Πρέσβειρα χάντμπολ η Χριστοδούλου και αντιδράσεις!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Πρέσβειρα χάντμπολ η Χριστοδούλου και αντιδράσεις!

bet365

Η Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης ανακοίνωσε την Εύα Χριστοδούλου, ως καινούρια πρέσβειρα του αθλήματος, γεγονός που ξεσήκωσε αντιδράσεις από μερίδα του χαντμπολικού κόσμου.

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας ήταν η εξής: «Η Ολυμπιονίκης της Ρυθμικής Γυμναστικής θα είναι πρέσβειρα του αθλήματος στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας.

Μια νέα συνεργασία επισημοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΧΕ, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Κώστα Σταματιάδη και του Ειδικού Γραμματέα Δημήτρη Σταυρακάκη με την Ολυμπιονίκη της Ρυθμικής Γυμναστικής Εύα Χριστοδούλου.


Η πρωταθλήτρια του Ανσάμπλ θα εντάξει το χάντμπολ στον Σύλλογο Σ.ΦΙ.Γ.Α Αιγάλεω, στον οποίο είναι Πρόεδρος και θα προωθήσει το άθλημα σε όλο τον Δυτικό Τομέα της Αθήνας.


Παράλληλα σε συνεργασία με την ΟΧΕ και την ΕΣΧΑ συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν κοινές δράσεις στην ευρύτερη περιοχή με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση του αθλήματος.


Η Εύα Χριστοδούλου δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ για την έναρξη της συνεργασίας: «Η Ομοσπονδία του Χάντμπολ με περιέβαλε με ζεστασιά και η πρόταση των ανθρώπων της με τιμά ιδιαιτέρως. Με χαρά θα βοηθήσω το άθλημα να αναπτυχθεί στην πόλη μου, αλλά και στις γύρω περιοχές. Σαν Σ.ΦΙ.Γ.Α αποφασίσαμε να ιδρύσουμε τμήμα χάντμπολ γιατί είναι ένα Ολυμπιακό ομαδικό άθλημα με δυναμισμό και μαζικότητα και πιστεύουμε ότι με την βοήθεια της Ομοσπονδίας μπορούμε να το καλλιεργήσουμε σε βάθος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εύα Χριστοδούλου εκτός από μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών είναι στέλεχος στην Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.), ενώ το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αιγάλεω φέρει τιμητικά το όνομα της!».

Την είδηση μοιράστηκε μέσω Facebook και o γενικός γραμματέας της ΟΧΕ, Κώστας Σταματιάδης γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό: «Εύα Χριστοδούλου, η καινούργια πρέσβειρα της Ελληνικής Χειροσφαίρισης. Μια λαμπερή παρουσία, Ολυμπιονίκης, συμφώνησε να βοηθήσει στην ανάπτυξη και στην εξάπλωση του αθλήματος στην Αττική και όχι μόνο. Θεωρώ ιδιαίτερη και καινοτόμα αυτή την συνεργασία που ελπίζω ότι θα ανοίξει καινούργιους δρόμους στο αγαπημένο μας άθλημα».

Η πρώτη αντίδραση ήταν άμεση και ήρθε από τον προπονητή της Α2 ανδρών, ολυμπιονίκης, Δημήτρη Καφφάτο, ο οποίος σχολίασε: «Καλό είναι αγαπητές Κώστα να ζητάτε και την βοήθεια από τους λαμπερούς Ολυμπιονίκες του χάντμπολ για την ανάπτυξη του αθλήματος!»

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η αντίδραση του εφόρου χάντμπολ του Πανελληνίου, Συμεών Παζάρογλου, ο οποίος έγραψε «Ολυμπιονίκης χάντμπολ; Οι δικοί μας; Δεκτή κάθε βοήθεια απο όπου και αν προέρχεται μα ίσως πρέπει στο προσκήνιο να είναι τα παιδιά που έλαμψαν με τις επιτυχίες τους το 2004. (γνώμη μου, δεν ξέρω, λέω εγώ!!!!)»

Με τον Κώστα Σταματιάδη να απαντά: «Μια κοπέλα που έχει δικό της σωματείο και έχει τιμήσει τα χρώματα της Ελλάδας ΣΕ ΆΛΛΟ ΆΘΛΗΜΑ, θέλει να προωθήσει το χάντμπολ καταρχήν στο δικό της σωματείο και μετά όπου μπορέσει. Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα ειλικρινά. Από άλλο άθλημα έρχεται σε μας».

Προφανώς η τελευταία απάντηση του εφόρου της ΑΕΚ, Κώστα Σταματιάδη ήταν ικανοποιητική, με τους Καφφάτο και Παζάρογλου, να εύχονται καλή επιτυχία στην Εύα Χριστοδούλου και ρίχνοντας έτσι τους τόνους σε μία «οικογενειακή» αντιπαράθεση.

 

Τελευταία Νέα