Λάμψη «αστέρων» στη βράβευση των κορυφαίων του 2015

Λάμψη «αστέρων» στη βράβευση των κορυφαίων του 2015

Λάμψη «αστέρων» στη βράβευση των κορυφαίων του 2015

Παρουσία εξεχουσών προσωπικοτήτων από τον χώρο της πολιτικής, του αθλητισμού και των επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η βράβευση των κορυφαίων αθλητών, αθλητριών με ειδικές ανάγκες και προπονητών για το 2015.

«Τα άτομα με αναπηρία πλήττονται περισσότερο από κάθε άλλη κοινωνική ομάδα στη χώρα μας. Καλώ όλα τα πολιτικά κόμματα και ειδικά την κυβέρνηση να συμπαρασταθούν στα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειές τους», είπε ο πρόεδρος της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης, ο οποίος αναφερόμενος στο αθλητικό κομμάτι δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τα όσα κατάφερε να πετύχει σε διεθνές επίπεδο ο ελληνικός Παραολυμπιακός αθλητισμός . «Ήταν μια καταπληκτική χρονιά, την οποία την χρωστάμε στην Πολιτεία, η οποία όπου μπορούσε να βοηθήσει το έκανε και με το παραπάνω, αλλά κυρίως στους χορηγούς μας στην ΕΠΕ και την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ. Δεν θα ήταν υπερβολή να πως ότι χωρίς αυτούς, δεν θα είχαμε φτάσει στον απολογισμό μεταλλίων και διακρίσεων που είχαμε μέσα στο 2015. Θέλω να τους ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την αμέριστη βοήθειά τους. Ευχή μου για τη νέα χρονιά είναι να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες προκρίσεις για το Ρίο, αλλά και να επιστρέψουμε από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες με όσο το δυνατόν περισσότερα μετάλλια μπορούμε».

Ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης του Λονδίνου, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, εκπροσωπώντας τους αθλητές, είπε τα εξής: «Η εκδήλωση αυτή αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών μας. Όλοι οι αθλητές προσπαθούμε με καθημερινό αγώνα, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να εξασφαλίσουμε την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ώστε εκεί να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Τη μεγαλύτερη δυνατή διάκριση. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν από τη μεγάλη διοργάνωση του 2016, όλοι δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και σας θέλουμε όλους κοντά μας στην προσπάθεια που καταβάλλουμε».

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που βραβεύτηκαν ήταν οι εξής: 
ΣΤΙΒΟΣ: Μανώλης Στεφανουδάκης, Σε Τζον Φερνάντες, Δήμητρα Κοροκίδα, Ευάγγελος Καναβός, Δημήτρης Σενικίδης, Γεώργιος Κωστάκης, Ανθή Λιάγκου, Δημήτριος Ζησίδης, Μιχάλης Σείτης, Ιωάννης Σεβδικάλης.
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Αντώνης Τσαπατάκης, Ιωάννης Κωστάκης, Χρήστος Ταμπαξής, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, 
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ: Δημήτριος Μπακοχρήστος, Παύλος Μάμαλος, Πασχάλης Κουλούμογλου, Κωνσταντίνος Δήμου, Νικόλαος Γκουντάνης, Αναστάσιος Μπάος, 
ΜΠΟΤΣΙΑ: Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νικόλαος Πανανός, Άννα Ντέντα, Παναγιώτης Σουλάνης.
ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Στέφανος Διαμαντής, Γιώργος Λαζαρίδης, Επαμεινώνδας Σταμάτης
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ: Αδαμαντία Χαλκιαδάκη, Αργυρώ Μηλάκη
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ: Θεοδώρα Μούτσιου, Παναγιώτης Γιαννούκαρης, Νικόλαος Καϊδαντζής
ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Γεράσιμος Πυλαρινός, Παναγιώτης Τριανταφύλλου, Βασίλειος Ντούνης.

Οι προπονητές και οι προπονήτριες που βραβεύτηκαν ήταν οι εξής: Γιώργος Βαρβεράκης, Πέτρος Λιάτσος, Αθηνά Χατζηστύλη, Δημήτριος Τσιφτσόγλου, Λάζαρος Στεφανίδης, Νικόλαος Βαΐου, Σταύρος Στραγάλης, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Νεκτάριος Γιαλλουράκης (στίβος), Ιωάννης Νάτσιος, Παναγιώτης Παϊπέτης, Αρχοντία Καζάκη, Γεώργιος Τυλιγαδάς (κολύμβηση), Χρήστος Τριφύλλης, Δημήτριος Ιωαννίδης (άρση βαρών σε πάγκο), Γιώργος Τζίμας (μπότσια), Κατερίνα Πατρώνη, Ανδρέας Κεραμιδάς (director μπότσια), Γιώργος Κόντος (τένις με αμαξίδιο), Αθηνά Σιδεράκη (ποδηλασία), Νικόλαος Βουδούρης (σκοποβολή) και Δημήτρης Κάζαγλης (ξιφασκία με αμαξίδιο).

Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στον Σταύρο Τζουλάκη, Δήμαρχο Νέας Σμύρνης, τον Ειδικό Γραμματέα & Έφορο Αθλημάτων INAS-FID, Αναστάσιος Λαγόπουλος αλλά και τον Ρωμαίο Ρουμελιώτη που πρώτευσε στους 6ους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες στο άθλημα της τοξοβολίας. Ακόμη, για την προσφορά τους στο ελληνικό παραολυμπιακό κίνημα τιμήθηκαν οι δημοσιογράφοι Ντέσσυ Κουβελογιάννη (ΑΡΤ ΤV), Νίκος Μαχαίρας (εφημερίδα GOAL) και Παναγιώτης Αλεξανδράκης (Alpha989 & Alpha 96,5).

Best of internet