Ένα τριήμερο γεμάτο πινγκ πονγκ στα Χανιά

Gazzetta team
Ένα τριήμερο γεμάτο πινγκ πονγκ στα Χανιά

bet365

Ένα τριήμερο γεμάτο παιδιά, θεαματικούς αγώνες και όμορφες εικόνες για συμμετέχοντες και συνοδούς ολοκληρώθηκε επιτυχώς σήμερα το μεσημέρι στα Χανιά, με τον Γιάννη Σγουρόπουλο να προσθέτει έναν ακόμα τίτλο στο παλμαρέ του φέτος.

Από την πρώτη ημέρα της φιλοξενίας, την Παρασκευή, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, που οι αποστολές πήραν τον δρόμο της επιστροφής συντελέστηκε μία γιορτή του αθλήματος στο πλαίσιο του 1ου αναπτυξιακού πρωταθλήματος των Χανίων και του 7ου συνολικά στο φετινό καλεντάρι. Εκατόν έντεκα αγόρια και κορίτσια από διάφορες περιοχές της χώρας απόλαυσαν την αγωνιστική τους παρουσία μέσα σε καλές συνθήκες και την ίδια ώρα οι υπεύθυνοι για το οργανωτικό κομμάτι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να φέρουν σε πέρας το έργο τους και να ικανοποιήσουν όλους τους επισκέπτες.

Το όπεν στο γυμναστήριο «Έλενα Βενιζέλου» συνδιοργάνωσαν ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ο δήμος Χανίων και η Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Χανίων) με την υποστήριξη του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Την 1η θέση κατέκτησαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους, η Αγγελίνα Δεβελέκου στις νεάνιδες, ο Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης στους παίδες, η Ιωάννα Γερασιμάτου στις κορασίδες, ο Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παμπαίδες και η Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες.

Πήραν μέρος αθλητές και αθλήτριες από το Ηράκλειο Κρήτης, την Αθήνα, την Καβάλα, τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη και φυσικά τα Χανιά. Έδωσαν πολύωρη …παράσταση με αμφίρροπα και θεαματικά ματς και πήραν το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Σε όλους τους συμμετέχοντες, αλλά και σε προπονητές και συνοδούς δόθηκαν δώρα, ενώ το βάθρο των νικητών πρόσθεσε επισημότητα στην απονομή των επάθλων.

Στους νέους επανήλθε στα χρυσά μετάλλια ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Στον τελικό μάλιστα, κατέβαλλε με 3-1 σετ τον συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό Γιώργο Σταματούρο και του πήρε …ρεβάνς για την ήττα στην Πάτρα πριν από δύο εβδομάδες.
Πολύ δυνατή αναμέτρηση στον τελικό των νεανίδων όπου η Αγγελίνα Δεβελέκου έκαμψε με 3-2 σετ την Αλεξάνδρα Τουντακώβα. Ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία για τη 15άχρονη διεθνή.

Στους παίδες ο Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης είχε άλλη μία πρωτιά έπειτα από εκείνη στην Ελευσίνα. Στον καθοριστικό αγώνα νίκησε τον Κωνσταντίνο Στάμου με 3-1 σετ. O Στάμου κατάφερε να φτάσει τρίτη φορά στον τελικό, αλλά έμεινε στη θέση του φιναλίστ.
Στις κορασίδες επιβεβαίωσε τα προγνωστικά το νούμερο 1 φαβορί, η Ιωάννα Γερασιμάτου. Στον τελικό ξεπέρασε τη Χανιώτισσα Μαρία Λαδάκη με 3-0 σετ και συμπλήρωσε φέτος τέσσερα χρυσά μετάλλια στον θεσμό. Οι ίδιες αθλήτριες είχαν κοντραριστεί στον τελικό και στο τουρνουά της Καβάλας.

Κάτι ανάλογο έγινε και στους παμπαίδες με τον Σωκράτη Γιαννούτσο να επικρατεί στον τελικό του Ευστάθιου Μανωλόπουλου με 3-2 και να φτάνει τα πέντε τρόπαια φέτος. Πρώτη παρουσία σε τελικό για τον Μανωλόπουλο.
Εξίσου δυνατή η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες. Στον τελικό λύγισε τη Μαρία Δημητρίου με 3-1 σετ και σε πέντε παρουσίες στη φετινή σειρά των όπεν κατέκτησε τον ισάριθμο τίτλο της. Τρίτος τελικός για τη Δημητρίου, που επιζητά να ολοκληρώσει με πρωτιά μία φορά τις θετικές πορείες της.

Πολύ σημαντικό στον απώτερο σκοπό της διάδοσης και προβολής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης το γεγονός ότι οι κερκίδες γέμισαν σχεδόν από 800 άτομα, όπως έλεγαν οι διοργανωτές, και πολλά από αυτά δεν ασχολούνται συστηματικά με το άθλημα.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:
ΝΕΟΙ
:
1. Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
2. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
3. Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πρόοδος)
4. Δημήτρης Κορδούτης (Α.Σ. Πρόοδος)
ΝΕΑΝΙΔΕΣ:
1. Αγγελίνα Δεβελέκου (Αθηνά Μαγκουφάνας)
2. Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)
3. Γεωργία Χατζάκη (Π.Κ.Δ. Ταύρου)
4. Τζούλια Μιτακίδου (Π.Κ.Δ. Ταύρου)
ΠΑΙΔΕΣ:
1. Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης (Α.Ο. Φοίνιξ Πειραιά)
2. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)
3. Αλέξιος Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)
4. Ιάκωβος Αϊβατίδης (Ρουφ 80)
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
1. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)
2. Μαρία Λαδάκη (Ο.Α. Χανίων)
3. Ρόδω Πιπεράκη (Ο.Α. Χανίων)
4. Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη (Α.Ο. Ελληνικού)
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:
1. Σωκράτης Γιαννούτσος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
2. Ευστάθιος-Εφραίμ Μανωλόπουλος (Α.Ο. Δόξα Πεύκης)
3. Νικηφόρος Μύρος (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
4. Σωτήρης Σαπάκος (Α.Π.Σ. Αίας Ευόσμου)
ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
1. Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
2. Μαρία Δημητρίου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)
3. Ζωή Αγγελίδου (Ο.Α. Χανίων)
4. Μαρία Βαμβακάκη (Ο.Α. Χανίων)

Καθοριστική ήταν η βοήθεια από χορηγούς. Το τουρνουά στήριξαν οι εταιρείες ΑΝΕΚ LINES, Blue Star Ferries, Hotel Kriti, Site Cosmos Sport, Columbia Sportswear Company, Palmos, Γεράνι αναψυκτικά, Μίτος Τεχνική Εταιρεία, Φαρμακείο Καμαριανάκη, ΙΚΤΕΟ Χανίων, ΜΟΒΙΑΚ Α.Ε., Χρώματα-Σιδερικά Μαλινάκη και Κατάστημα Ζιγκουνάκη. Επίσης, ανέλαβαν χορηγοί επικοινωνίας τα μέσα μαζικής ενημέρωσης Νέα τηλεόραση Κρήτης, Κύδων Τηλεόραση, Χανιώτικα Νέα, ιστοσελίδα Αthlitiko και Χανιά ΣΠΟΡ FM. Στη διάρκεια του διημέρου έγιναν ρεπορτάζ στο γυμναστήριο με πολλά πλάνα και δηλώσεις και πέρα από τον γραπτό Τύπο θα υπάρξουν και αύριο εκτενείς αναφορές στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

 

Τελευταία Νέα