Ασημάκη: «Μεγάλος στόχος η πρόκριση στο Ρίο»

Ασημάκη: «Μεγάλος στόχος η πρόκριση στο Ρίο»

Ασημάκη: «Μεγάλος στόχος η πρόκριση στο Ρίο»

Με τις καλύτερες των εντυπώσεων έκλεισε τις εμφανίσεις της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου η Εθνική Γυναικών νικώντας τη Ρωσία στα πέναλτι και παίρνοντας την 5η θέση. Η ομάδα είναι καλά, δείχνει να βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά της και όλα τα μέλη της δηλώνουν ότι ο στόχος είναι πλέον η πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο από το Pροολυμπιακό τουρνουά της Ολλανδίας.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Σάκης Κεχαγιάς τόνισε: «Νομίζω ότι σήμερα για εμάς ήταν ένα καλό παιχνίδι, αν και μπήκαμε λίγο «παγωμένοι» στην αρχή και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 3 – 0. Είδαμε το παιχνίδι στιγμή στιγμή, αντιδράσαμε κάποια στιγμή, ήμασταν αρκετά καλοί και αμυντικά και επιθετικά, στον παίκτη παραπάνω και στον παίκτη λιγότερο.

Για εμάς δεν είναι ταχύτητα, είναι μαραθώνιος, έχουμε μπροστά μας ακόμα προετοιμασία και το σημαντικότερο είναι το τουρνουά που θα γίνει για να καταφέρει η ομάδα να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα τελευταία χρόνια παίζουμε για το 5 – 6, σήμερα πήραμε την 5η θέση, αυτό μπορεί να λέει κάτι μπορεί να μη λέει και τίποτα. Από αυτό που είμαι ικανοποιημένος είναι από την καθημερινή προσπάθεια των παιδιών, στην προπόνηση δίνουν πάντα το 100%, έχουμε καλές και κακές στιγμές και γι’ αυτό που προχωράμε είναι το προολυμπιακό τουρνουά».  

ΧΡΥΣΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

«Νομίζω ότι με τη σημερινή νίκη διαψεύσαμε το πρώτο αποτέλεσμα, το οποίο δεν ήταν πραγματικό για την ομάδα μας. Σίγουρα από την αρχή του τρίτου οκτάλεπτου και μετά πήγαμε πολύ καλύτερα, τις «κολλήσαμε» λίγο και επιστρέψαμε.» Σε ερώτηση για τα πέναλτι η τερματοφύλακας της εθνικής μας ομάδας κράτησε χαμηλούς τόνους, βάζοντας σ’ αυτά και τον παράγοντα τύχη.

«Τα πέναλτι είναι όλα για όλα και οι δυο ομάδες όταν φτάνουν στα πέναλτι είναι και θέμα τύχης, είναι και λίγο συγκυριών, είναι λίγο απ’ όλα. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά.» Για αν τις τρόμαξε με την απόδοσή της στο τρίτο και το τέταρτο οκτάλεπτο απάντησε. «Δεν ξέρω αν τις τρόμαξα, αλλά ευτυχώς κερδίσαμε, δεν ξέρω αν ήταν επειδή τις τρόμαξα ή όχι».

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΛΕΥΡΙΤΟΥ

«Σίγουρα δείξαμε αυτά που μπορούμε να κάνουμε, διαψεύσαμε όλους όσους πίστευαν ότι το πρώτο σκορ ήταν αντάξιό μας. Πιστεύω ότι σ’ αυτό μας άξιζε η νίκη και συνεχίζουμε τώρα στο προολυμπιακό που είναι ο μεγάλος στόχος για την πρόκριση. Θα τα δώσουμε όλα, μέχρι τώρα τα έχουμε δώσει, αλλά θα δώσουμε ακόμα περισσότερα. Σίγουρα στα παιχνίδια του ομίλου δεν είχαμε παίξει τόσο καλά και μ’ αυτό το παιχνίδι δείξαμε την εικόνα που αξίζει η ομάδα».

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΣΗΜΑΚΗ

«Ναι, σίγουρα χαιρόμαστε που τουλάχιστον αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλείνει ευχάριστα για εμάς. Από εκεί και πέρα σίγουρα κάτι δεν πήγε καλά, κάτι μας έλειπε, κάποια πράγματα δεν κόλλησαν, σίγουρα υπήρχαν κάποια προβλήματα, γιατί η απόδοσή μας σε κάποια παιχνίδια ήταν πολύ κάτω και του μετρίου, ήταν πολύ κακή. Σήμερα όμως δείξαμε ένα καλό πρόσωπο και το κρατάμε αυτό.

Ξεκινήσαμε πάλι μια από τα ίδια όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά μετά αποκτήσαμε ρυθμό στο παιχνίδι μας, θεωρώ ότι μας αδίκησαν και σε μερικά σφυρίγματα, δηλαδή το ριμπάουντ, οφσάιντ ή το επιθετικό στο τέλος. Κρατάμε τη νίκη, βγήκαμε πέμπτες.

Είναι μια νίκη για την ομάδα, δεν είχαμε κάνει μια νίκη μέχρι τώρα σημαντική, κρατάμε αυτό, αλλά σίγουρα πρέπει αυτό το κάτι που έλειπε ή το κάτι που δεν πήγαινε καλά ή μπορεί να είναι πολλά πράγματα ή και ένα, πρέπει να το βρούμε, να το αλλάξουμε και να προχωρήσουμε, γιατί ο στόχος είναι πάρα πολύ μεγάλος της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν εκπροσωπήσαμε στους προηγούμενους Ολυμπιακούς τη χώρα μας και θέλουμε πάρα πολύ να το κάνουμε, είναι ένα όνειρο για όλους μας και θα το παλέψουμε, όπως το παλέψαμε και πάρα πολύ όλα αυτό το διάστημα, γιατί πραγματικά έχουμε δουλέψει πάρα πολύ, πάρα πολλές ώρες και θέλουμε να πάμε Ολυμπιάδα, αυτός είναι ο στόχος.»

Σε ερώτηση αν έδωσαν και κάποια απάντηση, τόνισε. «Δεν είναι το θέμα να δώσουμε κάποια απάντηση σε κανέναν, γιατί νομίζω ότι καθεμιά μέσα της, ξέρει τι αθλήτρια είναι, σαν μονάδα εννοώ, οπότε εμείς οι αθλήτριες δεν χρωστάμε να δώσουμε απάντηση σε κανέναν. Από εκεί και πέρα έστω στο τέλος η ομάδα πήρε μια νίκη, δεν πήραμε το Ευρωπαϊκό, μην θριαμβολογούμε.

Πρέπει να δουλέψουμε κι άλλο, γιατί σίγουρα πρέπει ν’ αλλάξουμε πράγματα, γιατί έχουμε δρόμο ακόμα για προκριθούμε στους Ολυμπιακούς. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο το Προολυμπιακό Τουρνουά, πρέπει ν’ αποκλείσουμε κάποιες καλές ομάδες κα κοιτάμε τώρα εκεί».

Best of internet