Σάλος με το ρατσιστικό σχόλιο του Μουρ για το γυναικείο τένις

Gazzetta team
Σάλος με το ρατσιστικό σχόλιο του Μουρ για το γυναικείο τένις

bet365

Τάραξε τα νερά ο εκτελεστικός διευθυντής του Indian Wells, Ρέιμοντ Μουρ, ο οποίος δήλωσε πως αν ήταν τενίστρια θα ευχαριστούσε γονατιστή το Θεό που υπάρχουν οι Φέντερερ και Ναδάλ που «κουβαλάνε» το άθλημα.

«Στην επόμενή μου ζωή, όταν επιστρέψω, θέλω να είμαι κάποιος μέσα στην WTA, επειδή πιστεύω πως κερδίζουν σε βάρος των ανδρών. Δεν παίρνουν αποφάσεις και είναι τυχερές. Είναι πολύ τυχερές. Αν ήμουν τενίστρια, θα γονάτιζα κάθε βράδυ και θα προσευχόμουν στο Θεό που γεννήθηκαν οι Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ, επειδή κουβαλάνε αυτό το άθλημα. Πραγματικά το κάνουν», δήλωσε γελώντας ο Μουρ.

Όπως είναι φυσικό η δήλωση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με την Μπίλι Τζιν Κινγκ και την Σερένα Γουίλιαμς να απαντούν άμεσα.

«Είμαι πολύ απογοητευμένη από τα σχόλια του Ρέιμοντ Μουρ. Είναι τόσο λάθος σε πολλά επίπεδα. Κάθε παίκτρια, ειδικά στο κορυφαίο επίπεδο, συμβάλλει στην επιτυχία μας», έγραψε η Κινγκ στο twitter, με την Σερένα Γουίλιαμς να δηλώνει σε έντονο ύφος: «Προφανώς, δε νομίζω πως οι τενίστριες πρέπει να γονατίζουν και να ευχαριστούν κανέναν.

Η Βίνους, εγώ και μια σειρά από άλλες παίκτριες, μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως υπάρχουν πολλοί που δε βλέπουν τένις αν δεν παίζουμε εμείς. Γι' αυτό και δε νομίζω ότι έχει υπόσταση η δήλωση αυτή. Υπάρχουν πολλές τενίστριες που δίνουν συναρπαστικούς αγώνες. Όπως υπάρχουν και πολλοί τενίστες που είναι συναρπαστικοί για να τους παρακολουθείς.

Οι παρατηρήσεις αυτές ήταν πολύ λάθος και ανακριβείς. Προφανώς, δε νομίζω πως οι τενίστριες πρέπει να γονατίζουν και να ευχαριστούν κανέναν. Η Venus, εγώ και μια σειρά από άλλες παίκτριες, μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως υπάρχουν πολλοί που δε βλέπουν τένις αν δεν παίζουμε εμείς.

Γι' αυτό και δε νομίζω ότι έχει υπόσταση η δήλωση αυτή. Υπάρχουν πολλές τενίστριες που δίνουν συναρπαστικούς αγώνες. Όπως υπάρχουν και πολλοί τενίστες που είναι συναρπαστικοί για να τους παρακολουθείς. Οι παρατηρήσεις αυτές ήταν πολύ λάθος και ανακριβείς».

Φυσικά, βλέποντας ο Μουρ τις αντιδράσεις προσπάθησε να ανασκευάσει λέγοντας ότι: «Στο πρωινό μου με τα ΜΜΕ, έκανα κάποια σχόλια για την WTA, που ήταν λάθος. Λυπάμαι πραγματικά για αυτές τις παρατηρήσεις και απολογούμαι σε όλες τις παίκτριες και στην WTA». Όμως ήταν ήδη αργά.

Θέση για το θέμα πήρε και ο εκτελεστικός διευθυντής της WTA, Στιβ Σάιμον με ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Ως διευθυντής σε μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του επαγγελματικού τένις, τα σχόλια που έγιναν σήμερα από τον Raymond Moore ήταν πολύ απογοητευτικά και ανησυχητικά. Η WTA στέκεται μόνη της και στηρίζει τις αρχές της ισότητας και της χειραφέτησης. Είμαι υπερήφανος για όλες τις δυνατές αθλήτριες της WTA, που δουλεύουν σκληρά και κάνουν θυσίες κάθε μέρα. Το τένις ως σύνολο εμπλουτίζεται από τη συνεισφορά και τα επιτεύγματα όλων των παικτών, ανδρών και γυναικών».

 

Τελευταία Νέα