«Για να πω την αλήθεια, ήταν λίγο αργό. Σημασία έχει ότι περάσαμε και θα έχουμε μία πολύ δυνατή κούρσα το απόγευμα. Αν δεν στόχευα να μπω στον τελικό, δεν θα έπεφτα καθόλου». Ο Στέφανος Δημητριάδης που παρά την κούραση από το χθεσινοβραδινό τελικό των 200μ πεταλούδα κατάφερε να περάσει στον ημιτελικό και αυτού του αγωνίσματος επισημαίνοντας πως «Ήμουν “άδειος” μετά το 200άρι και ένιωσα μεγάλη κούραση, οπότε είναι πολύ θετικό που έβγαλα αυτό το χρόνο. Δεν έχω να χάσω τίποτα το απόγευμα, θα κάνω άλλη μία δυνατή κούρσα κι ό,τι βγει».

Για τρίτο τελικό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βάζει πλώρη ο Παναγιώτης Σαμιλίδης, ο οποίος δήλωσε: “Ήταν ένα καλό 50άρι, χρειάζομαι μόνο καλύτερη εκκίνηση το απόγευμα. Πιστεύω ότι θα χρειαστεί ένα χρόνος στο 27.40-27.50 για την πρόκριση στον τελικό, ίσως και λίγο πιο κάτω. Η πρωινή κούρσα είναι λίγο δύσκολη, το απόγευμα όλοι θα είναι καλύτεροι”.

Ο Δημήτρης Κουλούρης ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Λονδίνο με τα 50μ. πρόσθιο, ένα αγώνισμα το οποίο δεν δουλεύει, και κατετάγη 41ος με 29.14. «Μερικές φορές στο 50άρι νομίζω ότι κολυμπάω άλλο στιλ...», σχολίασε ο αθλητής του Παναθηναϊκού, που έκανε τον απολογισμό από την παρθενική παρουσία του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: «Δεν κατάφερα να βρεθώ στην κατάσταση που ήθελα και που ήμουν λίγες ημέρες πριν έρθω. Τα πράγματα ήταν δύσκολα γιατί έπιασα αργά το όριο και δεν είχα πολλά περιθώρια.

Τελευταία στιγμή κατάφερα να... σώσω την παρτίδα, μπήκα στους ημιτελικούς (σ.σ. στα 200μ. πρόσθιο) και το απόγευμα κολύμπησα καλά. Ευτυχώς που έγινε αυτή η κούρσα, γιατί αλλιώς θα ήμουν πολύ απογοητευμένος».

Best of internet