Oι «Ερυρόλευκες» στο δρόμο για το Ρίο

Gazzetta team
Oι «Ερυρόλευκες» στο δρόμο για το Ρίο

bet365

Έξι «ερυθρόλευκες» διεθνείς πολίστριες θα ταξιδέψουν τις επόμενες ημέρες στην Ολλανδία για να διεκδικήσουν την πρόκριση μέσω του Προολυμπιακού Τουρνουά και μιλούν για τη μεγάλη πρόκληση.

Ο λόγος για τις Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Άλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου και Μαργαρίτα Πλευρίτου, οι οποίες στη συνέντευξή τους στο osfp.gr αναφέρθηκαν στα συναισθήματα που έχουν πριν την διεκδίκηση του ονείρου της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες ενόψει των κρίσιμων αγώνων που θα δώσουν στην Ολλανδία το διάστημα 21-28 Μαρτίου. Μένει να δούμε αν ο μεγάλος αριθμός των 20 Ελλήνων που προέρχονται από τον Ολυμπιακό και έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυξηθεί στο πρωτοφανές… ρεκόρ των 26!

Αναλυτικά η συνέντευξη των έξι διεθνών του Ολυμπιακού:

Ποια είναι τα συναισθήματα σας πριν την διεκδίκηση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Νομίζω ότι η ομάδα βρίσκεται σε καλό στάδιο. Έχει αποκτήσει σημαντική αυτοπεποίθηση μετά το τουρνουά που παίξαμε. Το να παίζεις ένα Προολυμπιακό είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση αφού στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες που αποτελεί από τα πιο σημαντικά πράγματα στην καριέρα ενός αθλητή. Σίγουρα τα παιχνίδια εκεί είναι ζωής και θανάτου και όλοι θέλουμε την πρόκριση πάρα πολύ. Πρέπει να πιστέψουμε σε εμάς στην ομάδα και στον εαυτό μας και με καθαρό μυαλό να διεκδικήσουμε την πρόκριση.

Αλεξάνδρα Ασημάκη: «Σαφώς το Προολυμπιακό Τουρνουά είναι πολύ σημαντική διοργάνωση. Την έχουμε ξαναζήσει όταν διεκδικούσαμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το 2012. Εκεί πήγαμε ως παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα αλλά τελικά δεν πήραμε το εισιτήριο. Τώρα θα δώσουμε το 100% και ελπίζουμε να εξελιχθούν όλα καλά για να δώσουμε το παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Άλκηστη Αβραμίδου: «Θετικά είναι τα συναισθήματα της προσμονής. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά τη φετινή σεζόν και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε».

Ελευθερία Πλευρίτου: «Σίγουρα έχουμε παρά πολύ άγχος και επίσης χαρά γιατί για αρκετές αθλήτριες είναι η πρώτη φορά που παίρνουμε μέρος σε τέτοια διοργάνωση. Μας έχουν πει οι μεγαλύτερες ότι είναι ψυχοφθόρα διαδικασία. Σίγουρα υπερισχύει το άγχος γιατί θέλουμε πάρα πολύ να πάρουμε την πρόκριση και να παίξουμε καλά».

Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Είμαστε έτοιμες για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Κάνουμε προετοιμασία όλο αυτό τον καιρό και το περιμένουμε πως και πως. Ωστόσο είμαστε και πάρα πολύ αγχωμένες γιατί αυτή η διοργάνωση θα μας δώσει την πρόκριση στην Ολυμπιάδα κάτι που θέλουμε πάρα πολύ. Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία γιατί πάρα πολλά κορίτσια παίρνουμε μέρος πρώτη φορά σε ένα τέτοιο τουρνουά».

Xρυσή Διαμαντοπούλου: «Θεωρώ ότι είμαστε καλά προετοιμασμένες για τους αγώνες στην Ολλανδία. Εκεί όπου θα διεκδικήσουμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε και θα γυρίσουμε με την πρόκριση».

Πόσο έτοιμη είναι η Εθνική για αυτό το βήμα με δεδομένη και την εικόνα που έδειξε στο Thetis Cup;

Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Είμαστε σαφώς αρκετά βελτιωμένες και με βάσει την εικόνα που δείξαμε στο Τουρνουά. Βρισκόμαστε σε ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας και με τις σωστές διορθώσεις θα διεκδικήσουμε με πολλές πιθανότητες την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Άλκηστη Αβραμίδου: «Πιστεύω ότι η ομάδα είναι έτοιμη. Την τελευταία εβδομάδα διορθώσαμε κάποιες λεπτομέρειες και περιμένουμε να λάβουμε μέρος στο Προολυμπιακό Τουρνουά».

Αλεξάνδρα Ασημάκη: «Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ. Και προηγουμένως είχαμε δουλέψει αρκετές ώρες ενόψει του Βελιγραδίου αλλά εκεί δεν μας βγήκε. Τώρα στο τελευταίο τουρνουά είχαμε καλή παρουσία, παίξαμε καλά σε όλα τα παιχνίδια. Κρατάμε αυτό και σίγουρα μας βοηθάει ψυχολογικά ενόψει του Προολυμπιακού που είναι σε μια εβδομάδα».

Ελευθερία Πλευρίτου: «Είμαστε πιο έτοιμες από το Ευρωπαϊκό που ήταν μια μεταβατική περίοδος με τον νέο τεχνικό. Αλλάξαμε πολλά πράγματα και στο τουρνουά πήγαμε πολύ καλύτερα και δείξαμε τι αξίζουμε και ατομικά σαν παίκτριες και σαν ομάδα».

Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Είχαμε μια πολύ καλή εικόνα στο τελευταίο Τουρνουά και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτή την πρόκριση. Είμαστε έτοιμες αφού έχουν μείνει λίγες μέρες στις οποίες θα δουλέψουμε κάποια τελευταία πράγματα για να παίξουμε στα πολύ δυνατά παιχνίδια που ακολουθούν».

Χρυσή Διαμαντοπούλου: «Στην τελευταία διοργάνωση που λάβαμε μέρος, είχαμε καλή παρουσία και εμφανίσαμε σημάδια βελτίωσης. Τώρα στο Προολυμπιακό Τουρνουά τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα φυσικά αφού κρίνεται η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τα καταφέρουμε».

Πόσο δύσκολο είναι να διεκδικείς την πρόκριση στο Ρίο παράλληλα με την εκπλήρωση των στόχων με τον Ολυμπιακό;

Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Το να περάσουμε στην Ολυμπιάδα είναι αρκετά δύσκολο, γατί είμαστε 6-7 καλές ομάδες που σίγουρα κάποιος καλός θα μείνει έξω. Όλες είμαστε κοντά. Το να αγωνίζεσαι για το εθνόσημο είναι κάτι διαφορετικό όπως στην ομάδα μας έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε και να κερδίζουμε τίτλους αυτό πρέπει να κάνουμε».

Άλκηστη Αβραμίδου: «Μόνο εμείς το ξέρουμε αυτό. Είναι πάρα πολύ κουραστικό και σωματικά και πνευματικά αλλά θεωρώ ότι πριν έρθει αυτή η χρονιά ήταν όνειρο για πολλές. Θα βλέπουμε μετά από χρόνια όλα αυτά που έχουμε καταφέρει και η κούραση και σωματική και ψυχική θα έχει ξεχαστεί. Είναι όνειρο ζωής η Ολυμπιάδα και οι ευρωπαϊκοί τίτλοι και τα πρωταθλήματα που έχουμε κατακτήσει με τον Ολυμπιακού. Άλλοι αθλητές μπορεί να παλεύουν χρόνια και ίσως να μην τα καταφέρουν. Οπότε νιώθω τυχερή που διεκδικώ αυτούς τους στόχους είτε με την Εθνική είτε με τον Ολυμπιακό».

Αλεξάνδρα Ασημάκη: «Σαφώς είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Για το κομμάτι της πρόκρισης τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι λίγα και πολλές οι καλές ομάδες που τα διεκδικούν. Είναι μια δύσκολη χρονιά γιατί οι στόχοι είναι υψηλοί και στον Ολυμπιακό. Μέχρι στιγμής είμαστε εντός στόχων αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η δουλειά που γίνεται και με τον Ολυμπιακό βοηθάει και την εθνική ομάδα»

Ελευθερία Πλευρίτου: «Είναι πολύ περίεργη χρονιά έτσι όπως έχει χωριστεί με τις υποχρεώσεις που έχουμε τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με την Εθνική ομάδα. Οι στόχοι μας είναι υψηλοί και στις δυο περιπτώσεις . Με τον Ολυμπιακό είμαστε στο Final 4 και με την Εθνική διεκδικούμε την πρόκριση μαζί με πολλές καλές ομάδες από την Ευρώπη και ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα να περάσουν όλες. Θα είναι πολύ δύσκολη αλλά και σημαντική για εμάς η πρόκριση αφού αποτελεί όνειρο για κάθε αθλητή η παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες».

Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Σίγουρα είναι πάρα πολύ δύσκολο και οι απαιτήσεις αυξημένες αυτή τη χρονιά. Οι στόχοι είναι πολύ υψηλοί. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Έχουμε κάνει την κατάλληλη προετοιμασία προηγείται τώρα η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μετά το Final 4»

Χρυσή Διαμαντοπούλου: «Πραγματικά είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά. Όμως ο κάθε αθλητής θέλει να λαμβάνει μέρος στις κορυφαίες διοργανώσεις και να διεκδικεί αυτές τις διακρίσεις».

Από τις τάξεις του Ολυμπιακού, προέρχονται μέχρι στιγμής 20 Έλληνες που έχουν κλείσει το εισιτήριο για το Ρίο. Φυσικά είναι στις… προθέσεις σας να αυξηθεί αυτός ο αριθμός;

Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Θέλουμε να αυξήσουμε τον αριθμό τον συναθλητών μας από τον Θρύλο και γιατί όχι αφού υπάρχουν και άλλα παιδιά που διεκδικούν την πρόκριση να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο».

Άλκηστη Αβραμίδου: «Εύχομαι να στείλουμε και άλλους αθλητές!»

Αλεξάνδρα Ασημάκη: «Βέβαια και θέλουμε να αυξήσουμε τον αριθμό αυτό για να εκπροσωπήσουμε και τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα στο κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός».

Ελευθερία Πλευρίτου: «Φυσικά και θέλουμε να μεγαλώσουμε τον αριθμό των αθλητών. Ελπίζουμε να το κάνουμε αυτό γιατί θα ανεβάσει και το σύλλογο μας και την Εθνική ομάδα».

Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Εννοείται ότι θέλουμε να αυξήσουμε αυτή την εκπροσώπηση αφού εκτός των άλλων αποτελεί μοναδική εμπειρία να αγωνιστείς σε Ολυμπιακούς Αγώνες».

Χρυσή Διαμαντοπούλου: «Ελπίζουμε ότι μετά την παρουσία μας στην Ολλανδία θα έχει αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων αθλητών που θα προέρχονται από τον Ολυμπιακό και θα έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

 

Τελευταία Νέα