Αντικείμενο έρευνας ο Ντιάκ και ο γιος του!

Αντικείμενο έρευνας ο Ντιάκ και ο γιος του!

bet365

Η γαλλική εισαγγελεία έχει βάλει στο... στόχαστρό της και τον πρώην πρόεδρο της IAAF, Λαμίν Ντιάκ αλλά και τον γιο του για υποθέσεις δωροδοκίας σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Όπως μεταδίδει το BBC οι Γάλλοι εισαγγελείς διευρύνουν την έρευνά τους που αφορά στην διαφθορά και την δωροδοκία - δωροληψία για τις Ολυμπιάδες του 2016 και του 2020.
Ένα από τα βασικά πρόσωπα που ερευνώνται είναι ο Λαμίν Ντιάκ, πρώην πρόεδρος της IAAF που έχει εμπλακεί σε υποθέσεις διαφθοράς, ξεπλύματος μαύρου χρήματος, δωροδοκιών αλλά και περιπτώσεων ντόπινγκ κοντρόλ. Για όλους αυτούς τους λόγους είχε συλληφθεί πέρυσι.
Για τον Ντίακ υπήρχε ακόμα και η περίφημη υπόθεση της εξαγοράς της ψήφου του για τους Αγώνες του 2020. Θα έπαιρνε ως αντάλλαγμα σειρά χορηγιών.
Από την γαλλική εισαγγελεία αυτό που τονίστηκε είναι πως εξετάζονται όλα τα στοιχεία, ωστόσο τα πάντα είναι ακόμα σε επίπεδο έρευνας. Δεν έχει αποδειχθεί δηλαδή ακόμα κάτι επίσημα.
Επίσης ερευνάται και ο γιος του Παπά Μασατά. Προσελήφθη από τον πατέρα του ως σύμβουλος για θέματα μάρκετινγκ της IAAF. Η Ιντερπόλ είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψής του για σειρά αδικημάτων. Ο Μασατά αποκλείστηκε δια βίου από κάθε ενασχόληση από την IAAF. Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε δηλώσει στο BBC πως και αυτός και ο πατέρας του είναι αθώοι.
Εξετάζεται τώρα ο ρόλος του για τον επηρεασμό ψήφων, όπως και του πατέρα του. Σύμφωνα με τον Guardian έχουν διαρρεύσει e-mails που ο Ντιάκ Junior ζητούσε 5 εκατ. δολάρια από τη Ντόχα το 2011 για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017. Από τη Ντόχα αρνήθηκαν πως συνέβη κάτι τέτοιο.
Το ίδιο ΜΜΕ έχει αποκαλύψει τον Γενάρη για χρήματα που φέρεται να έχουν πάρει έξι μέλη της ΔΟΕ το 2008 για να προωθήσουν την υποψηφιότητα του Κατάρ για το 2016 (σ.σ. την Ολυμπιάδα). Οι γαλλικές αρχές δεν αποκλείουν να έχουν υπάρξει ανάλογες περιπτώσεις και για παλαιότερες διοργανώσεις...
 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα