Μερούσης: «Χαίρομαι που ξανατρέχω στην Αθήνα»

Gazzetta team
Μερούσης: «Χαίρομαι που ξανατρέχω στην Αθήνα»

bet365

Ο μεγάλος νικητής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας τον περασμένο Νοέμβριο, ο Χριστόφορος Μερούσης, θα τρέξει και πάλι στην πρωτεύουσα, αυτή την φορά στον αυριανό Ημιμαραθώνιο.


«Εχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από τον Μαραθώνιο και χαίρομαι ιδιαίτερα που θα ξανατρέξω ξανά στην Αθήνα, αυτή τη φορά στον Ημιμαραθώνιο. Τον αγώνα αυτό τον έχω εντάξει στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, που είναι είναι ο μεγάλος μου στόχος και εύχομαι να τρέξω καλά και να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για τον πρωταθλητή από τη Χίο, αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο, ότι στον αγώνα διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με τον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής, θα συμμετάσχουν σχεδόν 20.000 δρομείς.

«Είναι ωραίο συναίσθημα να ξέρεις ότι τρέχεις μαζί με άλλους χιλιάδες απλούς δρομείς. Ακόμα, ομορφότερο, όμως, είναι το γεγονός ότι έχει στραφεί πάρα πολύς κόσμος στο τρέξιμο. Κάθε χρόνο το δρομικό κίνημα αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο και πρέπει εμείς οι πρωταθλητές, να συνεχίσουμε να αποτελούμε έμπνευση για τους απλούς πολίτες, να τους οδηγούμε και να τους καθοδηγούμε στην άθληση και σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής».

Για τον Χριστόφορο Μερούση, ο Ημιμαραθώνιος αποτελεί ουσιαστικά το τελευταίο τεστ πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τον κόσμο, να πάει στο κέντρο της Αθήνας και να τον χειροκροτήσει.

«Δεν έχω σκοπό να κάνω άλλο μεγάλο αγώνα. Ισως κάνω μόνο κάποιους μικρούς αγώνες , καθώς όλο αυτό το διάστημα με την προετοιμασία και τα ταξίδια έχω κουραστεί αρκετά. Θέλω πλέον να ξεκουραστώ και να προσέξω την υγεία μου αποφεύγοντας τραυματισμούς, ώστε να παρουσιάσω τον καλύτερο μου εαυτό στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας».
Ο Ημιμαραθώνιος με τη συμμετοχή του Χριστόφορου Μερούση, αρχίζει στις 9 το πρωί της Κυριακής στο Σύνταγμα.

 

Τελευταία Νέα