«Ίδρωσε» αλλά τα κατάφερε ο Τζόκοβιτς (vid)

Gazzetta team
«Ίδρωσε» αλλά τα κατάφερε ο Τζόκοβιτς (vid)

bet365

Παρότι δυσκολεύτηκε αρκετά, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεπέρασε τελικά το εμπόδιο του Τσονγκά με 2-0 σετ (7-6,7-6) και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Indian Wells όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ράφαελ Ναδάλ.

Ο Γουίλφριντ Τσονγκά (Νο.9) δυσκόλεψε πάρα πολύ το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, όμως τελικά ο Σέρβος κατάφερε, έστω και με αρκετή δυσκολία, να τον «λυγίσει» με 2-0 σετ (7-6, 7-6), κερδίζοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Indian Wells.

Ο «Νόλε», όπως φαίνεται και από τη διακύμανση των σετ, τα βρήκε... «σκούρα» απέναντι στον μαχητικό Γάλλο και χρειάστηκε να φτάσει δύο φορές στο tie-break, προκειμένου να κάμψει την αντίστασή του, όμως παρότι δεν έπιασε τα γνωστά του υψηλά επίπεδα απόδοσης βρήκε τον τρόπο να κερδίσει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Στο πρώτο σετ, ο Σέρβος κατάφερε να προηγηθεί με 3-1, ωστόσο ο Τσονγκά ισοφάρισε σε 5-5, προηγήθηκε με 5-6 και 0-30 στο 11ο game, όμως ο Τζόκοβιτς αντέδρασε και με εντυπωσιακό «ξέσπασμα» στο tie-break (7-2) έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο σετ, ο Γάλλος βρέθηκε να προηγείται με 3-1, όμως τα πολλά αβίαστα λάθη του (47 έναντι 24) επέτρεψαν στον «Νόλε» να ισοφαρίσει σε 5-5, με τον Σέρβο να εμφανίζεται πιο ψύχραιμος από τον αντίπαλο του στο tie-break και να φτάνει στο 2-0 και πάλι με σκορ 7-2.

Στα ημιτελικά τον περιμένει ο Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος νωρίτερα είχε επικρατήσει με 2-0 σετ (6-4, 6-3) απέναντι στον Νισικόρι, με τους δύο τενίστες να έρχονται αντιμέτωποι για 48η φορά στην καριέρα τoυς.

 

Τελευταία Νέα