Mπασελότ: «Ντοπαρισμένος ο Ναδάλ και τον κάλυψαν»

Mπασελότ: «Ντοπαρισμένος ο Ναδάλ και τον κάλυψαν»

bet365

H πρώην υπουργός υγείας και αθλητισμού της Γαλλίας, Ροσελίν Μπασελότ υποστήριξε σε τηλεοπτική της συνέντευξη, ότι ο Ραφαέλ Ναδάλ έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για 7 μήνες το 2013, επειδή είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. Άμεσα αντέδρασε η ITF, η οποία έκανε λόγο για αβάσιμες κατηγορίες, ενώ ο θείος και προπονητής του παίκτη Τόνι Ναδάλ την χαρακτήρισε ηλίθια.

Η Μπασελότ η οποία διετέλεσε Υπουργός υγείας και αθλητισμού το διάστημα 2007-2010 στη Γαλλία, στην κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί είπε σε συνέντευξη στο Le Grand 8, πως ο Ναδάλ ήταν ντοπέ το 2012 και γι' αυτό απουσίασε από τη δράση για 7 περίπου μήνες, κατηγορώντας παράλληλα την ITF, για την κάλυψη της υπόθεσης, .

«Δεν αποκαλύπτουν ούτε τους θετικούς ελέγχους, ούτε τις κυρώσεις στο τένις. Συνήθως καλύπτονται και είναι περιστατικά τραυματισμών που κρατούν μεγάλους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες μακριά από τα κορτς για μήνες. Γνωρίζουμε τον περίφημο τραυματισμό του Ραφαέλ Ναδάλ, που τον άφησε εκτός για 7 μήνες. Σίγουρα αυτός οφείλεται σε έναν θετικό έλεγχο ντόπινγκ. Όταν βλέπεις έναν παίκτη να είναι εκτός τόσους πολλούς μήνες, συνήθως είναι θετικός σε έλεγχο ντόπιγνκ. Όχι πάντα, αλλά πολύ συχνά», είπε η Μπασελότ.

«Οι κατηγορίες της Ροσελίν Μπασελότ εναντίον του Ραφαέλ Ναδάλ δε μας προκαλούν μόνο έκπληξη, αλλά είναι και αναληθείς», είπε εκπρόσωπος της ITF, στο πρακτορείο ειδήσεων DPA στο Λονδίνο.

«Αυτή η γυναίκα είναι ηλίθια! Ο δικηγόρος του Ραφαέλ θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα και θα κινηθεί νομικά εναντίον της. Αν η υπόθεση της Σαράποβα δημοσιοποιήθηκε, για ποιο λόγο δε θα γινόταν το ίδιο με τον Ραφαέλ; Δεν ξέρω τι έχει να κερδίσει με αυτές τις δηλώσεις, αλλά είναι βέβαιο πως δεν γνωρίζει τίποτα για το τένις και για τον αθλητισμό», τόνισε Τόνι Ναδάλ. στον ραδιοφωνικό σταθμό RAC1.

 

Τελευταία Νέα