Καμμένου: «Είμαι περήφανη για τις παίκτριες μου»

Καμμένου: «Είμαι περήφανη για τις παίκτριες μου»

Καμμένου: «Είμαι περήφανη για τις παίκτριες μου»

Η Αλεξία Καμμένου μίλησε για τον τελικό παρωδία με την Ματαρό και το επίπεδο του γυναικείου πόλο στη χώρα μας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η προπονήτρια της Βουλιαγμένης, στην εκπομπή των Γιάννη Κυφωνίδη και Βαγγέλη Νερατζιά στο Σπορ FM 96,6 τόνισε;

Για την διαιτησία του τελικού:«Η διαιτησία δεν ήταν καλή. Είχαμε πολλές αποβολές εις βάρος μας και χάσαμε σημαντικές παίκτριες νωρίς στον αγώνα. Καταφέραμε να σταθούμε στο ματς, αλλά στο τέλος μας στοίχησαν οι πολλές ποινές. Στατιστικά, ήταν σαν να παίξαμε με παίκτρια λιγότερη σε δύο ολόκληρα οκτάλεπτα. 

Δεν είναι φυσιολογικό κάτι τέτοιο. Παίξαμε καλύτερα και είμαστε καλύτερη ομάδα από τη Ματαρό. Το περιμέναμε ότι οι διαιτητές θα παίξουν έδρα, υπήρχε μεγάλη κινητοποίηση στην Ισπανία γιατί ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα διεκδικεί ευρωπαϊκό τίτλο, αλλά δεν περίμενα αυτό το πράγμα». 

 

Για το κρισιμότερο σημείο του ματς: «Στην τρίτη περίοδο βγήκε η Ρουμπέση, παίκτρια βαρόμετρο, αν δεν είχε βγει ίσως ήταν αλλιώς τα πράγματα. Παίξαμε με νεαρότερες παίκτριες, οι οποίες στάθηκαν μια χαρά, αλλά είναι αλλιώς να έχεις πιο έμπειρες παίκτριες». 

Για τον ρόλο που μπορεί να παίξει η διαιτησία στον πόλο: «Η διαιτησία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο πόλο, επειδή το παιχνίδι παίζεται κάτω από το νερό. Ο διαιτητής μπορεί να είναι παρεμβατικός και να αλλοιώσει αποτέλεσμα, γιατί ο κόσμος δεν το βλέπει τη στιγμή που συμβαίνει. Υπάρχει μεγάλη υποκειμενικότητα». 

Για την επόμενη μέρα του τελικού: «Συμβαίνουν αυτά. Είναι ένας τελικός, δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Η ομάδα επέστρεψε σε τελικό μετά από τέσσερα χρόνια. Έχουμε παίξει μαζί τρεις τελικούς ευρωπαϊκού, έχουμε πάρει τους δύο και δύο σούπερ καπ. Το ότι επιστρέψαμε μετά από τέσσερα χρόνια σε τελικό είναι πολύ σημαντικό» 

Για το γενικότερο επίπεδο του πόλο γυναικών: «Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ευρώπης και τα τελευταία χρόνια είμαστε μέσα στους τελικούς. Αυτό δείχνει το επίπεδο του ελληνικού πόλο. Σε επίπεδο Εθνικής είχαμε την αποτυχία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες, με τον τρόπο που έγινε. Δυστυχώς συμβαίνουν κι αυτό. Η φουρνιά παικτριών που τελειώνει τώρα είναι παγκόσμιες πρωταθλήτριες, αθλήτριες που έφεραν τις μεγαλύτερες διακρίσεις στην Ελλάδα, σε επίπεδο γυναικείου αθλητισμού. 
Χρειάζεται υπομονή η συνέχεια. Πρέπει να ετοιμαστούμε για έναν νέο Ολυμπιακό κύκλο και να μην λείψουμε ξανά. Κακά τα ψέματα είναι πάρα πολύ σημαντικό και για τις αθλήτριες και για την ομάδα». 

Για το τι έφταιξε για τον αποκλεισμό: «Οι θέσεις είναι πολύ λιγότερες, άρα τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα. Αν ήταν δώδεκα οι ομάδες, δεν υπήρχε περίπτωση να λείπει η Ελλάδα. Στις 8 ομάδες, μια ατυχία μπορεί να σε κρατήσει εκτός, όπως έγινε στα πέναλτι». 

Για τη συνέχεια: «Εύχομαι να πάει καλά ο Ολυμπιακός στον τελικό της Ευρωλίγκας. Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας. Είμαι περήφανη για τις παίκτριές μου, για την απόδοση και τη διαχείριση του τελικού. Είμαι σίγουρη ότι με συνέπεια η Βουλιαγμένη θα βρεθεί και σε άλλους τελικούς».

Best of internet