Σοκ στην Αυστραλία, η Κέρμπερ νίκησε την Σερένα! (gTV & pics)

Αντωνία Σπανού
Σοκ στην Αυστραλία, η Κέρμπερ νίκησε την Σερένα! (gTV & pics)

bet365

Η μεγάλη νικήτρια του Αυστραλιανού Open είναι η Αντζελίκ Κέρμπερ. Η Γερμανίδα τενίστρια έκανε μεγάλο παιχνίδι κερδίζοντας την Σερένα Γουίλιαμς στον τελικό με 2-1 και κατέκτησε το 1ο Grand Slam της καριέρας της.

Το Αυστραλιανό Open έχει νέα κάτοχο!Η Αντζελίκ Κέρμπερ, έκανε την έκπληξη και είναι η μεγάλη νικήτρια καθώς επικράτησε της Σερένα Γουίλιαμς με 2-1 σετ. Οι δύο τενίστριες προσέφεραν θέαμα υψηλού επιπέδου και η Γερμανίδα έδειξε ότι είναι σε καταπληκτική κατάσταση, κερδίζοντας μια τεράστια αντίπαλο. Έτσι έγινε η 1η Γερμανίδα που κατακτά τίτλο Grand Slam, μετά την Στέφι Γκραφ που το είχε καταφέρει το 1999. Η Κέρμπερ από το Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης που βρισκόταν, μετά από αυτό το τεράστιο αποτέλεσμα, θα... αναρριχηθεί στο Νο.2.

Η Σερένα από την μεριά της έδειξε από την αρχή ότι δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσε, αφού μέχρι το 3ο σετ μετρούσε 30 αβίαστα λάθη, έναντι 10 της Κέρμπερ. Το μπρέικ της Γερμανίδας στο 2ο γκείμ του 3ου σετ με κάποιους εντυπωσιακούς πόντους ήταν αυτό που έκανε την διαφορά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Γερμανίδα να παίρνει εύκολα το το 1 σετ με 6-4, με την Γουίλιαμς να συνέρχεται και κάνει με την ίδια ευκολία το 1-1 με 3-6.

Στο 3ο σετ η Κέρμπερ μπήκε πολύ καλά και προηγήθηκε με 2 γκέιμς, ενώ η Γουίλιαμς μείωσε σε 2-1 και αρκετά γρήγορα κάλυψε την διαφορά σε 2-2.

Η Γερμανίδα έμεινε ψύχραιμη, προστάτεψε το σερβίς της και έκανε το 3-2.

Η μεγάλη «μάχη» ήρθε στο επόμενο game με την Γουίλιαμς να σερβίρει, και το πλεονέκτημα να αλλάζει χέρια αρκετές φορές.

Η Κέμπερ δεν μπορούσε να αφήσει την μοναδική αυτή ευκαιρία να πάει χαμένη και έτσι έπρεπε να κάνει το break και να πάρει το προβάδισμα στο σετ και αυτό κατάφερε.

Πήρε το γκέιμ, έκανε το 4-2 και γύρισε πάνω της το πλεονέκτημα για την κατάκτηση του σετ και τελικά του πολυπόθητου τροπαίου.

Με τρομερό παιχνίδι και αντέχοντας στην επίθεση της Γουίλιαμς, η Γερμανίδα τενίστρια έκανε εύκολα και το 5-2 και έφτιαξε την σωστή ψυχολογία, που η αλήθεια είναι ότι δεν φαινόταν η Αμερικανίδα να έχει από την αρχή, και μπήκε δυνατά για να τελειώσει το παιχνίδι.

Η Γουίλιαμς δεν γινόταν να μην αντιδράσει και έστω και δύσκολα υπερασπίστηκε το σερβίς της και έκανε το 3-5.

Η Κέρμπερ φάνηκε να αγχώνεται, η Γουίλιαμς έκανε μια εντυπωσιακή επιστροφή και πήρε το γκέιμ κάνοντας το 4-5 και είχε την ευκαιρία να σερβίρει εκείνη, να διορθώσει τα λάθη της και να φέρει το παιχνίδι εκεί που ήθελε, μετά την δύσκολη θέση την οποία βρέθηκε.

Το επόμενο γκέιμ ήταν κομβικής σημασίας και για τις δύο τενίστριες, με την Κέμπερ να θέλει να τελειώσει το παιχνίδι και την Γουίλιαμς να θέλει να μείνει ζωντανή στον τελικό.

Η Γερμανίδα μπήκε καλύτερα έκανε το 30-0, αλλά η Σερένα επέστρεψε μείωσε αρχικά σε 15-30 και ισοφάρισε σε 30-30.

Το game πήγε στην ισοπαλία και η τενίστρια που θα ήταν πιο ψύχραιμη θα το κέρδιζε.

Η Κέρμπερ πήρε το πλεονέκτημα και μαζί την ευκαιρία με έναν πόντο να πάρει το τρόπαιο.

Αυτό έγινε και η Γερμανίδα είναι η νέα κάτοχος του Αυστραλιανού Open στον πρώτο τελικό Grand Slam που πήρε μέρος!

Η μεγάλη νικήτρια δήλωσε: «Το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα. Είχα ανατριχιάσει. Όλη μου την ζωή, δούλεψε πολύ σκληρά. Το να λέω 'είμαι νικήτρια ενός Grand Slam είναι τρελό'».

Από την πλευρά της η Σερένα Γουίλιαμς δήλωσε: «Όσο και να ήθελα να είμαι ρομπότ, δεν είμαι. Κάνω το καλύτερο που μπορώ. Ήμουν νευρική πριν το παιχνίδι, αλλά όχι κατά την διάρκεια. Ήταν τόσο έντονος, δεν είχα τον χρόνο να είμαι νευρική».

 

Τελευταία Νέα