Το πάλεψε, αλλά ο Νόλε δεν παλεύεται!

Το πάλεψε, αλλά ο Νόλε δεν παλεύεται!

bet365

Η Ραφαέλ Ναδάλ έδωσε σπουδαία μάχη, αλλά ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν είχε όπως αποδείχθηκε τρωτά σημεία και έτσι πήρε την πρόκριση στον ημιτελικό του Masters της Ρώμης!

Ο Σέρβος επικράτησε 7-5, 7-6 (4) του Ισπανού σε 2 ώρες και 24 λεπτά, πετυχαίνοντας την 26 νίκη του σε 49 αγώνες (26-23), με τον Ράφα να μην έχει καταφέρει να κάμψει τον Νο 1 του κόσμου από το Ρολάν Γκαρός του 2014. Πλέον ο Νόλε μετρά 7 νίκες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια τους.

Ο Τζόκοβιτς έφτασε με τη νίκη επί του Ναδάλ τις 13 διαδοχικές νίκες στο Foro Italico και απομένουν δύο ακόμη για να κατακτήσει τον τρίτο σερί τίτλο του στη Ρώμη, όπου συνολικά έχει πανηγυρίσει 5 τίτλους. Διεκδικεί επίσης τον 30ό τίτλο του σε Masters διοργάνωση και 65ο συνολικά στην καριέρα του.

Σε ότι αφορά στο ματς ο Ναδάλ προηγήθηκε και στα δύο σετ με break, με τον κορυφαίο τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης να απαντά. Συγκεκριμένα, στο πρώτο σετ ο Iσπανός πήρε προβάδισμα 4-2, με τον Νόλε να μειώνει 4-3 και να ισοφαρίζει σε 4-4. Στο 12ο γκέιμ ο Σέρβος πέτυχε το δεύτερο break με το οποίο έκλεισε το σετ.

Αντίπαλος του Τζόκοβιτς τα ημιτελικά θα είναι ο Κέι Νισικόρι (Νο.7), καθώς ο Ιάπωνας κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αυστριακού Ντομινίκ Τιέμ (Νο.15) με 2-0 σετ (6-3, 7-5) σε 1 ώρα και 40 λεπτά και θα προσπαθήσει να σταματήσει το αρνητικό σερί του απέναντι στον Σέρβο, μιας και προέρχεται από 7 σερί ήττες στους τελευταίους τους αγώνες.

Στο δεύτερο σετ ο Ράφα προηγήθηκε 2-0, διαφορά που διατήρησε έως το 10ο γκέιμ. Εκεί είχε 5 ευκαιρίες να πάρει το σετ, όμως δεν τα κατάφερε και ο Τζόκοβιτς δεν του το συγχώρησε, αφού ισοφάρισε σε 5-5, έστειλε την αναμέτρηση στο tie break, όπου κατέκτησε τη νίκη.

Στον πρώτο προημιτελικό ο Άντι Μάρεϊ έκαμψε τον Νταβίντ Γκοφάν με 6-1, 7-5 και στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τον Λουκάς Πουίγ. Ο Γάλλος εξασφάλισε την πρόκριση άνευ αγώνα, αφού ο Χουάν Μονάκο απέσυρε τη συμμετοχή του λόγω τραυματισμού στο αριστερό ισχίο.

 

Τελευταία Νέα