Ας όψεται η Ζαγκούνις, 11η η Βουγιούκα

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ας όψεται η Ζαγκούνις, 11η η Βουγιούκα

bet365

Οι κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου στο αγώνισμα της σπάθης βρέθηκαν στην Αθηνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο «Ακρόπολις», ωστόσο η διοργάνωση πραγματοποίηθηκε μεταξύ στενών συγγενών και φίλων των Ελληνίδων αθλητριών...

Η Βάσω Βουγιούκα είχε την ατυχία να διασταυρωθεί στον αγώνα για τις «16» καλύτερες αθλητριες του ταμπλό με την μετέπειτα νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Αμερικανίδα Μαριέλ Ζαγκούνις από την οποία γνώρισε την ήττα έπειτα από ένα συγκλονιστικό με 15-12.

Νωρίτερα, η αθλήτρια του Γκαμπριελ Ντούτσια επιβλήθηκε κάνοντας ανατροπή της Πολωνής Μαλγκορζάτα Κόζατσουκ με 15-12, ενώ στον πρώτο γύρο του ταμπλό των 64 επικράτησε της Ισπανίδας Αραθέλι Ναβάρο με 15-13.

H παρουσία της Βουγιούκα της εξασφαλίζει αρκετούς βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη, όμως όπως σημειωσε και η ίδια στο gazzetta.gr ο δρόμος για το Ρίο είναι μακρύς: «Για πρώτη φορά την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν εξασφαλίζουν οι πρώτες αθλήτριες της παγκόσμιας κατάταξης, αλλα οι ομάδες. Δηλαδή, είναι πολύ πιθανό να ταξιδέψουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες αθλήτριες με πολύ χαμηλότερο ranking από εμένα, αφού η χώρα μας δεν διαθέτει ομάδικό. Εν συνεχεία το ταμπλό θα συμπληρωθεί από δύο αθλήτριες από την Ευρώπη από το ατομικο. Πραγματικά είναι πολύ δύσκολη η υπόθεση πρόκριση, αλλά θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου».

Στο κυρίως ταμπλό αγωνίστηκε και η Δώρα Γκουντούρα, η οποία ηττήθηκε από την Γιούλιγια Γκαβρίλοβα (Ρωσία) με 15-10.

Η Ζαγκούνις στον τελικό έκαμψε την Ρωσίδα Σοφία Βελίκαγια με 15-11, ενώ την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι αθλήτριες Μοχάμαντ (ΗΠΑ) και Ντιατσένκο (Ρωσία).

 

Τελευταία Νέα