Ελληνική κακομοιριά και μιζέρια!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ελληνική κακομοιριά και μιζέρια!

bet365

Τα ελληνικά παράδοξα του ταεκβοντό, μία ομοσπονδία χωρισμένη σε δύο Ενώσεις, στο προσκήνιο κόντρες και στο... βάθος κήπος οι Έλληνες αθλητές που δεν κατάφεραν να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, για πρώτη φορά από το 2000!

Πίσω στο 2004 ο Θανάσης Πραγαλός ήταν το απόλυτο αφεντικό του ταεκβοντό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το καλό κλίμα όμως στο εσωτερικό χάλασε και η τριανδρία των Μιχάλη Φυσεντζίδη, Νίκου Θωμαΐδη και Χρήστου Μανώλη πήρε τα ηνία της ΕΛ.Ο.Τ. Έκτοτε οι τρεις άνδρες εναλλάσσονται στην προεδρία της ελληνικής ομοσπονδίας, με τον Θανάση Πραγαλό να παραμένει αμετακίνητος στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Οι δύο πλευρές όμως, δεν μόνιασαν όλα αυτά τα χρόνια με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχει η Ένωση Ταεκβοντό Βορείο Ελλάδας (ΕΤΑΒΕ) και η Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδας (ΕΤΑΝΕ) οι οποίες λειτουργούν σαν να μην υπάρχει μία αδιαίρετη ΕΛ.Ο.Τ.

Με την πάροδο βέβαια, των ετών οι δυναμικές φαίνεται να άλλαξαν με τον Μιχάλη Φυσεντζίδη να έχει αποκαταστήσει τις ταραγμένες σχέσεις του με τον Θανάση Πραγαλό. Έτσι, τα δύο στρατόπεδα αποτελούνται πλέον από τους Πραγαλός-Φυσεντζίδης και Μανώλης-Θωμαϊδης, με την ΕΛΟΤ να παραμένει στη μέση μάλλον για τους τύπους.

Χθες (16/01), άνοιξε η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ταεκβοντό στην Κωνσταντινούπολη, απ' όπου δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την πλευρά της ΕΛΟΤ για τις θέσεις των Ελλήνων αθλητών.

Παρότι, η ΕΤΑΝΕ απασχολεί άτομο στο γραφείο Τύπου και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επίσης, οι οποίοι βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη, ουδέποτε δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα του Γιώργου Σιμιτσή για έναν αγώνα, ο οποίος αποτελούσε την τελευταία του ευκαιρία για την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Λίγο πριν ανοίξει η αυλαία της διοργάνωσης στην Τουρκία η ΕΤΑΝΕ έστειλε δελτίο Τύπου για την συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας με την ΕΒU για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, γιατί προφανώς αυτό αφορούσε περισσότερο το ελληνικό κοινό απ' ότι τα αποτελέσματα των Ελλήνων σε ένα προολυμπιακό τουρνουά...

Ίσως αν ασχολούνταν λιγότεροι όλοι οι παραπάνω με τα μικροπολιτικά παιχνίδια, να είχαμε προκρίνει σήμερα έστω και έναν αθλητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

 

Τελευταία Νέα