Ο Μπαλάφας απειλεί να μεταφέρει την Αφή της Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Gazzetta team
Ο Μπαλάφας απειλεί να μεταφέρει την Αφή της Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

bet365

Αίσθηση προκάλεσε η απειλή του Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Μπαλάφα να μεταφερθεί από την Αρχαία Ολυμπία στην Αθήνα η Τελετή Αφής της Φλόγας για το Ρίο, λόγω των... σκουπιδιών!

Ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής στην Αθήνα για να δοθεί λύση στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Ηλείας, αφενός να εξαλειφθεί η παραμικρή απειλή της Δημόσιας Υγείας, και ειδικά των παιδιών και αφετέρου να είναι όλα έτοιμα πριν από την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στις 21 Απριλίου.

Ωστόσο στο περιθώριο της σύσκεψης ο Γιάννης Μπαλάφας είπε το αδιανόητο, απειλώντας με μεταφορά της Τελετής από την Αρχαία Ολυμπία στο Παναθηναϊκό Στάδιο... Οπως έγραψε η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, «Όσον αφορά την Αφή της Φλόγας, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μπαλάφας, σε «πηγαδάκι» μετά τη σύσκεψη άφησε να εννοηθεί ότι αν δεν έχει καθαρίσει η περιοχή από τα σκουπίδια, θα εξεταστεί σοβαρά η μεταφορά της τελετής στο Καλλιμάρμαρο.»

Φυσικά κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τον Ολυμπιακό χάρτη που αναφέρει κατηγορηματικά ότι η Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «γεννιέται» μόνο στην Αρχαία Ολυμπία!

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα