Μπρόμελ ο νικητής στην «κούρσα» των 60 μέτρων! «Ασημένιος» ο Πάουελ (pics + vid)

Gazzetta team
Μπρόμελ ο νικητής στην «κούρσα» των 60 μέτρων! «Ασημένιος» ο Πάουελ (pics + vid)

bet365

Ο Τρέιβον Μπρόμελ ήταν ο μεγάλος νικητής στον τελικό των 60 μέτρων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Πόρτλαντ, κερδίζοντας την «κούρσα» με επίδοση 6.47, αφήνοντας πίσω του τους Πάουελ και Γκίντενς στον αγώνα που συγκέντρωσε τα περισσότερα βλέμματα από το πρόγραμμα της ημέρας.

Ο Ασάφα Πάουελ ήταν το μεγάλο όνομα στην κούρσα των 60 μέτρων, ωστόσο ο Αμερικανός, Τρέιβον Μπρόμελ ήταν ο μεγάλος νικητής στον τελικό με επίδοση 6.47”, αφήνοντας πίσω του τον Τζαμαϊκανό (6.50”) και τον Ραμόν Γκίτενς από τα Μπαρμπέιντος να συμπληρώνει το βάθρο με 6.51”.

«Χρυσός» με νέο ρεκόρ Ωκεανίας ο Ουόλς

Ο Νεοζηλανδός, Τομ Ουόλς, ήταν ο νικητής στον τελικό της σφαιροβολίας, με επίδοση στα 21.78 μ., η οποία πέρα από νέο ατομικό ρεκόρ για τον ίδιο, ααποτελεί πλέον και νέο ρεκόρ Ωκεανίας.

Την δεύτερη θέση κατάκτησε ο Γκαγκ με 20.89 μ., ενώ δύο εκατοστά πίσω του έμεινε η προσπάθεια του Κροάτη Φίλιπ Μιχάιλιεβιτς, ο οποίος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.

Ξεχώρισαν Άλι και Ρόλινς στον τελικό των γυναικών στα 60 μ. μετ' εμποδίων

Το «1-2» πέτυχαν οι ΗΠΑ στον τελικό των 60 μέτρων μετ' εμποδίων στις γυναίκες, με την 27χρονη Νία Άλι να κατακτά το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 7.81” και την συμπατριώτισσα της Μπριάνα Ρόλινς να τερματίζει οριακά πίσω της με 7.82”.

Το βάθρο συμπλήρωσε η Βρετανίδα Τίφανι Πόρτερ με χρόνο 7.90”.

«Πέταξε» στα 7.22 η Μπρίτνει Ριζ!

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακό άλμα στα 7.22 μ., η Αμερικανίδα Μπρίτνεϊ Ριζ κέρδισε στον τελικό του μήκους γυναικών, με την επίδοση της να μένει μόλις ένα εκατοστό κάτω από το παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου.

H Ιβάνα Σπάνοβιτς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με άλμα στα 7.07 μ., ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η Βρετανίδα Λορέν Ούγκεν με άλμα στα 6.93 μ.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο πένατθλο η Τέισεν-Ίτον!

Πραγματοπιώντας τρομερή «κούρσα» στα 800 μέτρα του πένταθλου, η Καναδή Μπριάν Τέισεν-Ίτον κατάφερε να φτάσει τους 4.881 πόντους καινα αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια, με την επίδοσή της να αποτελεί παράλληλα και νεό ρεκόρ Νοτίου Αμερικής στο αγώνισμα.

Μετά από τρία συνεχόμενα ασημένια μετάλλια, η Τέισεν-Ίτον κατάφερε να ανέβει για πρώτη φορά στην υψηλότερη θέση του βάθρου, με τη «μάχη» να κρίνεται στα 800 μέτρα, όπου η Καναδή με χρόνο 2:09.99, άφησε πίσω της την πρωπορευόμενη ως τότε στην βαθμολογία Μόχνιουκ, η οποία με χρόνο 2:23.19 συγκέντρωσε συνολικά 4.847 πόντους,καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η επίσης Ουκρανή, Αλίνα Φοντόροβα με 4.770 πόντους.

 

Τελευταία Νέα