Ρουμπέση: «Κάθε παιχνίδι χωριστά»

Gazzetta team
Ρουμπέση: «Κάθε παιχνίδι χωριστά»

bet365

Χαρές και ικανοποίηση στην ελληνική αποστολή μετά την νίκη (14-11) επί της Ισπανίας, στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού τουρνουά γυναικών στη Χάουντα της Ολλανδίας, μα ταυτόχρονα, μετρημένα τα λόγια, παρά τον ενθουσιασμό που προκάλεσε η εντυπωσιακή εμφάνιση της Εθνικής μας ομάδας.

Οι δηλώσεις μερικών από τις πρωταγωνίστριες του αγώνα, ενδεικτικές:

Η αρχηγός της εθνικής, Αντιγόνη Ρουμπέση είπε: «Μετά την εικόνα που δείξαμε στο «Θέτις Καπ», ήταν φανερό ότι έχουμε αποκτήσει πια άλλο πρόσωπο σαν ομάδα. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι χωριστά, όπως και το έχουμε πει από την αρχή.

Θέλαμε αυτή τη νίκη με τις Ισπανίδες, όπως θέλουμε να κερδίζουμε κάθε αντίπαλο. Ακόμη έχουμε πολύ δρόμο στο τουρνουά. Αλλά η νίκη και η εμφάνιση μας είναι ότι πιο θετικό και καλό για τη ψυχολογία μας».

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη από την πλευρά της σημείωσε: «Είναι σημαντικό να ξεκινάς όχι απλά με νίκη αλλά και καλή εμφάνιση. Είχαμε καθαρό μυαλό στο παιχνίδι, παίξαμε όπως έχουμε δουλέψει με συγκροτημένη άμυνα και επίθεση. Στόχος μας να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Αυτό θέλουμε».

Η τερματοφύλακας της εθνικής, Χρυσή Διαμαντοπούλου αποφάνθηκε: «Το πιστεύαμε αυτό που έγινε σήμερα. Έχουμε όμως πολύ δρόμο ακόμη. Μας ανεβάζει τη ψυχολογία η εμφάνιση και η νίκη μας, αλλά θα πάμε βήμα – βήμα».

Η Ελένη Ξενάκη υπογράμμισε: «Είχαμε πίστη και αποφασιστικότητα. Το δείξαμε από την αρχή ότι θέλαμε αυτή τη νίκη. Είναι μια σημαντική νίκη αλλά εμείς θέλουμε να μείνουμε συγκεντρωμένες για το επόμενο ματς».

Τέλος, η Ελευθερία Πλευρίτου δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάς με νίκη στην πρεμιέρα μιας τέτοιας διοργάνωσης. Μας ανεβάζει σημαντικά στη ψυχολογία μας, από το γεγονός ακόμη ότι παίξαμε όπως πρέπει και μπορούμε σαν ομάδα. Να συνεχίσουμε έτσι».

Το πόσο ομάδα εμφανίστηκε η Εθνική μας στην πρεμιέρα, έχει να κάνει και με τη συνολική λειτουργία της ως αποστολή. Στον πάγκο, όσα κορίτσια δεν ήταν εκείνη τη στιγμή στο νερό να αγωνίζονται, ζούσανε με τον δικό τους τρόπο και ένταση το παιχνίδι. «Είχαμε και εμείς την δικιά μας ένταση και αγωνία στον πάγκο», μας έλεγαν η Έλενα Κούβδου με την Βασιλική Διαμαντοπούλου, αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού, περιμένοντας το πούλμαν της επιστροφής στο ξενοδοχείο.

 

Τελευταία Νέα