Oι εκτιμήσεις των Κορδούτης και Νικουλάε για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Gazzetta team
Oι εκτιμήσεις των Κορδούτης και Νικουλάε για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα

bet365

Η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών πλησιάζει και οι δύο πρώην πρωταθλητές Ελλάδας καταθέτουν τις απόψεις τους για το τι θα δούμε το προσεχές Σαββατοκύριακο στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Ο προπονητής του Α.Ο. Ελληνικού Γιάννης Κορδούτης έκανε τις εκτιμήσεις του για το απλό ανδρών και η προπονήτρια του Γ.Ν.Ο. Άρης Νικαίας Λάουρα Νικουλάε για το απλό γυναικών. Γνωρίζοντας άριστα τις δυνατότητες των αθλητών υπογράμμισαν ότι ο πρώτος λόγος ανήκει και φέτος στους κατόχους του τροπαίου από την περσινή χρονιά, δηλαδή τον Κώστα Παπαγεωργίου και την Κατερίνα Τόλιου.


«ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΝ ΔΩ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΟΝ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟ»!
«Ναι, ο Παπαγεωργίου είναι και φέτος φαβορί. Είναι πιο έτοιμος απ’ όλους, αλλά και φορμαρισμένος, όπως δείχνει με τα τελευταία αποτελέσματά του. Νομίζω ότι μόνο ο κακός του εαυτός μπορεί να τον εμποδίσει, αν δηλαδή αποσυντονιστεί μπροστά σε πίεση από κάποιον αντίπαλο. Το επόμενο ερώτημα βέβαια, είναι ποιος μπορεί να τον απειλήσει.

Πολύ δύσκολο να απαντηθεί», δήλωσε αρχικά ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών το 1997 και στη συνέχεια έδωσε πιθανότητες για την πρωτιά ακόμα και στον 16χρονο Σγουρόπουλο: «Δεν ξέρω κατ’ αρχάς, αν θα παίξει στο αγώνισμα ο Βλοτινός και σε τι κατάσταση θα παρουσιαστεί. Από τους άλλους έμπειρους πρωτοκλασάτους αθλητές, όπως τους Ρηνιώτη, Παπαδημητρίου, Λαγογιάννη δεν περιμένω κάτι ιδιαίτερο. Τους κρίνω από ανέτοιμους έως αδιάφορους κάπως για τέτοια πρόκληση. Ούτε την κατάλληλη ψυχολογία έχουν, ούτε όρεξη να παλέψουν για να βγουν πρωταθλητές Ελλάδας.

Επίσης, τους πιο μικρούς σε ηλικία, τους Κωνσταντινόπουλους, δεν τους θεωρώ ικανούς για πρωτιά. Αυτός που δείχνει πιο φιλόδοξος και βγάζει μεγαλύτερο βαθμό επικινδυνότητας για τα φαβορί του αγωνίσματος είναι ο Σγουρόπουλος. Θεωρώ ότι σ’ ένα ποσοστό διεκδικεί τον τίτλο και δεν θα πέσω από τα σύννεφα αν τον κατακτήσει»!


Όπως κάθε χρόνο τα βλέμματα πέφτουν και σε νεαρούς αθλητές, που μπορούν να ξεχωρίσουν. Πέρσι για παράδειγμα, ο 18χρονος τότε Κωνσταντίνος Αγγελάκης είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας έχει φυσικά κι άλλες αναφορές πλην του Σγουρόπουλου. «Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνουν οι καλοί έφηβοι και ο Αγγελάκης, που μόλις μπήκε στην κατηγορία των Ελπίδων. Να δούμε τι θα κάνουν με τους μεγάλους, όπως οι Ρηνιώτης, Λαγογιάννης, Παπαδημητρίου κι αν έφτασε ο καιρός να τους κερδίσουν τώρα ή του χρόνου. Είναι στιγμή να δούμε αν μπορούν να φτάσουν σε περισσότερα μετάλλια αυτές οι φουρνιές».


Συμπερασματικά, ο Γιάννης Κορδούτης αναρωτιέται αν μπορεί κάποιος αθλητής να σπάσει το εντυπωσιακό σερί των 6 τίτλων του Παπαγεωργίου και θέλει να δει δυνατούς τους εφήβους. «Οι συνεχόμενες πρωτιές, αλλά κι αυτό το 4-0 σετ, που πετυχαίνει σε κάθε τελικό ο Παπαγεωργίου, σε δυναμώνει. Όσο κερδίζεις τόσο καλύτερα αισθάνεσαι και πιστεύεις ότι θα ξανακερδίσεις.

Ο Κώστας είναι πάντα ετοιμοπόλεμος, έχει τεράστια εμπειρία από τέτοια ματς και δεν τον βλέπω κορεσμένο. Είναι πάντα πολύ σοβαρός, παίζει με όρεξη και γι’ αυτό αποδίδει τόσο καλά. Το αν θα μπορέσει κάποιος ν’ απειλήσει τον Παπαγεωργίου, που δείχνει ανίκητος, είναι το βασικό ερώτημα. Στους προηγούμενους γύρους πάντως, είναι που περιμένω από τους εφήβους να πιέσουν τους λιγότερο δυνατούς άνδρες. Θέλω να τους δω με αθλητές όπως οι Λαγογιάννης, Ρηνιώτης, Παπαδημητρίου, όπως θέλω να δω και τους Κωνσταντινόπουλους τι μπορούν να κάνουν με την παλιά φουρνιά».


«Η ΤΟΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΣΤΑΘΕΡΗ, ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ»
Η Νικουλάε, 4 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών τη δεκαετία του ’00, χρίζει φαβορί την Τόλιου και το εξηγεί: «Βλέπω ότι είναι η πιο σταθερή μέχρι τώρα. Το δείχνει με την απόδοσή της στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, αλλά όπως έχω δει από τα αποτελέσματα, πάει καλά και στη Γαλλία. Είναι φορμαρισμένη και θεωρώ ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει, όπως και πέρσι, την πρωτιά».


Για τις υπόλοιπες υποψήφιες, η καταξιωμένη αθλήτρια εκτιμά ότι πάνω-κάτω είναι στην ίδια αφετηρία στην προσπάθεια για διάκριση στο απλό γυναικών. «Πάντα κρίνοντας κυρίως από τις εμφανίσεις στο ελληνικό διασυλλογικό πρωτάθλημα θα έβαζα μετά σ’ ένα γκρουπ αρκετές αθλήτριες, που είναι κοντά σαν επίπεδο. Αναφέρομαι στις Χριστοφοράκη, Ζαβιτσάνου, Εξάρχου, Γεωργοπούλου, που έχουν και προπόνηση στα χέρια τους. Δίπλα τους βεβαίως, είναι πάντα ικανή και η Φίλη, απλά δεν ξέρω αν είχε τη δυνατότητα για καλή προπόνηση», ανέφερε αρχικά η Νικουλάε στην ανάλυσή της και συνέχισε:

«Για τις Χριστοφοράκη, Ζαβιτσάνου Γεωργοπούλου θα πω κατ΄αρχήν ότι έχουν θετική παρουσία στην Α1, αλλά έχουν γνωρίσει και κάποιες ήττες, που δείχνουν ότι ίσως δεν είναι στο καλύτερο αγωνιστικό σημείο. Η Φίλη και η Εξάρχου παίζουν στην Α2 όπου είναι χαμηλότερο το επίπεδο. Η Χριστίνα αν αποδώσει καλά μπορεί να μπει στα μετάλλια, αλλά παίζει ρόλο και η κλήρωση, καθώς δεν θα τη βολέψει να συναντήσει την Τόλιου.

Δεν προπονείται σε τέτοιο σημείο, που να εξασφαλίζει την αγωνιστική σταθερότητα, όμως αν παίξει έξυπνα μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Η Φιλαρέτη έχει και το θετικό ότι αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Σουηδίας κι αν βρεθεί στη φόρμα που πρέπει θα πάει ψηλά. Στο ίδιο γκρουπ των αθλητριών θα έμπαινε και η Παπαδάκη, αλλά δεν ξέρω τι γίνεται τα τελευταία χρόνια και απουσιάζει από τα Πανελλήνια πρωταθλήματα…».


Σε άλλο σημείο των δηλώσεών της η 42άχρονη πρωταθλήτρια, που έχει φέτος την προπονητική ιδιότητα στη Ελλάδα και αγωνίζεται στην 1η κατηγορία της Ιταλίας, επισήμανε: «Ένα ερώτημα τώρα είναι ποια θα έπαιζε καλύτερα με την Τόλιου. Πιστεύω ότι η Χριστοφοράκη και η Ζαβιτσάνου είναι εκείνες που μπορούν ν’ αντιμετωπίσουν καλύτερα το αμυντικό στυλ παιχνιδιού της. Για τη Ζαβιτσάνου μάλιστα, θα έλεγα ότι με το «αντρικό» σπιν που έχει θα ‘πρεπε να κερδίζει. Απλά παίζει λάθος και χάνει μόνη της».


Αναφορικά με το τι μπορούν να κάνουν οι νεότερες αθλήτριες η Νικουλάε σημείωσε: «Από τις μικρές, όπως η Σοφρά και η Φίσερ, δεν πιστεύω ότι μπορεί από φέτος κάποια να ξεχωρίσει και να φτάσει σε μετάλλιο. Η Σοφρά αν έχει καλή κλήρωση ίσως μπει 8άδα, η Φίσερ δεν έχει ακόμα τόσο δυνατά χτυπήματα και γενικά είναι δύσκολα τα πράγματα γιατί οι αγώνες γίνονται και στα τέσσερα σετ. Από άλλες νέες αθλήτριες η Παρίδη και η Τσεκούρα συμπεριλαμβάνονται επίσης σε αυτές, που είναι πιθανό να προχωρήσουν στην 8άδα. Δύσκολο για κάτι παραπάνω και για την Κιούφη και τη Γεωργιάδου διότι δεν τις βλέπω πολύ προπονημένες.

Όλες αυτές δεν μπορούν λογικά ν’ απειλήσουν την Τόλιου, αλλά ίσως πλησιάσουν κάποια από τις άλλες δυνατές αθλήτριες».
* Στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr) έχουν αναρτηθεί το πρόγραμμα των αγώνων, όπως και τα ζευγάρια του διπλού, που έχουν δηλωθεί σε πρώτη φάση.

* Η ομοσπονδία ανακοίνωσε τους τόπους διεξαγωγής των τελικών φάσεων σε όλα τα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Θα γίνουν αγώνες και στην επαρχία, όπως είχε προγραμματιστεί από καιρό. Συγκεκριμένα: Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων-νεανίδων θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το τριήμερο 23-25 Απριλίου. Η αντίστοιχη διοργάνωση παίδων-κορασίδων στη Φλώρινα από τις 6 έως τις 8 Μαΐου και εκείνη των παμπαίδων και των παγκορασίδων στην Πάτρα από τις 18 έως τις 20 Ιουνίου. Θυμίζουμε ότι η Κοζάνη θα φιλοξενήσει τον μεγάλο τελικό των αναπτυξιακών τουρνουά το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου.

* Συναντήσεις για τις δύο πρώτες διασυλλογικές κατηγορίες της χώρας είχε χτες βράδυ στη Γαλλία και από ελληνικής πλευράς αγωνίστηκε ο Γιώργος Φραγκούλης. Συνέβαλε μάλιστα, στη νίκη της Μπαγιάρ Αρζεντάν 1 επί της Νεβ Μεζόν εκτός έδρας με 4-2 για τη 2η εθνική κατηγορία (Pro B). Αρχικά έχασε από τον Νικολά Πουγιόλ με 3-1 σετ και στο καθοριστικό έκτο επί μέρους ματς κατέβαλλε τον Τιμπό Μπεσόζι με 3-1. Ύστερα από 13 αγωνιστικές η Μπαγιάρ βρίσκεται στην 5η θέση της κατάταξης με 28 βαθμούς.

Στην κορυφαία κατηγορία, την Pro A, η Ενεμπόν υποδέχτηκε για τη 13η αγωνιστική την Ιστρ χωρίς τον Καλλίνικο Κρεάνγκα στη σύνθεσή της. Επικράτησε με 4-2 και πήγε στην 6η θέση της βαθμολογίας με 28 βαθμούς. Στην Pro B των γυναικών τέλος, ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική, για την οποία η Παρί ΤΤ της Κατερίνας Τόλιου είχε παίξει τις προηγούμενες ημέρες. Οι εξελίξεις δεν ευνόησαν την ομάδα του Παρισιού, που είδε την πρωτοπόρο Ετιβάλ και τη Σίλτιγκεμ να νικούν και οπισθοχώρησε στην 3η θέση. Έχει 19 βαθμούς σε 9 αγώνες, η Ετιβάλ 22 σε 9 και η Σίλτιγκεμ 20 σε 8 ματς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα