Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην κακή παράδοση

Gazzetta team
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην κακή παράδοση

bet365

Ο Δούκας υποδέχεται αύριο (19/12, 14:00) τον ΠΑΟΚ, με τον «δικέφαλο» να έχει γνωρίσει στην έδρα των εκπαιδευτηρίων τις περισσότερες ήττες σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο αντίπαλο.

Ο Δούκας έχει χτίσει μια εντυπωσιακή παράδοση, αφού στην Αθήνα έχει κερδίσει 9 φορές τον ΠΑΟΚ, ο «δικέφαλος» έχει επικρατήσει μόλις 2 φορές, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο.

Μάλιστα, κρατούσε αήττητο για επτά χρόνια (6 νίκες- 1 ισοπαλία), το οποίο ο ΠΑΟΚ έσπασε την περσινή χρονιά με την νίκη του 22-16.
Το αυριανό παιχνίδι των δύο ομάδων έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία μετά και την σημερινή κλήρωση που όπως προέκυψε θα τους φέρει ξανά να αντιμέτωπους στο ίδιο γήπεδο στις 27/1 για μία θέση στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου.

Η ομάδα του Νίκου Γεωργιάδη βρίσκεται σε καλή κατάσταση αγωνιστικά και ψυχολογικά, ειδικότερα μετά το «διπλό» στον Βύρωνα απέναντι στην ΑΕΚ και θέλει να κερδίσει, ώστε σε περίπτωση που ο Διομήδης χάσει βαθμούς από την ΑΕΚ να περάσει πάλι πρώτος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος εδώ και 10 παιχνίδια (9 νίκες- 1 ισοπαλία) σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ ο Δούκας διατηρεί αήττητο εδώ και πέντε αγώνες (4 νίκες- 1 ισοπαλία) επίσης σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ο πίβοτ του Δούκα Ανδρέας Αραπακόπουλος επεσήμανε: «Είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση, έχοντας και ένα καλό σερί αποτελεσμάτων. Σίγουρα το φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ, αλλά στην έδρα μας θα παλέψουμε το παιχνίδι. Όπως πάντα θα πρέπει να στηριχτούμε στην άμυνα μας». Όσον αφορά την κλήρωση είπε: «Είναι δύσκολη, ο ΠΑΟΚ πρωταγωνιστεί και στοχεύει στο νταμπλ, αλλά θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε για να παίξουμε στο φάιναλ φορ».

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ ο έμπειρος πίβοτ Νίκος Κοκκώνης είπε: «Τα παιχνίδια με τον Δούκα είναι πάντα δύσκολα. Είναι υπολογίσιμος αντίπαλος με νεανικό και μαχητικό ρόστερ. Επιβάλλεται να έχουμε σοβαρότητα και συγκέντρωση, τόσο στο αυριανό παιχνίδι, όσο και στο ματς του Κυπέλλου. Πιστεύω ότι έχουμε το πλεονέκτημα λόγω εμπειρίας, αλλά η άμυνα μας θα είναι ένα στοιχείο πολύ κρίσιμο για την έκβαση των αγώνων».

Ξεκάθαρα φαβορί στα υπόλοιπα ματς της 13ης αγωνιστικής

Πανελλήνιος- Αρχέλαος (15:00), Ποσειδών- Φοίβος (18:00), Φίλιππος- ΧΑΝΘ (18:00), ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ- Αερωπός Έδεσσας (19:00) είναι τα τέσσερα παιχνίδια της 13ης αγωνιστικής, όπου οι γηπεδούχοι έχουν σημαντικό προβάδισμα για την νίκη.

Στη Βέροια ο Φίλιππος θα υποδεχθεί τη ΧΑΝΘ χωρίς τους Σάββα Καρυπίδη και Μπάμπη Ανανιάδη. Μιλώντας για το ματς ο προπονητής του Φιλίππου Κώστας Τούτσης σημείωσε: «Το παιχνίδι με την ΧΑΝΘ είναι το τελευταίο μας μέσα στο 2015. Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στον πρώτο γύρο, μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα είχε ρυθμό σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Πληρώσαμε την συμμετοχή μας στην Ευρώπη. Στα ματς με τον ΠΑΟΚ και τον Διομήδη μας βγήκε η κούραση. Στο ματς με την ΧΑΝΘ θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να κλείσουμε την χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι. Από εκεί και μετά έχουμε έναν μήνα και να ξεκουραστούμε αλλά και να κάνουμε μια προετοιμασία για να διατηρήσουμε μια φρεσκάδα μέχρι τέλη Μαρτίου που τελειώνει η κανονική περίοδο».

Στη Νέα Ιωνία ο ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ θέλει να επιστρέψει στις νίκες στο πρωτάθλημα απέναντι στον Αερωπό που βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δείχνει πάντα μαχητικό πρόσωπο.
Στην Κυψέλη ο Πανελλήνιος είναι το ακλόνητο φαβορί κόντρα στον Αρχέλαο, με τους «Ολυμπιονίκες» να παλεύουν την είσοδο τους στην πρώτη εξάδα.
Τέλος στο Λουτράκι ο Ποσειδώνας έχει πλεονέκτημα απέναντι στον Φοίβο Συκεών που στα εκτός έδρας παιχνίδια έχει πολύ άσχημα αποτελέσματα (1 νίκη- 5 ήττες).

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα