Τσάκαλου: «Ποτέ δεν έχουμε την καλύτερη "φιλοξενία" στο γήπεδο του ΠΑΟΚ»

Τσάκαλου: «Ποτέ δεν έχουμε την καλύτερη "φιλοξενία" στο γήπεδο του ΠΑΟΚ»

bet365

Η Λαμπρίνα Τσάκαλου είναι πιθανότατα η καλύτερη αθλήτρια του γυναικείου χάντμπολ στη χώρα μας και το gazzetta.gr τη συνάντησε λίγες ημέρες μετά το... επεισοδιακό FINAL 4 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η 22χρονη πλέι μέικερ της Νέας Ιωνίας μίλησε για το πως άρχισε να ασχολείται με το χάντμπολ, εξήγησε γιατί της αρέσει τόσο πολύ, αναφέρθηκε στο πρόσφατο παιχνίδι της ομάδας της κόντρα στον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο και τα επεισόδια που το σημάδεψαν, ενώ ξεκαθάρισε πως της αρέσει να κερδίζει συνέχεια.

Η Λαμπρίνα Τσάκαλου ήρθε στην Αθήνα στα 17 της για να παίξει χάντμπολ. Κυρίως. Άφησε πίσω της το μικρό χωριό Πέτα στην Άρτα, αλλά και την μέχρι τότε ομάδα της, Αναγέννηση, προκειμένου να έρθει στη Νέα Ιωνία για παίξει χάντμπολ με μεγαλύτερες φιλοδοξίες, αλλά και να αρχίσει τις σπουδές της.

«Είναι μια πολύ κακή παρένθεση όλος ο τελευταίος μου χρόνος στο λύκειο. Με κούρασε πάρα πολύ. Έπρεπε να διαβάζω εντατικά για τις Πανελλήνιες και παράλληλα να προπονούμαι κανονικά με την ομάδα μου. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο, αλλά χαίρομαι που τα κατάφερα»

Τελειόφοιτη πλέον του ΤΕΦΑΑ Αθηνών, η Λαμπρίνα μπορεί και επικεντρώνεται πολύ περισσότερο στην καριέρα της, κάνοντας παράλληλα και τα όνειρά της για το μέλλον.

«Στόχος μου είναι να παίξω στο εξωτερικό κάποια στιγμή. Προτάσεις υπήρχαν και στο παρελθόν, ωστόσο τις απέρριψα για να ολοκληρώσω τις σπουδές μου. Από το καλοκαίρι θα μπορώ να εξετάσω τις επιλογές μου πιο εύκολα. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι το πρωτάθλημα και τίποτα άλλο», τόνισε.

Μόλις λίγες ημέρες μετά την απώλεια του δεύτερου στόχου της σεζόν, του Κυπέλλου Ελλάδος, η αθλήτρια της Νέας Ιωνίας εξήγησε τι έφταιξε και η ομάδα της δεν κατάφερε να επικρατήσει του ΠΑΟΚ στον μεγάλο τελικό.

«Ήξερα από την αρχή πως αυτό το παιχνίδι θα ήταν διαφορετικό. Επέστρεψε και το Final 4, οπότε ήξερα ότι θα ήταν μια πιο δύσκολη μέρα. Φοβόμουν το ματς διότι δεν ήξερα πως η ομάδα μου θα αντεπεξέλθει σε αυτές τις δυσκολίες. Ήταν για ακόμη μια φορά μέσα στην έδρα του ΠΑΟΚ, θα είχαμε ένα δύσκολο ημιτελικό και λιγότερες ώρες ξεκούρασης ανάμεσα στα παιχνίδια.

Το βασικό μας πρόβλημα ωστόσο ήταν η αμυντική λειτουργία, καθώς παρότι έχουμε τα καλύτερα αμυντικά στατιστικά στο πρωτάθλημα σαν ομάδα, δεχθήκαμε 32 γκολ και αυτός ήταν ο κύριος λόγος που ηττηθήκαμε», είπε χαρακτηριστικά.

Η Λαμπρίνα δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στα επεισόδια που σημάδεψαν το Final Four του Κυπέλλου στο χάντμπολ, αλλά και την... αντιαθλητική συμπεριφορά των οπαδών του ΠΑΟΚ στον τελικό.

«Βρισκόμασταν στα αποδυτήρια τη στιγμή που ξεκίνησαν τα επεισόδια στον πρώτο ημιτελικό. Ήταν μερικά λεπτά πριν την είσοδο μας στο γήπεδο. Δικαιολογίες δεν ψάχνουμε σαν ομάδα αλλά σίγουρα η όλη κατάσταση επηρεάζει την αγωνιστική απόδοση. Καθυστέρησε ο αγώνας, η ατμόσφαιρα του γηπέδου ήταν βαριά από τα καπνογόνα και οι ώρες ξεκούρασης μέχρι και τον τελικό την επόμενη μέρα μειώθηκαν ακόμα περισσότερο. Όσον αφορά τους οπαδούς του ΠΑΟΚ η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν έχουμε την καλύτερη «φιλοξενία» εκεί. Κάθε μεγάλη και ιστορική ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ έχει οπαδούς τέτοιου είδους, οπότε απειλές, βρισιές, φτυσίματα ακόμα και στις γυναίκες πάντα υπάρχουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους αγώνες. Φροντίζουμε απλά να αγνοούμε την κατάσταση και να συγκεντρωνόμαστε στον αγώνα. Παρόλα αυτά σαν σύλλογος καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές . Ακόμα και μέσα στη δική μας έδρα φροντίζουμε να προάγουμε το «ευ αγωνιζεσθαι», την ευγενή άμιλλα και τον αλληλοσεβασμό μεταξύ των ομάδων»

Το περασμένο καλοκαίρι η Λαμπρίνα είχε την τιμή να είναι μέλος της μεικτής κόσμου στο beach χάντμπολ και εξήγησε στο gazzetta για ποιο λόγο έδωσε αυτούς τους αγώνες.

«Η μεικτή κόσμου ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για μένα. Η όλη προσπάθεια ήταν στο πλαίσιο του αγώνα που γίνεται για να γίνει το beach χάντμπολ Ολυμπιακό Άθλημα, αρχής γενομένης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020», ανέφερε.

Όσον αφορά την Εθνική ομάδα η Λαμπρίνα παραδέχθηκε πως μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση σε μια τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

«Στην Εθνική τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα. Λόγω της οικονομικής κρίσης δεν έχουμε την ευκαιρία να μαζευόμαστε συχνά όλες και έτσι έχουμε έλλειψη χημείας. Στόχος μας δεν είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά η πρόκριση στην τελική φάση μιας μεγάλης διοργάνωσης», επεσήμανε.

Σε ερώτηση για το πως αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με το γυναικείο χάντμπολ η Λαμπρίνα Τσάκαλου εξήγησε πως έγινε... τυχαία, αλλά στη συνέχεια ερωτεύθηκε τη μαχητικότητά που υπάρχει.

«Ήξερα από πολύ μικρή πως ήθελα να είμαι αθλήτρια. Μεγάλωσα σε αθλητική οικογένεια με γονείς γυμναστές, οπότε είχα και την ανάλογη στήριξη. Πριν το χάντμπολ έκανα στίβο. Αρχικά έκανα μεγάλες αποστάσεις, ωστόσο στη συνέχεια άλλαζα αγωνίσματα. Με είδε η προπονήτρια της Άρτας, δοκίμασα το χάντμπολ και μου άρεσε.

Λατρεύω τη μαχητικότητα που υπάρχει στο άθλημα. Δε θα την άλλαζα με τίποτα» εξομολογήθηκε.

Σε ερώτηση για το αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω τι άθλημα θα επέλεγε να κάνει τελικά εμφανίσθηκε μπερδεμένη

«Είναι δύσκολη ερώτηση, δε ξέρω τι να πω. Είμαι στο 50-50 με τον στίβο», είπε.

Εκτός του χάντμπολ, στην Λαμπρίνα αρέσει πολύ και το άθλημα του μπάσκετ, δηλώνοντας φανατική υποστηρικτής του ΛεΜπρόν Τζέιμς και... ερωτευμένη με τον Κόμπι Μπράιαντ.

«Ήμουν έτοιμη να κλείσω εισιτήρια για να προλάβω να δω τον Κόμπι Μπράιαντ από κοντά. Είμαι πολύ στεναχωρημένη που δεν πρόλαβα αυτόν και φυσικά τον Τζόρνταν. Ελπίζω να προλάβω τον ΛεΜπρόν και τον Ουέιντ τουλάχιστον.

Υποστηρίζω Μπουλς λόγω ιστορίας και Τζόρνταν, αλλά πλέον είμαι περισσότερο με παίκτες. Δηλαδή είμαι ΛεΜπρόν και Ουέιντ.

Δε θα υποστήριζα ποτέ τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Πολύ καλός ο Κάρι και μπράβο του που έγινε αυτός που έγινε παρά τους τραυματισμούς. Δούλεψε πάρα πολύ σκληρά για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο», είπε η εντυπωσιακή αθλήτρια του ΟΦΝΙ.

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα