Μπανιώτης: «Ικανοποιημένος από τον αγώνα μου στο Παγκόσμιο»

Gazzetta team
Μπανιώτης: «Ικανοποιημένος από τον αγώνα μου στο Παγκόσμιο»

bet365

Θετικός είναι ο απολογισμός που κάνει ο Κώστας Μπανιώτης από την εμπειρία του στις ΗΠΑ και την εμφάνιση του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού του Πόρτλαντ.

Ο έμπειρος πρωταθλητής του ύψους ολοκλήρωσε μια άκρως επιτυχημένη σεζόν, στη διάρκεια της οποίας βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ (2,33 μ.) και κατέλαβε την πέμπτη θέση στον τελικό του ύψους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με άλμα στα 2,29 μέτρα.

«Θα μπορούσα να είχα επιστρέψει από το Πόρτλαντ με ένα μετάλλιο. Το 2,33 μ., ύψος που θα με ανέβαζε στο βάθρο, χάθηκε οριακά. Σε κάθε περίπτωση είμαι ικανοποιημένος από τον αγώνα μου στο Παγκόσμιο, αλλά και στη σεζόν γενικότερα. Εννοείται πως ήθελα το μετάλλιο, από τη στιγμή που ήταν μέσα στις δυνατότητες μου», είπε ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου, που αναφέρθηκε και στην παραμονή του στις ΗΠΑ.

«Και κατά την παραμονή μου στο Όρεγκον πριν τους αγώνες, αλλά και τις ημέρες του Παγκοσμίου όλα ήταν πολύ καλά. Περιβάλλον, συνθήκες αγώνα, ξενοδοχείο και το κλίμα στην ομάδα λειτούργησαν υπέρ μου. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή, αφού πάντα ο κλειστός είναι ευχάριστος. Φέτος οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να μετατρέψουν τους αγώνες σε σώου και πέτυχε. Από εκεί και πέρα ήταν υπέρ μας το γεγονός ότι δεν έγιναν απονομές μέσα στο στάδιο κι έτσι δεν χρειαζόταν να σταματά συνεχώς ο αγώνας», είπε.

Ο Μπανιώτης θα ξεκουραστεί για λίγες ημέρες κι έπειτα θα ξεκινήσει την προετοιμασία του για την δύσκολη θερινή περίοδο. «Η σεζόν έχει πολλές απαιτήσεις. Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσω την προπόνηση με στόχο το Άμστερνταμ και το Ρίο. Ενδιάμεσα θα κάνω προγραμματισμό για αγώνες στο εξωτερικό, ανάμεσα σε αυτούς και τα Diamond League.

Στόχος να ανοίξω τη σεζόν τέλη Μαΐου, προκειμένου να προλάβω να βάλω αρκετό όγκο προπόνησης», είπε ο Μπανιώτης, που αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους πρωταγωνιστές του αγωνίσματος στη θερινή σεζόν.

 

Τελευταία Νέα