Όταν παίρνει φόρα, κανείς δεν τον σταματά! (vid)

Gazzetta team
Όταν παίρνει φόρα, κανείς δεν τον σταματά! (vid)

bet365

O Ράφαελ Ναδάλ έπειτα από μία άκαρπη περίοδο, φαίνεται να έχει πάρει φόρα για να καλά και κανείς δεν τον σταματά. Μετά την κατάκτηση του τουρνουά στο Μόντε Κάρλο στέφθηκε νικητής και στην έδρα του στη Βαρκελώνη.

Ο Ισπανός νίκησε στον τελικό της διοργάνωσης νίκησε τον Κέι Νισικόρι με 6-4, 7-5 και πανηγύρισε τον δεύτερο τίτλο του στη χρονιά και μάλιστα διαδοχικό και 9ο στην Βαρκελώνη!

Στο σύνολο πλέον ο Ράφα μετρά 69 τίτλους στο χώμα, εκ των οποίων οι 49 στο χώμα.

Ο κάτοχος 9 τίτλων Ρολάν Γκαρός έχει αναδειχθεί νικητής στη πρωτεύουσα της Καταλονίας από το 2005 έως το 2009 και με ένα διάλειμμα το 2010, ξανατράβηξε προς τη δόξα από το 2011 έως το 2013.

Πέρυσι ο Ναδάλ είχε αποκλειστεί στον τρίτο γύρο από τον Φάμπιο Φονίνι.

Ναδάλ και Νισικόρι συναντήθηκαν για 10η φορά, με τον Ισπανό να φτάνει τις εννέα νίκες.

Ο Νισικόρι που μετρά 6 τίτλους καριέρας εκ των οποίων οι δύο στη Βαρκελώνη, έφτασε για τρίτη συναπτή σεζόν στον τελικό.

Σε ότι αφορά στο ματς το πρώτο σετ ήταν αμφίρροπο. Ο Νισικόρι έχασε την ευκαιρία να κάνει μπρέικ, κάτι που πέτυχε ο αντίπαλος του στο 4ο γκέιμ κάνοντας το 3-1. Ο Ιάπωνας το πήρε αμέσως πίσω ισοφαρίζοντας σε 3-3, όμως ο Ράφα επέδειξε σταθερή πίεση στον αντίπαλο του κλείνοντας το σετ με 6-4.

Ίδια ήταν η εικόνα περίπου και στο δεύτερο σετ, με τον Νισικόρι να κάνει μπρέικ στο πρώτο γκέιμ, ωστόσο η αντεπίθεση του Ναδάλ ήταν άμεση κατακτώντας τα επόμενα 4 γκέιμ και παίρνοντας προβάδισμα 4-1. Ο «νίντζα» ισοφάρισε σε 4-4, με τον Ναδάλ να μην καταφέρνει να κλείσει το σετ στο 8ο γκέιμ όπου έχασε 4 μπρέικ πόιντς και στο 10, όπου είχε ευκαιρία να championship poing. Τελικά, ολοκλήρωσε το έργο του λίγο αργότερα επικρατώντας 7-5.

«Δεν ήταν η καλύτερη μου εμφάνιση, όμως σημασία έχει ότι νίκησα και είμαι χαρούμενος γι αυτό», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ναδάλ.

 

Τελευταία Νέα