Στο Ρίο για την πρόκριση το ανσάμπλ

Gazzetta team
Στο Ρίο για την πρόκριση το ανσάμπλ

bet365

Με όλες τις δυνάμεις τους θα κυνηγήσουν την Ολυμπιακή πρόκριση τα κορίτσια του ελληνικού ανσάμπλ, που μετρούν αντίστροφα για την συμμετοχή τους στο προ-Ολυμπιακό test event ρυθμικής γυμναστικής του Ρίο ντε Τζανέιρο, στις 22 Απριλίου.

Η ελληνική ομάδα (Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ιωάννα Αναγνωστοπούλου, Ζωή Κοντογιάννη) αναχωρεί την Κυριακή (17/04) για τη Βραζιλία, μέσω Παρισιού, μαζί με την ομοσπονδιακή προπονήτρια Ιρίνα Ιλίεβα, τη χορογράφο Γωγώ Αργύρη, τον φυσιοθεραπευτή Σταύρο Ψαρουλάκη, καθώς και την πρόεδρο Τεχνικής Επιτροπής ρυθμικής γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., Αθανασούλα Λαμπροπούλου - Συροπούλου, η οποία θα έχει χρέη αρχηγού αποστολής.

Οι αθλήτριες του ανσάμπλ θα παρουσιάσουν για τελευταία φορά τα προγράμματά τους επί ελληνικού εδάφους το Σάββατο (16/04) στις 13:00, σε αγώνα επίδειξης που θα πραγματοποιήσουν στο Ε.Α.Κ. Αγίου Κοσμά. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό, που θα έχει την ευκαιρία να εμψυχώσει και να ευχηθεί καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του περασμένου Σεπτεμβρίου στην Στουτγάρδη, η ελληνική ομάδα δεν είχε καταφέρει να γίνει μία από τις δέκα χώρες που κέρδισαν απευθείας την Ολυμπιακή πρόκριση, τερματίζοντας 14η, αλλά απέκτησε δικαίωμα στη δεύτερη ευκαιρία:

Στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο θα συμμετάσχουν έξι ομάδες ανσάμπλ (Ελλάδα, Ουζμπεκιστάν, Γερμανία, Αζερμπαϊτζάν, Φινλανδία και Κορέα), για να διεκδικήσουν τα τρία εναπομείναντα εισιτήρια, βάσει του αθροίσματος της βαθμολογίας τους στα δύο προγράμματα που θα εκτελέσουν (5 κορδέλες και 6 κορύνες / 2 στεφάνια).

Παρούσες στο test event θα είναι επίσης η Ρωσία και η Βραζιλία, ουσιαστικά όμως εκτός συναγωνισμού, αφού έχουν ήδη εξασφαλισμένη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ως κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου και ως διοργανώτρια χώρα, αντίστοιχα.

Στους φετινούς αγώνες προετοιμασίας οι αθλήτριες της Ιρίνα Ιλίεβα είχαν κατώτερες βαθμολογίες από τις προσεχείς ανταγωνίστριές τους στο Ρίο, αλλά με το χρόνο να δουλεύει υπέρ της ελληνικής ομάδας, μετά την επάνοδο της Κοντογιάννη από τραυματισμό, υπάρχει η αισιοδοξία ότι η αποστολή θα στεφθεί τελικά από επιτυχία.

«Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στο Ρίο, είναι να παρουσιάσουμε τα δύο προγράμματά μας καθαρά και σωστά, χωρίς λάθη. Πάνω σ’ αυτό δουλεύουμε, με θετική διάθεση και καλό κλίμα. Από εκεί και πέρα, πιστεύουμε ότι οι κριτές θα μας δώσουν αυτό που αξίζουμε και δικαιούμαστε, χωρίς προκαταλήψεις. Θέλω τα κορίτσια να αγωνιστούν δυνατά και καλά, να δείξουν τη δουλειά που έχουν κάνει τόσο καιρό και που αξίζει να ανταμειφθεί με την Ολυμπιακή πρόκριση», δήλωσε η ομοσπονδιακή προπονήτρια.

Παράλληλα, η κα Ιλίεβα συμπλήρωσε ότι η Εθνική ομάδα θα αγωνιστεί στη Βραζιλία με αμιγώς ελληνικούς ήχους στα προγράμματά της, αφού θα έχει αλλαγμένη μουσική στις 5 κορδέλες:
«Θα πάμε για την πρόκριση με δύο ελληνικά κομμάτια. Βάλαμε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη στις 5 κορδέλες και θα δούμε πώς θα φανεί στον αγώνα επίδειξης του Σαββάτου, πριν την αναχώρησή μας.

Έπρεπε να βρούμε μία μουσική που θα ‘σταθεί’ καλά πάνω στην συγκεκριμένη χορογραφία μας, γιατί δεν είχαμε χρόνο για περισσότερες αλλαγές. Στις κορύνες / στεφάνια, κρατάμε το ορχηστρικό του Μανώλη Χιώτη και του Μίμη Πλέσσα, που πιστεύουμε ότι μας έχει ταιριάξει καλά».

Το προ-Ολυμπιακό τουρνουά της ρυθμικής περιλαμβάνει επίσης αγώνες στο σύνθετο ατομικό, όπου 22 αθλήτριες από ισάριθμες χώρες θα διεκδικήσουν 6 Ολυμπιακά εισιτήρια, χωρίς να υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση, αφού η Βαρβάρα Φίλιου κατέκτησε την πρόκριση για λογαριασμό της Ελλάδας μέσω του περσινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας):

Πέμπτη 21 Απριλίου
19:00 - 01:30: Προκριματικός Σύνθετου ατομικού

Παρασκευή 22 Απριλίου
17:00 - 18:45: Σύνθετος αγώνας ανσάμπλ
22:00 - 00:20: Τελικός Σύνθετου ατομικού


Το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη το Πανελλήνιο ρυθμικής γυναικών και ανσάμπλ νεανίδων

Το παρόν και το μέλλον της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής συναντιούνται στη Θεσσαλονίκη, όπου αυτό το Σαββατοκύριακο (16-17 Απριλίου) θα πραγματοποιηθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ατομικού & Συλλόγων Α’ κατηγορίας (Γυναικών) και το πανελλήνιο Ανσάμπλ Β’ κατηγορίας (Νεανίδων), στην αίθουσα «Ιωάννης Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας.

Στη διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή 50 αθλήτριες του ατομικού από 29 σωματεία, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται οι πρωταθλήτριες της Εθνικής ομάδας Βαρβάρα Φίλιου και Ελένη Κελαϊδίτη, καθώς και 3 ομάδες ανσάμπλ νεανίδων, από τους συλλόγους Γ.Σ. Ηλιούπολης, Σ.ΦΙ.Γ.ΜΟΣ. και Α.Ο. Παλμός Αργυρούπολης.

Η αυλαία των αγώνων θα ανοίξει το Σάββατο (16/04) με τον γενικό αγώνα της κατηγορίας Γυναικών (11:30 - 14:40 και 15:30 - 18:40), βάσει του οποίου θα αναδειχθούν οι νικήτριες στο σύνθετο ατομικό και στο ομαδικό, καθώς και τον προκριματικό του ανσάμπλ Νεανίδων (15:00 - 15:20 και 19:00 - 19:20), ενώ την Κυριακή (17/04) θα γίνουν οι τελικοί οργάνων στις Γυναίκες (10:00 - 11:40), καθώς και ο τελικός στις 5 μπάλες στο ανσάμπλ Νεανίδων (12:10 - 12:30).

 

Τελευταία Νέα