Η εθνική γυναικών επιτέλους αγρίεψε!

Gazzetta team
Η εθνική γυναικών επιτέλους αγρίεψε!

bet365

Η Εθνική μας ομάδα πόλο με τη νέα της νίκη στο Προολυμπιακό τουρνουά, αυτή τη φορά επί του Καναδά με 11-4, ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα της που είναι η αυριανή αναμέτρηση με τις ΗΠΑ (16.20 ώρα Ελλάδας), η οποία θα κρίνει τελικά και την πρωτιά στον Όμιλο αφού οι Αμερικανίδες νίκησαν 8-6 την Ισπανία στο παιχνίδι που ακολούθησε εκείνο της Εθνικής μας.

Ένα παιχνίδι που είδε σύσσωμη η ελληνική αποστολή, με τα κορίτσια να δηλώνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την αποφασιστικότητα τους να διεκδικήσουν ότι καλύτερο στην αυριανή αναμέτρηση, γιατί όχι και τη νίκη επί της πανίσχυρης Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ.

Η αρχηγός και από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες του αγώνα με τον Καναδά (5 γκολ) Αντιγόνη Ρουμπέση, εκφράζει με τα λόγια της το συνολικό σκεπτικό που υπάρχει στην ομάδα.

«Αύριο είναι η ευκαιρία να είμαστε εμείς 1οι στον Όμιλο μας. Αυτός είναι και ο στόχος μας στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Σήμερα με τον Καναδά είχαμε θέληση και αποφασιστικότητα, όπως και σε κάθε παιχνίδι ως τώρα. Έχουμε μεγάλο πάθος να πάμε καλά στο τουρνουά. Μπήκαμε δυνατά από την αρχή, όπως και με την Ισπανία, με εξαιρετική άμυνα αφού δεχτήκαμε το πρώτο γκολ στο τρίτο 8λεπτο. Είχαμε υπομονή και ψυχραιμία και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε».

Η Χρυσή Διαμαντοπούλου, που ήταν και σήμερα πολύ καλή κάτω από τα δοκάρια, συμφωνεί με την αρχηγό της. «Αύριο είναι το σημαντικό παιχνίδι. Κάναμε αυτό που έχουμε πει από την αρχή. Βαδίζουμε βήμα – βήμα, σ’ έναν δρόμο που είναι μακρύς εδώ στο Προολυμπιακό. Αυτό που θα κάνουμε τώρα είναι να «απογαλακτιστούμε» από τη νίκη με τον Καναδά και τις προηγούμενες νίκες μας και να κοιτάξουμε αυτά που έρχονται».

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη μπορεί να μη σκόραρε με τον Καναδά αλλά έδωσε μάχες και κέρδισε τις περισσότερες με τις αντιπάλους της. Λίγη ώρα μετά το παιχνίδι ακόμη σχολίαζε την διαιτητική απόφαση να χρεωθεί την 2η ποινή της, από τις 14 που συνολικά καταλογίστηκαν εναντίον μας. «Πέταξα λέει νερά… Δεν καταλάβατε εσείς απέξω, πολύ περισσότερο εγώ που ήμουν μέσα. Κάτι τέτοια εμένα με φτιάχνουν. Είχαμε πάθος και σήμερα. Είναι φανερό ότι έχει αλλάξει η αύρα της ομάδας κι αυτό είναι αποτέλεσμα των εμφανίσεων και των νικών που έρχονται. Αισιοδοξούμε για την επόμενη μέρα και θέλουμε πολύ να κερδίσουμε τις ΗΠΑ, που είναι μεν πολύ καλή ομάδα, αλλά εμείς θα πάμε για τη νίκη».

Η Φιλιώ Μανωλιουδάκη από την πλευρά της βλέπει τις δυο ευκαιρίες που έχει η Εθνική μας ομάδα: «Με τον Καναδά είχαμε καθαρό μυαλό, καλή λειτουργία και υπομονή στο παιχνίδι μας. Τώρα μπροστά μας έχουμε δύο σημαντικές ημέρες. Αύριο με τις ΗΠΑ και το Σάββατο με τον αντίπαλο που θα βρούμε απέναντι μας για την πρόκριση».

Για γούρι, όπως έλεγαν, τόσο η Χριστίνα Τσουκαλά όσο και η Άλκηστη Αβραμίδου, επιφυλάσσονται να κάνουν δηλώσεις. «Αύριο», απαντούσαν με νόημα και ένα στόμα.

 

Τελευταία Νέα