Βλάχος: «Πάμε όλα για όλα!»

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Βλάχος: «Πάμε όλα για όλα!»

bet365

Ο Θοδωρής Βλάχος μίλησε στο gazzetta.gr για την κοινή προετοιμασία με την ομάδα «υπερόπλο» της Σερβίας και το αυριανό (05/01 στις 20.30 στο «Π. Καπαγέρωφ») φιλικό ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βελιγραδίου (10-23/01).

«Κοινές προπονήσεις με την Σερβία σημαίνουν το μεγαλύτερο δυνατό βαθμό δυσκολίας στο τελευταίο στάδιο προετοιμασίας πριν το Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου. Κόντρα σε μία τέτοια ομάδα, μοιραία στις προπονήσεις βγαίνουν φάσεις από κρίσιμα παιχνίδια και αυτό είναι τεράστιο κέρδος», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής και πρόσθεσε: «Διαπίστωσα ότι η ομάδα προοδευτικά βελτιώθηκε και βρήκε ρυθμό, όμως το σημαντικότερο όλων είναι ίσως η νοοτροπία που «χτίζει» απέναντι στους Σέρβους. Η νοοτροπία είναι κάτι που αποκτάς με την τριβή δουλεύοντας με δυνατές ομάδες. Δεν κρύβω τη χαρά μου για το γεγονός ότι είδα τους παίκτες μου να αντιμετωπίζουν τους Σέρβους ως ίσος προς ίσον. Δεν υπάρχει κανένα αίσθημα κατωτερότητας. Πάμε όλα για όλα!

Στο Ευρωπαϊκό δεν πάμε με υψηλούς στόχους για μετάλλια και ούτω καθεξής. Πρωτεύουσας σημασίας είναι μείνουμε προσγειωμένοι μακριά από παρορμητισμούς. Ξεκινάμε από το μηδέν σε μία διοργάνωση, που οι αντίπαλοί μας, μας μετρούν διαφορετικά σε σχέση με το Καζάν, γι αυτό και πρέπει να είμαστε καλύτεροι. Το καλοκαίρι είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το Ευρωπαϊκό ως μία διοργάνωση αδιάφορη, αλλά για τη γέφυρα για να φτάσουμε έως το Ρίο.


Η πορεία μας στο Βελιγράδι θα εξαρτηθεί από τις εμφανίσεις μας στα ματς του ομίλου και φυσικά από τα παιχνίδια χιαστί. Το μυστικό είναι σωστή διαχείριση σε νοητικό και αγωνιστικό επίπεδο από την πρώτη μέρα.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει κούραση στην ομάδα λόγω της προετοιμασίας, όμως έως τις 11 του μήνα που είναι το πρώτο παιχνίδι, αυτό θα υποχωρήσει. Η αλλαγή παραστάσεων όταν φτάσουμε εκεί στις 08/01 και το αγωνιστικό πρόγραμμα αυτόματα βάζουν σε άλλη ψυχολογία τους αθλητές και έτσι η όποια κούραση ξεπερνιέται»
Τέλος, σε ότι αφορά στο αυριανό φιλικό παιχνίδι της εθνικής με την Σερβία είπε: «Θα είναι ένας επίσημος αγώνας, στον οποίο οι δύο ομάδες θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Πάντα βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα από τέτοια παιχνίδια και η παρουσία του κόσμου πάντα μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο».

 

Τελευταία Νέα